چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۵ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۲۲۳۰
نجوم و فضا

بازسازی فضای داخلی ۲ جهان بیگانه برای اولین بار

فضای داخلی دو سیاره نپتون و اورانوس,سیاره نپتون و اورانوس
دانشمندان برای اولین بار در جهان، فضای داخلی دو سیاره نپتون و اورانوس را در یک آزمایشگاه بازسازی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی‌ای، دانشمندان اکنون چیزهای زیادی در مورد سیاره‌های درون منظومه شمسی از جمله زمین و مریخ می‌دانند، اما در مورد سیارات بیرون از آن مانند نپتون و اورانوس که غنی از یخ‌آب هستند، شناخت بسیار کمتری دارند.

بر اساس مطالعه تازه منتشر شده در مجله Nature Astronomy، برای اولین بار در جهان گروهی از دانشمندان با بازآفرینی فشار و درجه حرارت فضای داخلی این دو سیاره در یک آزمایشگاه، از دانش جدیدی در مورد شیمی لایه‌های عمیق آنها رونمایی کردند.

این یافته‌های جدید همچنین ممکن است موید ترکیبات اقیانوس‌ها در سیارات فراخورشیدی غنی از آب بسیار دور از منظومه شمسی باشد.

به طور کلی دانشمندان نپتون و اورانوس را دارای لایه‌های جداگانه و مجزا می‌دانند که شامل جو، یخ یا مایع، سپس یک گوشته سنگی و یک هسته فلزی در مرکز آنها است.

جدیدترین مطالعه شامل بررسی محققان در مورد احتمال فعل و انفعالات آب و سنگ درون فضای داخلی این دو غول گازی است.

"تائه‌هیون کیم" از دانشگاه "یونسی"(Yonsei) کره جنوبی که نویسنده اصلی این مطالعه است، گفت: ما از طریق این مطالعه در تلاش بودیم تا دانش خود را در مورد فضای عمیق غول‌های یخی گسترش دهیم و مشخص کنیم که چه تعاملات آب-سنگی در شرایط سخت آنها وجود دارد. غول‌های یخی و برخی از سیارات فراخورشیدی برخلاف سیارات سنگی لایه‌های آب بسیار عمیقی دارند.

وی افزود: ما احتمال اختلاط در مقیاس اتمی دو ماده از مواد سازنده سیاره(آب و سنگ) را در فضای داخلی غول‌های یخی پیشنهاد کردیم.

این تیم برای شبیه‌سازی شرایط در اورانوس و نپتون در آزمایشگاه، ابتدا مواد معدنی متداول سنگ ساز مانند "فروپریکلاز" و "اولیوین" را در آب غوطه‌ور کرد. سپس آنها نمونه را در یک سندان الماس فشرده کردند تا تحت فشارهای بسیار زیاد قرار گیرند. هنگامی که این اتفاق افتاد، محققان انفعالات متقابل آب و مواد معدنی را رصد کردند و اندازه‌گیری‌های اشعه ایکس را در حالی که لیزر، نمونه را به دمای بسیار بالا می‌برد، انجام دادند.

واکنش شیمیایی حاصل، غلظت‌های زیادی از منیزیم را در آب تحت فشار به وجود آورد. محققان از این موضوع به این نتیجه رسیدند که ممکن است اقیانوس‌ها در سیارات غنی از آب با خصوصیات شیمیایی قابل ملاحظه‌ای متفاوت از اقیانوس‌های زمین باشند. به عبارت دیگر، فشار زیاد ممکن است آن اقیانوس‌ها را غنی از منیزیم کند.

"سانگ هئون دان شیم" از دانشکده زمین و اکتشافات فضایی دانشگاه ایالتی "آریزونا" گفت: ما دریافتیم که منیزیم در فشارهای بسیار زیاد در آب بسیار حلال‌تر می‌شود. در حقیقت، منیزیم ممکن است به اندازه نمک موجود در اقیانوس‌های روی زمین در لایه‌های آب اورانوس و نپتون حل شده باشد.

این خصوصیات شیمیایی منحصر به فرد ممکن است به دانشمندان کمک کند تا درک کنند که چرا جو اورانوس بسیار سردتر از نپتون است، برخلاف اینکه هر دو ترکیبی غنی از آب دارند. اگر لایه آب اورانوس منیزیم بیشتری در زیر اتمسفر خود داشته باشد، ممکن است جلوی فرار گرما را از فضای داخلی بگیرد و باعث گرم شدن بیشتر فضای داخلی شود.

"شیم" افزود: این آب غنی از منیزیم ممکن است مانند یک پتوی حرارتی برای فضای داخلی این سیاره عمل کند.

آزمایش‌های فشار بالا و دمای بالا خارج از منظومه شمسی همچنین می‌توانند به درک ما از سیارات فراخورشیدی با جرم‌های کوچک‌تر از نپتون کمک کنند. این قابل توجه است، زیرا سیارات کوچک‌تر از نپتون معمولاً شناخته شده‌ترین نوع سیاره‌های فراخورشیدی هستند و دانشمندان فکر می‌کنند بسیاری از آنها ممکن است دارای یک لایه غنی از آب با فضای داخلی سنگی باشند.

در حقیقت این مطالعه جدید نشان می‌دهد که اقیانوس‌های عمیق موجود در سیاره‌های دور دست ممکن است بسیار متفاوت از اقیانوس زمین و غنی از منیزیم باشند.

محققان قصد دارند برای پیشبرد تحقیقات خود، آزمایش‌های فشار بالا و دمای بالا را تغییر دهند و شرایط را برای شبیه‌سازی طیف گسترده‌تری از فضای داخلی سیارات آزمایش کنند.

اگر دانشمندان بتوانند نحوه تعامل مواد معدنی و آب در هسته سیارات فراخورشیدی دوردست را بهتر درک کنند، ممکن است با تلسکوپ‌های فضایی مانند تلسکوپ فضایی آینده "جیمز وب" و موارد دیگر، شرایط جهان‌های بیگانه را به خوبی تشخیص دهیم و با یک نگاه اجمالی به اینکه آیا یک سیاره می‌تواند از حیات پشتیبانی کند یا نه، پی ببریم.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش