به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Eos نشان می دهد که مردم برای قرار گرفتن در معرض سطوح خطرناکی از تابش کیهانی، لازم نیست حتما جو زمین را ترک کنند، بلکه هوای خطرناک فضایی میتواند حتی هنگام پرواز با هواپیماهای مسافربری نیز آن ها را در معرض خطر قرار دهد.
محققان تأثیر تابش کیهانی را در سفر هوایی شبیه سازی کردند و تمرکز اصلی آن ها بر مسیرهای شلوغ اقیانوس اطلس شمالی بود. شبيه سازي آنها مسیرهای واقعی را دنبال می کند که هواپیماها در آنها پرواز می کنند و تخمین زدند که دوزهای تابشی که در صورت برخورد با طوفان شدید تشعشع جوی روی هواپیما تجمع می یابد، بسیار زیاد است.
محققان می گویند: این شبيه سازي مقالات قبلی را تائید می کند و نشان می دهد که طوفان های شدید تشعشعی میتوانند مسافران و خدمه هواپیما را در معرض دوزهای تشعشع بالاتر از حد توافق شده و مجاز بین المللی قرار دهند.
محققان این طوفان های کیهانی را ذرات انرژی خورشیدی خواندند و دریافتند که طی این طوفان ها، مسافران در معرض تابش کیهانی خطرناک قرار می گیرند.
ذکر این نکته لازم است که بدن انسان هرروز اشعه های مختلف را بخود جذب می کند، ولی با این حال، هنگام مسافرت در ارتفاعات، انسان در معرض سطح بالاتری از اشعه قرار می گیرد، چراکه جو نمی تواند آن را مسدود کند. البته تا زمانی که رویداد شدید آب و هوایی و طوفان خورشیدی شدیدی وجود نداشته باشد، احتمالا قرار گرفتن در معرض آن ناچیز است.
با این حال این مطالعه یک فاکتور مهم را برای توسعه دهندگان هواپیماها و جت ها در هنگام مهندسی هواپیماهای خود برجسته می کند تا برای اطمینان از ایمنی مسافران و تجهیزات الکترونیکی در حوادث شدید آب و هوایی اقدامات لازم را انجام دهند.
- 15
- 4