جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۵۷ - ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۰۵۵
خارج از گود سیاست

مهم‌ترین رهبران جهان در سال ۲۰۱۹ از نگاه مجله تایم (+تصاویر)

مجله تایم سالانه برترین چهره‌های سال را انتخاب می‌کند و در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد فهرستی از چهره‌های برتر این سال هستیم. این فهرست، چهره‌های منتخب را در دسته‌بندی‌های متفاوتی معرفی کرده است و در این قسمت می‌خواهیم با هم نگاهی به دسته‌بندی رهبران جهان در سال ۲۰۱۹ از دید مجله تایم داشته باشیم.

 

نانسی پلوسی

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

نانسی پاتریشیا د الساندرو پلوسی (Nancy Patricia D'Alesandro Pelosi)، بانوی ۷۹ ساله‌ای است که در دنیای سیاست او را با نام نانسی پلوسی می‌شناسیم. نانسی زاده آمریکا است و ریشه‌هایش به ایتالیا باز می‌گردد، او رئیس مجلس نمایندگان آمریکا است و رهبری اکثریت حزب دموکرات را نیز در این مجلس برای مدتی بر عهده داشت.

 

جالب است بدانید نانسی پلوسی اولین زنی است که در طول تاریخ آمریکا، برای ۲ بار، رئیس مجلس نمایندگان این کشور شده است. پلوسی در زمان رئیس جمهوری بوش، مخالفت زیادی نسبت به اعزام لشکر به عراق داشت و در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز با طرح او برای کشیدن دیوار در مرز مکزیک مخالفت خودش را اعلام کرد.

 

نانسی پلوسی نقش‌مهمی در افزایش تعداد نماینده‌های دموکرات به مجلس آمریکا داشته است و شرایطی را فراهم کرده تا نماینده‌های جوان نیز فرصت حضور در موقعیت‌های سیاسی را پیدا کنند.

 

جالب است بدانید نانسی پلوسی سخنران‌قهاری است و به‌رغم اینکه سن و سال زیادی دارد، باز هم سخنرانی‌های پرشوری را در مراسم سیاسی از او شاهد هستیم، او مدتی پبیش نزدیک به ۸ ساعت پشت‌سر هم سخنرانی کرد و رکورد طولانی‌ترین سخنرانی سیاسی دنیا را در اختیار گرفت

 

دونالد ترامپ

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

آقای ترامپ که بدون شک معرف حضور هست و قبل از اینکه به‌عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود نیز فرد شناخته شده‌ای بود. یکی از دلایل معروف‌شدن ترامپ را می‌توان حضور او در مجموعه تلویزیونی واقع‌گرایانه «کارآموز» (The Apprentice)، این مجموعه تلویزیونی از شبکه ان. بی. سی پخش شد و چیزی نزدیک به ۱۱ فصل به طول انجامید. ترامپ برای حضور در این مجموعه، ستاره‌ای نیز در پیاده‌روی مشاهیر در هالیوود دارد.

 

دونالد ترامپ که بیشتر ثروت‌اش را از معامله املاک و مستغلات بدست آورده است یکی از ثروتمندترین چهره‌های دنیا است و به گزارش مجله فوربز (Forbes)، در سال ۲۰۱۷، ثروت او چیزی نزدیک به ۳.۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

 

دونالد ترامپ که ۷۲ سال سن دارد، پیش از این هیچ‌گونه سابقه‌ای از حضور در دنیای سیاست نداشت و در سال ۲۰۱۶ به‌طرز ناباورانه‌ای توانست هیلاری کلینتون را کنار بزند.

 

گرتا تونبرگ

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

گرتا (GRETA THUNBERG) زاده سال ۲۰۰۳ است و به‌رغم اینکه تنها ۱۶ سال دارد، به یک چهره‌سرشناس تبدیل شده و یکی از فعالان جهانی برای بهبود آب و هوای کره زمین است. راه‌اندازی اعتصاب‌های دبیرستانی در سوئد به جهت نشان‌دادن نگرانی برای گرم شدن آب و هوای زمین در سال ۲۰۱۳ را می‌توان یکی از بارزترین فعالیت‌های گرتا تونبرگ نام برد. دامنه این تظاهرات به سرعت از مرز‌های سوئد فراتر رفت و در سطح جهانی شاهد شکل‌گیری اعتراض‌های نوجوانان به جهت بهبود وضعیت آب و هوای زمین بودیم. گرتا تونبرگ به تنهایی در جلوی مجلس سوئد شروع به اعتراض کرد و سن و سال کم او باعث شد تا رسانه‌ها به وی توجه بیشتری نشان دهند. مدتی بعد نیز سایر نوجوان‌ها در کشور‌های مختلف به گرتا پیوستند و چیزی نزدیک به ۱.۴ میلیون نوجوان از ۱۱۲ کشور مختلف دست به تظاهرات زدند.

 

اقدام‌های معترضانه گرتا تونبرگ به شرایط وخیم وضعیت آب و هوای زمین کار را به جایی کشید که در ماه مارس سال ۲۰۱۹، سه تن از نماینده‌های مجلس سوئد، تونبرگ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کردند.

 

اگر اهل تماشای برنامه‌های تد. ایکس (TEDx) باشید احتمالاً سخنرانی قرای گرتا تونبرگ را شنیده‌اید، اما جالب است بدانید گرتا در سن ۱۱ سالگی به اندازه‌ای افسرده‌شد که قدرت تکلم‌اش را از دست داد. افسردگی او که بیشتر به دلیل نگرانی از شرایط بد آب و هوای جهان بود کار گرتا را به جایی کشید که تصمیم بگیرد به جای افسردگی، دست به اعتراض بزند و فریادش را به گوش رهبران جهان برساند.

 

آندرس مانوئل لوپز ابرادور

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

آندرس (ANDRÉS MANUEL LÓPEZ OBRADOR) که در دنیای سیاست با نام اختصاری آملو (AMLO)، نیز شناخته می‌شود در سال ۲۰۱۸ توانست در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک پیروز شود. این رئیس جمهور ۶۵ ساله رهبر حزب چپگرای مکزیک که با نام مورنا شناخته می‌شود نیز هست و سابقه درخشانی در فضای سیاسی مکزیک دارد.

 

خانواده آندرس در دهه شصت مغازه لباس فروشی داشتند و او که در آن زمان نوجوانی بیش نبود به همراه برادرش بیشتر اوقات خود را در این فروشگاه می‌گذراند تا اینکه حادثه‌ای دلخراش برای برادر او رخ داد و باعث تغییر روحیه و جریان فکری آندرس شود. از قرار معلوم برادر آندرس یک اسلحه پیدا می‌کند و در حالی که مشغول به بررسی این اسلحه بود، به ناگاه گلوله‌ای از آن شلیک می‌شود و مغز برادر آندرس را متلاشی می‌کند. این حادثه در آینده و تحولات شخصیتی آندرس تأثیر زیادی داشت و پس از پایان تحصیلات دبیرستان، در دانشگاه وارد رشته علوم سیاسی می‌شود.

 

آندرس در کنار فعالیت‌های سیاسی علاقه زیادی به بیس‌بال دارد و از طرفداران دو آتشه تیم سنت‌لویز کاردینالز (St. Louis Cardinals)، است. انجمن عقاب آزتک (Order of the Aztec Eagle)، در سال ۲۰۱۸، برترین نشان این انجمن را به رئیس جمهور مکزیک اهدا کرد.

 

الکسندریا اوکاسیو کورتز

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

الکسندریا (ALEXANDRIA OCASIO-CORTEZ) را بیشتر به دلیل فعالیت‌های سیاسی او می‌شناسیم، اما دستی در تدریس و فعالیت‌های اجتماعی نیز دارد. این چهره‌سال ۲۰۱۹، در سال گذشته میلادی توانست در حوزه چهاردهم نیویورک برنده انتخابات حزب دموکرات‌های آمریکا شود و درخشش او در دنیای سیاست باعث شده تا از جانب چهره‌ها و جناح‌های مختلفی مورد حمایت قرار بگیرد.

 

الکسندریا به لحاظ سن و سال نیز یکی از شخصیت‌های جوان در دنیای سیاست آمریکا شناخته می‌شود و تنها ۲۹ سال سن دارد، او از دانشگاه بوستون در رشته‌های اقتصاد و روابط بین‌الملل دارای مدرک لیسانس است و دوران تحصیلات خود را با سختی به پایان رساند چرا که در آن زمان در کنار تحصیل برای کمک به خانواده‌اش مجبور بود تا در یک رستوران مکزیکی کار کند. وی پس از پایان تحصیل یک انتشارات راه‌اندازی کرد و سلانه‌سلانه وارد سیاست شد.

 

الکسندریا اوکاسیو کورتز یکی از اعضای حزب دموکرات است که باراک اوباما نیز توجه ویژه‌ای به او داشت و با توجه به سن و سال کمی که دارد و از حمایت‌هایی که برخوردار است، پیش‌بینی می‌شود در آینده بیشتر نام الکسندریا را در دنیای سیاست شاهد باشیم.

 

جاسیندا آردرن

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

جاسیندا (JACINDA ARDERN) یکی دو سال پیش رهبری حزب کارگر را در نیوزیلند برعهده داشت و پس از اتحاد احزاب این کشور توانست سکان نخست‌وزیری نیوزلند را بر عهده بگیرد. او سن و سال زیادی ندارد و با ۳۹ سال سن به‌عنوان جوان‌ترین نخست‌وزیر نیوزلند شناخته می‌شود. جالب است بدانید جاسیندا در سال ۲۰۰۸ با حضور در انتخابات سراسری این کشور، راه خودش را به دنیای سیاست باز کرد، ناگفته نماند جاسیندا به‌صورت غیرحرفه‌ای از نوجوانی به انجام کار‌های سیاسی مشغول بود.

 

پدر جاسیندا افسر پلیس بود و مادرش در مدرسه‌ای معلمی می‌کرد، علاقه جاسیندا به سیاست به حضور عمه‌اش در حزب کارگر مربوط می‌شود، عمه جاسیندا، زمانی که او هنوز نوجوان بود از وی درخواست کرد تا در انتخابات سال ۱۹۹۹ نیوزلند به او کمک کند. همین قضیه باعث شد تا جاسیدا با سیاست آشنا شود و در سن ۱۷ سالگی به حزب کارگر در نیوزیلند بپیوندد.

 

او مدتی نیز به انگلستان رفت و در دفتر تونی بلیر، مشغول به کار شد، در آن زمان جاسیندا آردرن عملکرد دولت انگلستان در حمله به عراق را زیر سؤال برد. از اقدام‌های مهم جاسیندا آردرن می‌توان به تأکید او به اصلاح قوانین حمل سلاح در نیوزیلند اشاره کرد، این اقدام در پی تیراندازی در دو مسجد شهر کرایست‌چرچ (Christchurch) صورت گرفت که در این حملات ۵۰ نفر انسان به خاک و خون کشیده شدند. جاسیندا آردرن شخصاً به محل اتفاق این حادثه دلخراش مراجعه کرد تا از بازماندگان دلجویی کند.

 

خوان گوایدو

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

خوان خراردو گوایدو مارکز (Juan Gerardo Guaidó Márquez)، رئیس جمهور موقت ونزوئلا است و به‌عنوان یکی از اعضای حزب «اراده عمومی» ونزوئلا شناخته می‌شود. خوان گوایدو از حمایت کشور‌های مهمی مانند آرژانتین، برزیل، کانادا و آمریکا برخوردار است و با توجه به شرایط دشواری که ونزوئلا با آن سر و کار دارد درخواست انتخابات آزاد داده تا مردم این کشور سرنوشت خودشان را انتخاب کنند.

 

خوان گوایدو سن و سالی زیادی ندارد و با ۳۳ سال سن به‌عنوان یکی از جوان‌ترین چهره‌های سیاسی در ونزوئلا شناخته می‌شود. او در خانواده‌ای متمول بدنیا آمد و پدرش خلبان بود و مادرش نیز در مدرسه معلمی می‌کرد. حادثه مرگباری که در سال ۱۹۹۹ در ایالت وارگاس در ونزوئلا اتفاق افتاد باعث شد تا او و خانواده‌اش دار و ندارشان را از دست بدهند و آواره کوه و بیابان شوند. این رویداد تلخ باعث شد تا خوان گوایدو از همان زمان عزمش را برای حضور در عرصه‌های سیاسی جزم کند و به فکر آینده‌ای بهتر برای ونزوئلا بیافتد.

 

با توجه به شرایط سیاسی خاصی که گریبان مردم ونزوئلا را گرفته است بدون شک خوان گوایدو می‌تواند نقش مهمی در بیرون کشیدن این کشور از شرایط فعلی باشد. به همین دلیل نیز هست که مجله تایم، او را در میان ۱۰۰ چهره‌برتر سال ۲۰۱۹ قرار داد.

 

آبی احمد

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

آبی احمد (ABIY AHMED) زاده سال ۱۹۷۶ است و از سال ۲۰۱۸ سکان نخست‌وزیری اتیوپی را در اختیار دارد، وی ریاست سازمان دموکراتیک اورومو در اتیوپی را نیز بر عهده دارد و پیش از اینکه وارد دنیای سیاست شود، در وزارت اطلاعات اتیوپی مشغول به کار بود. آبی احمد پس از اینکه پست نخست‌وزیری اتیوپی را در اختیار گرفت از طرح‌های گسترده‌ای برای اصلاحات اقتصادی و سیاسی خبر داد و به رغم اینکه این طرح‌ها به مذاق بسیاری از سیاستمداران اتیوپی خوش نیامده است، اما باز هم نخست‌وزیر این کشور در اجرای این طرح‌ها ثابت قدم نشان می‌دهد.

 

ناگفته نماند آبی احمد میانه خوبی با رسانه‌ها ندارد و از آوریل سال ۲۰۱۸ تاکنون تنها یک کنفرانس خبری برگزار کرده است، از طرف دیگر همان‌گونه که احتمالاً در خبر‌ها خوانده‌اید اتیوپی گرفتار درگیری‌های نژادی است و از زمان انتخاب آبی احمد به عنوان نخست‌وزیر در سال ۲۰۱۸ تاکنون چیزی نزدیک به ۱.۵ میلیون اتیوپیایی به دلیل همین درگیری‌ها مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند. با این حساب می‌توان گفت آبی احمد در زمانی حساس از تاریخ اتیوپی به‌عنوان نخست‌وزیر این کشور شناخته شده و تصمیم‌های او در سرنوشت هزاران نفر از مردم این کشور تأثیر حیاتی دارد.

 

میچ مکانل

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

مکانل (MITCH MCCONNELL)، یکی از سناتور‌های کهنه‌کار مجلس سنای آمریکا است و رهبر اکثیرت سنا به‌حساب می‌آید. او در حال حاضر یکی از پرسابقه‌ترین سناتور‌های آمریکایی شناخته می‌شود و اولین حضور او در مجلس سنا به سال ۱۹۸۵ میلادی باز می‌گردد. این سناتور ۷۷ ساله عضو حزب جمهوری‌خواه است و همسرش در دولت جورج دبلیو بوش، وزیر کار آمریکا بود.

 

اصل و نصب میچ مکانل به نژادی اسکاتلندی انگلیسی باز می‌گردد و زمانی که تنها ۲ سال سن داشت به دلیل ابتلا به فلج اطفال، قسمت بالای پای چپ او فلج شد، وخامت این عارضه به اندازه‌ای بود که پدر و مادر میچ برای درمان او تمام سرمایه‌زندگی‌شان را هزینه کردند. عمر میچ مکانل به دنیا بود و پس از رفع کسالت از این بیماری خطرناک، در دوران جوانی در رشته حقوق از دانشگاه کنتاکی فارغ‌التحصیل شد و در ۲۲ سالگی در دفتر سناتور «جان شرمن کوپر» (John Sherman Cooper) دوره کارآموزی را گذراند. حضور او در دفتر یک سناتور باعث شد تا میچ مکانل تصمیم‌اش را بگیرد تا روزی به یکی از سناتور‌های ایالت متحده آمریکا تبدیل شود.

 

میچ مکانل در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، از دونالد ترامپ حمایت کرد، اما پس از اینکه او به ریاست جمهوری رسید گاه و بیگاه به سیاست‌های ترامپ اشکال می‌گیرد.

 

برت کاوانا

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

برت کاوانا (BRETT KAVANAUGH)، یکی از قاضی‌های شناخته شده آمریکا است و در سال ۲۰۱۸ از جانب ترامپ به‌عنوان قاضی دیوان عالی نامزد شد و پس از بدست آوردن رای‌های مورد نیاز از سنا، سمت قاضی دیوان عالی آمریکا را در اختیار گرفت. برت کاوانا تحصیل‌کرده دانشگاه ییل (Yale)، است و پس از پایان تحصیلات به‌عنوان وکیل مشغول به کار شد.

 

وی در تحقیقات مربوط به پرونده بیل کلینتون نیز دست داشت و پس از اینکه جورج دبلیو بوش به رئیس جمهوری رسید در میان اعضای دولت بوش قرار گرفت و در همان زمان به منشی شخصی جورج دبلیو بوش دل باخت و با او ازدواج کرد. برت کاوانا در کنار فعالیت در دستگاه قضای آمریکا، به دو ماراتن نیز علاقه دارد و بار‌ها در مسابقات ماراتن شرکت کرده است.

 

برت کاوانا در طول دوران وکالت و قضاوت خود، پرونده‌های مهمی در زمینه‌های مقررات زیست‌محیطی، و حقوق‌بشر را بر عهده داشته است و با توجه به اینکه در سن ۵۴ سالگی به‌سر می‌برد و این سن و سال برای یک قاضی، سن و سال زیادی نیست انتظار می‌رود در آینده نیز در دستگاه قضای آمریکا حضوری فعال داشته باشد.

 

جین گودال

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

جین موریس گودال (Jane Morris Goodall) دانشمندی کهنه‌کار و با تعهد است که از سال ۲۰۰۲ تاکنون از جانب سازمان ملل به‌عنوان سفیر صلح در زمینه حفظ منابع طبیعی خدمت می‌کند. این دانشمند ۸۵ ساله متولد لندن است و از دانشگاه کمبریج فارغ‌التحصیل شده است.

 

جین موریس تحقیقات گسترده‌ای در خصوص شامپانزه‌ها و چگونگی حفظ آن‌ها انجام داده و گفته می‌شود که نزدیک به ۵۵ سال از عمر خود را به تحقیق برای شامپانزه‌ها گذرانده است. علاقه جین گودال به طبیعت و حفظ آن باعث شد تا به چهره‌ای کاملاً شناخته شده تبدیل شود، او که مدت زیادی از عمر خود را در طبیعت و تحقیق از حیوانات گذارنده، دکترا‌های افتخاری بیشماری را از دانشگاه‌های معتبری مانند لیورپول و تورنتو دریافت کرده است و ماحصل کار او در ۱۵ جلد کتاب منتشر شده است که بیشتر این کتاب‌ها نیز به رفتار و زندگی شامپانزه‌ها مربوط می‌شود.

 

جالب است بدانید جین گودال به کودکان نیز علاقه زیادی دارد و بیشتر از ۱۰ کتاب برای کودکان نوشته است. در این کتاب‌ها نیز جین گودال از تخصص‌اش استفاده کرده و موضوع آن‌ها بیشتر به شامپانزه‌ها مربوط می‌شود. موریس گودال نزدیک به ۲۰ فیلم مستند نیز در خصوص شامپانزه‌ها تولید کرده و به‌رغم اینکه ۸۵ سال سن دارد، اما هنوز هم با تلاش و پشتکار به حفظ محیط زیست در ابعاد بین‌المللی مشغول است و دانش خود از شامپانزه‌ها را به دانشمندان نسل جدید منتقل می‌کند.

 

بنیامین نتانیاهو

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس یکی از انتخاب‌های قابل پیش بینی این مجله آمریکایی برای چهره سال بود.

 

ژانگ ییمینگ

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

اگر به استارتاپ‌های مطرح دنیا علاقه داشته باشید احتمال دارد نام ژانگ ییمینگ (ZHANG YIMING) به گوش شما خورده باشد. این جوان ۳۵ ساله چینی، چندین سال پیش ایده جالبی را مطرح کرد و به این فکر افتاد تا اپلیکیشنی با هدف جمع‌آوری اخبار به کمک هوش‌مصنوعی طراحی کند. این پروژه در نگاه اول از جانب سرمایه‌گذاران جالب به نظر نرسید، اما ژانگ ییمینگ به بازخورد این پروژه ایمان داشت و با اصرار و تلاش توانست راه خودش را به‌پیش ببرد.

 

جالب است بدانید زحمت‌های ژانگ ییمینگ به بار نشست و این روز‌ها شرکت او با نام «بایت‌دنس» (Bytedance)، چیزی بیشتر از ۱۶ میلیارد دلار درآمد را برای این کارآفرین چینی به ارمغان آورده است.

 

جالب‌تر اینکه ژانگ در سال ۲۰۰۸ برای کار راهی مایکروسافت شد، اما سیاست‌های این شرکت برای کارمندانش را دست و پاگیر دید و به این فکر افتاد که به جای کار در مایکروسافت رؤیا‌های خودش را عملی کند. در حال حاضر بیشتر از ۱ میلیارد کاربر گوشی‌های هوشمند از اپلیکیشن‌های ساخت شرکت «بایت‌دنس» استفاده می‌کنند و ثروت و دارایی که ژانگ ییمینگ از این راه بدست آورده، او را به ۹ فرد ثروتمند چین تبدیل کرده است.

 

هوسونگ لی

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

هوسونگ لی (HOESUNG LEE)، اقتصاد‌دان ۷۳ ساله‌ای است که در دانشگاه ملی سئول تحصیل کرده و در حال حاضر ریاست مجمع بین‌المللی تغییرات آب و هوایی را در اختیار دارد. وظیفه این مجمع جمع‌آوری اطلاعات علمی، اجتماعی و اقتصادی است که تأثیر فعالیت‌های بشر در قسمت‌های دنیا را روی وضعیت آب و هوای جهان مشخص می‌کند.

 

از آنجایی که هوسونگ لی در رشته اقتصاد تحصیل کرده بود کارش خود را به‌عنوان اقتصاددان شروع می‌کند و حضور او در سازمان‌های بین‌المللی باعث می‌شود تا در سال ۲۰۱۵ به سمت ریاست مجموع بین‌المللی تغییرات آب و هوایی انتخاب شود. جالب است بدانید برادر بزرگ‌تر هوسونگ لی با نام لی هو چانگ نیز یک سیاستمدار کره‌ای است که مدتی پیش سمت نخست‌وزیری کره‌جنوبی را در اختیار داشت.

 

انجمنی که هوسونگ لی مدیریت آن را بر عهده دارد یکی از مهم‌ترین سازمان‌ها برای مشخص کردن وضعیت تغییرات آب و هوایی در سطح جهانی است و به همین دلیل، کار این اقتصاددان کهنه‌کار کره‌ای تأثیر مستقیمی در آینده بشر دارد.

 

ویلیام بار

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

ویلیام پی. بار (William P. Barr) که در محافل جهانی با نام ویلیام بار شناخته می‌شود یک حقوقدان و سیاستمدار آمریکایی است که در حال حاضر به‌عنوان دادستان کل ایالات متحده شناخته می‌شود.

 

این حقوقدان ۶۸ ساله در گذشته نیز سابقه دادستانی کل آمریکا را در کارنامه‌اش دارد و در دوران جورج اچ دابلیو بوش هم سمت دادستان کل آمریکا را در اختیار داشت. ویلیام بار دانش‌آموخته دانشگاه کلمبیا است و پس از فارغ‌التحصیلی به مدت ۹ سال در شرکت‌های حقوقی مشغول به کار بود تا اینکه در نهایت در سال ۱۹۸۹ به دستگاه قضای آمریکا راه پیدا کرد.

 

ویلیام بار یکی از طرفداران پر و پا قرص اجرای حکم اعدام برای زندانیان آمریکایی است و به عنوان دادستان کل این کشور، اعتقاد دارد سختگیری بیشتر، کاهش جرم را به دنبال خواهد داشت. وی درخصوص آزادی موادمخدر نیز باور‌های سختگیرانه‌ای دارد و در دوران خدمت خود پرونده‌های بسیار حساسی را بر عهده داشته است.

 

پاپ فرانسیس

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

پاپ فرانسیس، در آرژانتین به‌دنیا آمده و نام اصلی او خورخه ماریو برگولیو (Jorge Mario Bergoglio) است. او در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان شناخته شد و لقب فرانسیس را برای خودش انتخاب کرد.

 

دیدگاه‌های پاپ فرانسیس نسبت به سایر پاپ‌های کاتولیک تفاوت‌هایی دارد و به همین لحاظ نیز در طول مدتی که سکان رهبری کاتولیک‌های جهان را در اختیار دارد طرفداران و مخالفین زیادی پیدا کرده است. پاپ فرانسیس دارای لیسانس فلسفه از دانشگاه ماکسیمو در سن‌خوزه است و مدتی نیز در دانشگاه به تدریس ادبیات و روانشناسی پرداخته. پس از اینکه تحصیلات او در رشته الهیات به پایان میرسد در سال ۱۹۶۹ به مقام کشیشی مفتخر می‌شود و برای رساله دکتری خود راهی آلمان می‌شود. در نهایت نیز در سال ۲۰۱۳ پاپ بندیکت شانزدهم از مقام خود استعفا می‌دهد و پس از چند روز جلسه میان کاردینال‌ها، پاپ فرانسیس به عنوان رهبر جدید مسیحیان انتخاب می‌شود.

 

شی جین پینگ

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

اگر اهل سیاست باشید بدون شک شی جین پینگ (XI JINPING)، رئیس جمهور چین را می‌شناسید، این سیاستمدار ۶۵ ساله همزمان سمت دبیر کل حزب کمونیست چین و رئیس کمیسیون مرکزی ارتش این کشور را نیز برعهده دارد و عده‌دار بودن چنین سمت‌های مهمی در چین باعث شده تا شی جین پینگ از جانب مردم این کشور با لقب رهبر عالی‌مقام شناخته شود.

 

شی جین پینگ زاده سال ۱۹۵۳ در شهر پکن است و پدر او یکی از انقلابی‌های قدیمی چین است و نام وی در فهرست بنیانگذاران حزب کمونیست چین به چشم می‌خورد. شی جین پینگ تحصیلات خودش را در رشته مهندسی شیمی به پایان رساند و در دانشگاه چینهوا مدرک دکتری در رشته حقوق گرفت. سپس نیز در سال ۱۹۷۴ به حزب کمونیست ملحق شد و پله‌های ترقی را در دنیای سیاست یکی پس از دیگری پشت‌سر گذاشت تا نهایت به بالاترین رده سیاسی چین برسد.

 

جالب اینجاست که شی جین پینگ توانست با اضافه کردن ماده‌ای جدید به قانون اساسی چین، برای همیشه رهبر این کشور باشد. وی اندیشه‌های خاصی در اداره کردن کشور دارد و به لحاظ سیاسی نیز از جایگاه محبوبی در میان مردم چین برخوردار است.

 

لیانا ون

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

لیانا ون (LEANA WEN)، متولد سال ۱۹۸۳ شانگ‌های چین است و زمانی که تنها ۸ سال بیشتر نداشت، پدر و مادر او به آمریکا مهاجرت کردند و پناهندگی سیاسی گرفتند. او و خانواده‌اش در نهایت توانستند در سال ۲۰۰۳ اقامت آمریکا را دریافت کنند. مادر لیانا ون برای گذران زندگی به‌عنوان خدمتکار در هتل کار می‌کرد و پدرش نیز به پخش روزنامه در محله‌های شهر اشتغال داشت.

 

لیانا با استفاده از کمک‌های دولتی توانست به آموزش خود ادامه دهد و در سن ۱۸ سالگی دبیرستان را در رشته بیو‌شیمی به پایان رساند. او به تحصیلات خود ادامه داد و در نهایت توانست از دانشگاه واشینگتن مدرک دکترای داروسازی دریافت کند. لیانا پس از دریافت مدرک دکترا مدتی در بیمارستان زنان بیرمنگام مشغول به کار شد و چند وقتی نیز در بیمارستان عمومی ماساچوست خدمت کرد.

 

لیانا با کمک تخصص و تجربه‌ای که در پزشکی بدست آورده است، به موسسه‌های مختلف درمانی مشاوره می‌دهد و مطالب زیادی با قلم او در بلاگ‌های مختلفی مانند هافینگتون پست به انتشار رسیده است. او سخنران قهاری است و اگر به برنامه‌های «تد» علاقه داشته باشید احتمالاً صحبت‌های او را در بحث شفاف‌سازی دارویی شنیده‌اید. این ویدئو چیزی نزدیک به ۱.۸ میلیون بار دیده شد.

 

عمران خان

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

حزب تحریک انصاف پاکستان که عمران خان (IMRAN KHAN) رهبری آن را بر عهده داشت در سال ۲۰۱۸ در انتخابات اکثریت را بدست آورد و عمران خان نیز در همان سال به‌عنوان نخست‌وزیر پاکستان انتخاب شد.

 

عمران خان زاده سال ۱۹۵۲ میلادی است و در کنار سیاست، علاقه زیادی به ورزش کریکت دارد و نزدیک به دو دهه از عمرش را مشغول به این ورزش بود، در حال حاضر عمران خان از کریکت کناره‌گیری کرده، اما گاه و بیگاه شاهد تفسیر این بازی از جانب عمران خان هستیم.

 

عمران خان که ۶۲ سال سن دارد به لحاظ دارایی نیز یکی از ثروتمندان پاکستان شناخته می‌شود و املاک و مستغلات زیادی در قسمت‌های مختلف پاکستان دارد، عمران خان به لحاظ درآمد در مقام ۳۴ جدول ثروتمندان پاکستانی با حدود ۱۳ میلیون دلار دارایی خالص قرار دارد. گفته می‌شود که بیشتر ثروت عمران خان بابت موفقیت‌های او در ورزش کریکت بدست آمده است.

 

جالب است بدانید عمران خان علاقه زیادی به دکتر شریعتی دارد و از جوانی کتاب‌های ایشان را مطالعه می‌کرده است.

 

محمد بن زاید

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

محمد بن زاید (MOHAMED BIN ZAYED)، فرزند زاید بن سلطان آل نهیان، بنیانگذار امارات متحده عربی است و به عنوان جانشین فرمانده کل قوای مسلح امارات عربی شناخته می‌شود. او ولیعهد ابوظبی نیز می‌باشد و تصمیم‌گیری درخصوص بیشتر سیاست‌های خارجی امارت متحده به او واگذار می‌شود.

 

ناگفته نماند از آنجایی که خلیفه بن زاید، در بستر بیماری به‌سر می‌برد، دیگر تصمیم‌گیری‌های مهم این کشور نیز به محمد بن زاید وابسته است و وی عملاً فرد شماره یک امارات متحده عربی به‌حساب می‌آید. محمد بن زاید در سال ۱۹۸۱ ازدواج کرده و از این ازدواج ۹ فرزند دارد. او متولد سال ۱۹۶۱ است و سومین فرزند سلطان زاید بن آل نهیان به‌حساب می‌آید. جالب است بدانید در سال ۲۰۱۶، پسر دونالد ترامپ با نماینده محمد بن زاید دیدار کرد و در این ملاقات وعده‌هایی برای کمک به برنده شدن ترامپ در انتخابات از جانب نماینده محمد بن زاید داده شد.

 

سیریل راماپوسا

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

ماتمالا سیریل راماپوسا (Matamela Cyril Ramaphosa) در سال ۱۹۵۲ بدنیا آمد و در حال حاضر به‌عنوان پنجمین رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، به مردم این کشور خدمت می‌کند. او قبل از اینکه سکان ریاست جمهوری آفریقای جنوبی را به دست بگیرد، در زمینه مبارزه با تبعیض نژادی فعالیت‌های مهمی داشت. راماپوسا به لحاظ شخصیتی نیز فرد کارآزموده‌ای است و تجربه‌خوبی در مذاکره و متقاعد کردن مخاطب دارد. او سیاستمداری بانفوذ است و استراتژی‌های خوبی برای پیش‌برد آفریقای جنوبی لحاظ کرده است.

 

جالب است بدانید سیریل راماپوسا ذهن اقتصادی خوبی نیز دارد و در کنار پست‌های سیاسی، مدیریت گروه تجاری شاندوکا (Shanduka Group) را بر عهده گرفته است. این گروه تجاری که بنیانگذار آن هم شخص سیریل راماپوسا است در زمینه‌های مستغلات، بیمه و بانکداری فعالیت می‌کند. در کنار این موارد راماپوسا در سال ۲۰۰۴ از اوگاندا بازدید داشت و در ملاقات از این کشور به صنعت دامداری علاقه پیدا کرد. در نتیجه ۴۳ راس گاو از رئیس‌جمهور اوگاندا خریداری کرد و این گاو‌ها را به آفریقای جنوبی منتقل کرد تا دستی در دامداری نیز داشته باشد.

 

سیریل راماپوسا ثروت هنگفتی در طول مدت زندگی خود اندوخته و ارزش دارایی‌های او بیشتر از ۴۵۰ هزار دلار برآورد شده است.

 

رابرت مولر

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

رابرت سوان مولر سوم (Robert Swan Mueller III) که در دنیای سیاست با نام رابرت مولر مشهور است، سیاستمداری آمریکایی است که از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۳ مدیریت اجرایی اف. بی. آی را بر عهده داشت و از این لحاظ یکی از پرسابقه‌ترین کارمندان اف. بی. آی در طول تاریخ این سازمان به‌حساب می‌آید.

 

رابرت مولر از اعضای حزب جمهوری‌خواه آمریکا است و از دانشگاه پرینستون فارغ‌التحصیل شده است. وی قبل از اینکه وارد عرصه سیاست شود در نبرد ویتنام برای نیروی دریایی آمریکا خدمت کرد و نشان‌های افتخاری را نیز بابت شجاعت‌هایش در میادین نبرد به دست آورده است.

 

اگر قضیه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را دنبال کرده باشید حتماً در جریان هستید که در این انتخابات صحبت‌هایی از دخالت روسیه مطرح بود، در نتیجه رابرت مولر یک سال پس از برگزاری انتخابات، به‌عنوان دادستان ویژه برای رسیدگی به پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا انتخاب شد و در سال ۲۰۱۹ این تحقیقات به پایان رسید و دونالد ترامپ از همدستی با روس‌ها برای رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا تبرئه شد.

 

مهاتیر محمد

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

در میان سیاستمداران مالزی، مهاتیر محمد، (MAHATHIR MOHAMAD)، شخص برجسته‌ای به حساب می‌آید و یکی از کهنه‌کارترین چهره‌های سیاسی این کشور است. اگر حافظه شما یاری کند حتماً به خاطر می‌آورید که مهاتیر محمد از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ در مقام نخست‌وزیر مالزی به این کشور خدمت کرد.

 

مهاتیر محمد که این روز‌ها در سن ۹۳ سالگی به‌سر می‌برد در سال ۲۰۱۸ نیز به‌عنوان نخست‌وزیر مالزی انتخاب شد و سیاست‌های او در زمینه‌های اقتصادی و تجاری باعث شد تا مردم مالزی از وی به‌عنوان شخصیتی مؤثر در رشد این کشور یاد کنند. وی همیشه از ارزش‌های مالزیایی این کشور دفاع کرده و سیاست‌های او، حامیان زیادی را در کشور‌های در حال توسعه برای مالزی به‌دنبال داشته است.

 

وی که پیرترین رهبر دنیا شناخته می‌شود چندین کتاب نیز نوشته و مدت ۸ سال را صرف نگارش زندگی‌نامه‌اش کرد.

 

دوقلوی پتروناس در کوالا لامپور به‌عنوان مهم‌ترین نماد دستاورد‌های مهاتیر محمد شناخته می‌شود.

 

ماتئو سالوینی

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

سالوینی (MATTEO SALVINI) در حال وزیر کشور ایتالیا است و در گذشته عضو پارلمان اروپا بود، این سیاستمدار ایتالیایی از سال ۲۰۱۳ تاکنون سمت رهبری حزب لگا نورد (Lega Nord) را نیز بر عهده دارد. این حزیب از اتحاد چندین حزب در مناطق شمالی ایتالیا تشکیل شده و به دنبال استقلال مالی و فدرال کردن قسمت‌های شمالی ایتالیا است.

 

جالب است بدانید ماتئو سالوینی میانه خوبی با اتحادیه اروپا ندارد و نسبت به یورو، واحد پول این اتحادیه، بسیار بدبین است. از طرف دیگر سالوینی به تجارت با کشور‌هایی مانند کره‌شمالی و کشور‌های اروپای شرقی تمایل دارد و در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا، از دونالد ترامپ حمایت کرد. او به ورزش نیز علاقه دارد و یکی از طرفداران سرسخت باشگاه فوتبال آث‌میلان ایتالیا است.

 

ژائیر بولسونارو

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

ژائیر بولسونارو (JAIR BOLSONARO)، چهره بسیار شناخته شده‌ای در فضای سیاسی برزیل است. او سابقه ۲۷ سال نمایندگی مجلس این کشور را دارد و و به لحاظ گرایش سیاسی از نظراتی محافظه‌کارانه برخوردار است. ژائیر بولسورنارو در سال ۲۰۱۸ در انتخابات ریاست جمهوری برزیل برنده شد و از کهنه‌سرباز‌های ارتش برزیل به‌حساب می‌آید.

 

جالب است بدانید در زمان خدمت در ارتش، نظامی‌های مافوق او، وی را فردی جاه‌طلب تلقی می‌کردند و روحیه جنگنده او باعث شد تا در سیاست برزیل نیز به موفقیت‌های چشمگیری برسد. اولین تجربه سیاسی ژائیر بولسورنارو به انتخابات شورای شهر در سال ۱۹۸۸ باز می‌گردد. ژائیر در زندگی شخصی نیز فرد سرزنده‌ای است و تاکنون سه بار ازدواج کرده و از این ازدواج‌ها ۵ فرزند دارد.

 

ژانگ کیان

رهبران جهان در سال ۲۰۱۹,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

ژان کیان (ZHANG KEJIAN) زاده سال ۱۹۶۱ در کشور چین است و در سال ۱۹۹۲ به حزب کمونیست این کشور پیوست، او تحصیلاتش را در رشته فیزیک در دانشگاه به پایان رساند و بیشتر عمر خود را در آکادمی فیزیک مهندسی چین مشغول به کار بود تا اینکه در سال ۲۰۱۸ به‌عنوان مدیر آژانس ملی فضایی چین انتصاب می‌شود.

 

اگر به اخبار نجومی علاقه داشته باشید حتماً در جریان هستید که اخیراً چین به دستاورد‌های چشمگیری در علوم هوا فضا دست پیدا کرده است و با توجه به حضور ژانگ کیان به‌عنوان مدیر جدید آژانس ملی فضایی چین انتظار می‌رود در آینده نیز خبر‌های بیشتری از دستاورد‌های فضایی چین شاهد باشیم.

 

محمد کاملان

 

 

bartarinha.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش