مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، از رسیدن اورانوس به مقارنه خبر داد و اظهارکرد: در ساعت ۱:٣٠ بامداد شنبه، ۱۱ اردیبهشت، سیاره سبز آبی اورانوس در وضعیت مقارنه (Conjunction) قرار مى گیرد و در سوی دیگر خورشید نسبت به زمین خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: در وضعیت مقارنه، یک جرم آسمانی طی شب های قبل و بعد از این تاریخ نیز در آسمان شبانگاهی حضور نداشته و قابل رصد نیست، چراکه در شعاع نور خورشید و تابش اطراف آن، در موقعیت نور روز قرار دارد.
عتیقی در ادامه گفت: اورانوس (Uranus) هفتمین سیاره نسبت به خورشید، از نظر تئوری با چشم قابل مشاهده و در بهترین حالت با قدر ۵.۶ است؛ هر چند در مرز بینایی قرار دارد، ولی نیاکان ما آن را بعنوان سیاره شناسایی نکردند.
به گفته این مقام مسوول، این سیاره توسط ویلیام هرشل اخترشناس انگلیسی در ۱۷۸۱میلادی کشف شد که از درون یک ابزار رصدی ممکن است به رنگ سبز مایل به آبی دیده شود. به ویژه در مواردی که همنشین اجرام معروفی مانند سیاره سرخ بهرام باشد، یافتن آن آسان است؛ ابتدا با دوچشمی یا تلسکوپ اورانوس را ببینید و سپس به راحتی با چشم غیرمسلح آن را به نظاره بنشینید.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران توضیح داد: اورانوس ۲۷ قمر دارد و دارای ۵ قمر بزرگ است:تیتانیا، اوبرون، آمبریل، آریل و میراندا؛ هنگامی که وویجر ۲ سال ۱۹۸۶ به اورانوس رسید، تصاویر آن نشان داد این ۵ قمر بزرگ از بخش های مساوی سنگ و یخ تشکیل شده اند؛ این تصاویر همچنین نشانه های فیزیکی فوران آب مایع از درون و یخ زدگی در سطح را نشان دادند که Cryovolcanism نام گذاری می شود و می تواند نشانگر اقیانوس زیر سطحی باشد.
عتیقی افزود: این سیاره هر ۸۴ سال و ۷ روز یک بار به دور خورشید می گردد. همچنین هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک دور به دور خودش می چرخد سیاره اورانوس نزدیک به ۵۰ هزار کیلومتر قطر دارد و در مدار خود به پهلو قرار گرفته است یعنی انحراف محوری آن چیزی حدود ۹۸ درجه است. سیاره اورانوس گازی بوده و دارای چندین حلقه است.
- 20
- 5