به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، یک استارتاپ استخراج فضایی در چین به تازگی نمونه اولیه رباتی را به مدار نزدیک زمین ارسال کرده است که قادر به جمع آوری زباله ها و سایر ضایعات فضایی باقی مانده از فضاپیماهای قبلی در مدار زمین با یک تور غول پیکر است.
این جدیدترین تلاش چین برای تسریع تلاش های خود به منظور از بین بردن شکاف بین خود، روسیه و آمريکا در فناوری های فضایی و تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ فضایی است.
به گزارش خبرگزاری دولتی "شینهوا"، این ربات فضایی دارای تور، "نئو- ۰۱" (NEO- 01) نامیده می شود و علاوه بر جمع آوری زباله های فضایی، برای رصد اجرام آسمانی کوچک به اعماق فضا خواهد رفت. این ربات در تاریخ ۶ مارس همراه با چندین ماهواره دیگر به فضا پرتاب شده است.
این ربات ۳۰ کیلوگرمی توسط استارتاپی به نام "اوریجین اسپیس" (Origin Space) که در شنژن چین مستقر است، ساخته شده است و هدف آن هموار کردن مسیرهای جدید برای آینده یک فناوری است که بتواند عناصر موجود در سیارک ها را استخراج کند.
از زمان تاسیس نخستین شرکت استخراج سیارک در جهان به نام "پلنتری ریسورسز" (Planetary Resources) در سال ۲۰۰۹ تا به حال بیش از ۱۲ شرکت مشابه دیگر در سراسر جهان از جمله استارتاپ "آسترواسکل" (Astroscale) ژاپن و "۳D سیستمز" (۳D Systems) ایالات متحده تأسیس شده است.
بر اساس گزارشات، فناوری "آسترواسکل" از آهنرباها برای جمع آوری زباله های فضایی در مدار نزدیک زمین استفاده می کند، اما "نئو- ۰۱" از یک تور بدین منظور و سپس سوزاندن آن ها با استفاده از یک پیشرانه الکتریکی استفاده خواهد کرد.
از اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی، هزاران ماهواره به مدار نزدیک زمین پرتاب شده اند، ولی با افزایش سن و از کار افتادن آن ها، بسياري از آنها به یک زباله بسیار خطرناک فضایی برای دیگر ماهواره ها تبدیل شده اند که بطور بالقوه میتوانند به سایر ماهواره های عملیاتی یا ماموریت های خدمه آسیب برسانند.
بر اساس اعلام "سو منگ" موسس شرکت "اوریجین اسپیس"، این شرکت پرتاب ده ها تلسکوپ فضایی همراه با فضاپیماهای بیشتر را برای بنا نهادن اولین عملیات استخراج تجاری روی سیارک ها تا سال ۲۰۴۵ در برنامه دارد.
به نظر میرسد کشور چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به یک قدرت اصلی فضایی تبدیل شود.
فضاپیمای زباله جمع کن "آسترواسکل" ژاپن اواخر ماه گذشته با هدف نشان دادن ظرفیت خود در جمع آوری میلیون ها زباله فضایی در مدار نزدیک زمین، از قزاقستان به فضا پرتاب شد. این فضا پیما (Spacecraft) تا به حال تقریبا ۸۰۰۰ تن زباله فضایی را جمع آوری کرده است که بطور بالقوه مستعد آسیب رساندن یا مختل کردن خدماتی بودند که ما هر روزه از آن ها در کره زمین استفاده می کنیم. از جمله این خدمات می توان به سیستم های مخابراتی و پیش بینی هوا و GPS اشاره کرد.
خبرگزاری "شینهوا" همچنین افزود که چین در حال شتاب بخشیدن به برنامه های خود برای فرود یک کاوشگر بر روی یک سیارک (Asteroid) نزدیک به زمین برای نمونه برداری است، در حالیکه همزمان به اهداف خود برای ساخت یک سیستم دفاعی برای محافظت از زمین در برابر سیارک های نزدیک به زمین سرعت می بخشد.
پکن آرزوهای تاریخی و جهانی برای حضور چین در فضا دارد و امیدوار است که به روسیه و آمريکا برسد. خوب یا بد، چین میتواند تا سال ۲۰۳۰ به سومین قدرت فضایی تبدیل شود.
- 10
- 6