به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از یورونیوز، بازماندگان این فاجعه نیز روز دوشنبه در توصیف شوک حاصل از لحظه فوران گفتند که این شوک «مغز آنها را تکان داده است».
مجمع الجزایر تونگا در شرق استرالیا قرار دارد و متشکل از ۱۷۰ جزیره کوچک است و حادثه روز شنبه ۱۵ ژانویه در یکی از جزایر آتشفشانی آن به نام «هونگا تونگا» روی داد. با فوران این آتشفشان و در اثر پرتاب خاکستر و بخار آب از دهانه آن که در زیر سطح اقیانوس قرار داشت، همه چیز در جزیره ویران شد.
بنا بر گزارش مرکز رصد تحولات زمین در سازمان ملی هوانوردی و فضای آمريکا، با آغاز انفجارها قارچی از دود به ارتفاع ۴۰ کیلومتر در دهانه آتشفشان شکل گرفته و صدای انفجار حدود ۹ هزار کیلومتر دورتر در آلاسکا واقع در خاک ایالات متحده شنیده شده و شدت انفجار نیز باعث ایجاد سونامی شده است.
به گفته دانشمندان ناسا، این فوران چند صد برابر قوی تر از قدرت بمب اتمی بوده که آمريکا در اوت ۱۹۴۵ میلادی بر بالای شهر هیروشیما رها کرد و تخمین زده می شود که حدود ۱۵ کیلوتن تی ان تی قدرت داشت.
به گفته جیم گاروین، دانشمند ناسا «مقدار انرژی آزاد شده در انفجار اخیر، معادل ۵ تا ۳۰ مگاتن تی ان تی (۳۰ میلیون تن) تخمین زده می شود.»
با فوران آتشفشان «هونگا تونگا»، این کشور کوچک پادشاهی با حدود ۱۰۰ نفر جمعیت را لایه ای از خاکستر سمی پوشاند. آب های آشامیدنی نیز آلوده شدند، محصولات کشاورزی از بین رفتند و دست کم دو روستا کاملاً نابود شدند.
پس از این واقعه نیروهای دفاعی ژاپن، نیوزلند و استرالیا با حفظ پروتکل های سختگیرانه کووید۱۹، ارسال کمک های اضطراري از جمله آب به این جزیره را آغاز کردند.
- 12
- 5