به گزارش «آزادی»، محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم بعد از چهار سال سکوت وقتی به حرف آمد که مجلس تمام شده است. عارف چندین صفحه قلم فرسایی کرد تا تحت پوشش یک جمله «نقدها را میپذیرم» از عملکرد خود و فراکسیونش دفاع کند.
عملکردی که در همه این مدت مورد نقد بوده و صدای اصلاح طلبان و غیراصلاح طلبان را درآورده است. بعید است که این نامه در جبران عملکرد سراسر خطای عارف و فراکسیون امید کارآیی داشته باشد اما روشن است که با اهدافی سیاسی نگاشته شده است. اهدافی مثل اینکه عارف چون نقدها را میپذیرد و همواره به دنبال پیگری مسائل به دور از هیاهو رسانهای است میتواند گزینه خوبی برای کاندیداتوری در ۱۴۰۰ باشد! این اهداف اما صرفا به نظر عارف و نزدیکانش قابل دست یابی است چرا که دیگر اصلاح طلبان این عذر بدتر از گناه را پذیرا نیستند.
مثلا ناصر قوامی، نماینده مجلس در دروه ششم مجلس که در گفتوگویی با «آزادی» گفت:« این نامه آقای عارف عذر بدتر از گناه بود زیرا به هر صورت این سرمایه اصلاح طلب بود که از دست رفت. جریان اصلاح طلبان در آن انتخابات به میدان آمد و در تهران سی نفر را انتخاب کرد و مورد حمایت قرار داد. در شهرستانها نیز تقریبا از صد نفر حمایت کردند. در راس همه اینها آقای عارف قرار گرفته بود و عملکرد او ظلم به جریان اصلاح طلبی بود. این قابل گذشت نیست و حق الناس است».
وی در انتقاد از عملکرد عارف در مجلس دهم، گفت: « مردم تهران آمده و به این لیست امید رای دادند اما فقط یک خانم سلحشوری بود که در جهت منافع مردم عمل کرد. آقای عارف چرا مثل خانم سلحشوی یا امثال آقای حیدری، صادقی و برخی دیگر عمل نکرد؟! به نظر من آقای عارف به جریان اصلاح طلبی صدمه بسیاری زد و حالا هم عذر بدتر از گناه آورده است».
قوامی تاکید کرد: «وظیفه آقای عارف این بود که وقتی مجلس دهم تشکیل شد یک فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون اصلاح طلبی تشکیل دهد و در قالب طرحها و ... از منافع مردم دفاع کند اما این کار را نکرد و به جریان اصلاح طلبی به شدت آسیب زده است.»
این نماینده پیشین مجلس با اشاره به اینکه بدعملی عارف و اصلاح طلبان در مجلس دهم به این سادگیها جبران نمیشود، گفت: «اینها باید از منافع مردم دفاع کرد و طرحها و لوایحی در این جهت ارائه میکردند ولو اینکه تصویب نمیشد یا شورای نگهبان تایید نمیکرد. ما در مجلس ششم همین کار را کردیم. در آن مجلس بسیاری قوانین مثل اصلاح انتخابات، قانون منع شکنجه و ... تصویب شد و شورای نگهبان رد کرد. اینها همین حداقل همین کار را میکردند اما دیدیم که نکردند».
قوامی در پاسخ به این پرسش که جریان اصلاح طلب باید با عارف چطور برخورد کند و آیا امکان دارد ایشان را دوباره در جایگاه حساسی به عنوان نماینده این جریان ببینیم؟ گفت: « به نظر من جریان اصلاح طلب دیگر نمیتواند وارد حکومت شود و اصلاحاتی انجام دهد. دیگر این امکان وجود ندارد و به تجربه هم ثابت شده است. فرمان اصلاحات دست اصلاح طلبان نیست و برای همین هم اصلاحات محق نشد. به نظر من دیگر سعی کردن و تلاش کردن برای ورود به حکومت و انجام اصلاحات، شدنی نیست.»
وی تاکید کرد: «اصلاح طلبان باید با مردم مشکلات را در میان بگذارند و پایگاه مردمی خود را که آسیب دیده است را ترمیم کنند».
- 19
- 1