به گزارش ایسنا، بهزاد نبوی در سلسله نشستهای حزب ندای ایرانیان با عنوان "اصلاح طلبان و انتخابات مجلس شورای اسلامی" اظهار کرد: من بیش از سه راه برای تغییر وضع موجود کشور به وضع مطلوب نمیشناسم. انقلاب، دخالت خارجی و اصلاحات است که تقریبا از سال ۷۶ به یک خرده تئوریزه تبدیل شده است.
وی در ادامه از حاضران پرسید آیا برای تغییر وضع موجود به مطلوب کسی به تغییرات ساختاری باور دارد و گفت: من جرات دارم و حاضرم هزینه بدهم ولی آیا این حرکت مفید است؟ معتقدم انقلاب نه مفید و نه ممکن است. به این نتیجه رسیدم هیچ انقلابی نتوانسته به اهداف خودش برسد.
وی با یادآوری تجربه بهار عربی خاطرنشان کرد: غیر از تونس هیچ کدام یک از انقلابهای کشورهای عربی به تغییرات موثر منجر نشد. پس انقلاب کار خوب و نتیجهبخشی نیست اگر چه انقلاب اسلامی یکی از بهترینها بود.
نبوی با اشاره به راه دوم یا مداخله خارجی، گفت: کسی را داریم که برای ایجاد تغییرات دنبال دخالت خارجی باشد؟ پس از تجارب عراق، سوریه، یمن و... بعید است کسی معتقد به دخالت خارجی باشد. دخالت خارجی راه مناسبی برای تغییر وضع موجود به مطلوب نیست.
وی افزود: میماند راه اصلاحات که از طریق برهان خلف به اصلاحات میرسیم. وقتی انقلاب و مداخله خارجی را نفی میکنیم راه دیگری باقی نمیماند مگرآنکه راه چهارمی را معرفی کنید.
نبوی تاکید کرد: اصلاحات یعنی تغییر وضع موجود به مطلوب با حفظ چارچوب وضع موجود. انقلاب در پی فروپاشی این چارچوب است. انقلابها با خراب کردن چارچوب موفق هستند ولی موقع ساختن به مشکل بر میخورند.
وی افزود: اشکال کار انقلاب در قسمت اول یا خراب کردن نیست ولی وقتی میخواهیم بسازیم به مشکل بر میخوریم. پس از انقلاب، باتجربهترین فرد در حوزه اجرا داشتیم مهدی بازرگان بود که رئیس سازمان آب تهران زمان محمد مصدق بود.
این فعال اصلاح طلب تاکید کرد: اصلاحات میگوید با حفظ حاکمیت و نظام موجود میخواهد اشکالات را با روشهای مسالمت آمیز و تدریجی برطرف کند. نمیگویم حرکت اصلاحی توفیقات بزرگی به دست آورده یا معجزه میکند. من همه مشکلات را میدانم اما با این توصیفات اینکه اصلاحات چه ضرورتی دارد جواب آن به همان برهان خلف باز میگردد. اصولا تصور اینکه اصلاحات راه بی هزینه و مشکلی است بیهوده است. اصلاحات میان راههای موجود "منطقا" ممکن است باید سراغ آن رفت. تنها راه اصلاح طلبی برای تغییر وضع موجود به مطلوب صندوق رای است.
وی سپس گفت : دوستان صحبتهایی میکنند که عملیاتی شدنش قابل تصور نیست بنابراین قهر با صندوق رای برای یک اصلاح طلب قابل تصور نیست مگر آنکه امکان سیاستورزی وجود نداشته باشد.
این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: اگر شرایط مانند وضعیت پانزده خردادماه ۴۲ رهبران جبهه ملی باشد کرکره را پایین بکشیم و بگوییم امکان سیاست ورزی وجود ندارد. همین که اینجا نشستهایم نشان میدهد که فضایی است که میشود تنفس کرد و در انتخابات حضور داشت و رای داد.
- 19
- 6