به گزارش ایسنا به نقل از فیز، بنظر میرسد این خبر را باید به یک مورد جدید از اطلاعات عمومی بخاطر سپرد، چرا که یک بیانیه مطبوعاتی از جانب یک گروه بین المللی از ستاره شناسان به تازگی تائید کرده است که دنباله داری که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ مشاهده شد، بزرگ ترين دنباله دار شناسایی شده توسط تلسکوپ های انسانی است.
این گروه از "رصدخانه پاریس" و مؤسسه اخترشناسی "آندالوسیا- CSIC" مقاله ای را در مجله Astronomy and Astrophysics منتشر کرده اند که در آن جزئیات چگونگی تائید اندازه و رتبه بندی این دنباله دار موسوم به "UN۲۷۱ ۲۰۱۴" را شرح داده اند.
هنگامی که این دنباله دار که با نام "برناردینلی- برنشتاین" نیز شناخته می شود، برای نخستین بار مشاهده شد، محققان دریافتند از ابر اورت سرچشمه گرفته است. این دنباله دار به اندازه نپتون از ما دور بود و ستاره شناسان قادر به تعیین اندازه آن نبودند. با نزدیک شدن تدریجی این دنباله دار در سال های بعد، مشخص شد که به شکلی غیرعادی، بزرگ است و محققان شروع به تخمین اندازه آن کردند و دریافتند که امکان دارد تا ۳۷۰ کیلومتر عرض داشته باشد.
این مطالعه جدید از داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ "آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما" برای تعیین دقیق تر اندازه این دنباله دار بهره برد. اخترشناسان با استفاده از این داده ها توانستند طول موج های نور ساطع شده از "UN۲۷۱ ۲۰۱۴" را مطالعه کنند تا اندازه گیری های خود را انجام دهند. این یک روش غیرعادی است، زیرا دنباله دارها معمولاً با مقدار فضایی که از آسمانی در مقایسه با فاصله شان از زمین می پوشانند، اندازهگیری می شوند.
محققان اندازه گیری های خود را با دقت بر روی طول موج تشعشعات مایکروویو این دنباله دار که توسط غباری که از سنگ فضایی ساطع نمی شد، انجام دادند. آن ها دریافتند برای این که این دنباله دار بتواند چنین نور زیادی را منعکس کند، باید تقریبا ۱۳۷ کیلومتر عرض داشته باشد. اگرچه این اندازه به اندازه تخمین ۳۷۰ کیلومتری قبلی نیست، اما به اندازه ای بزرگ است که آنرا به بزرگ ترین دنباله دار مشاهده و اندازه گیری شده توسط دانشمندان در تاریخ تبدیل می کند. همچنین آنرا به دسته سیاره های کوچک نزدیک می کند.
گفتنی است که قبل از دنباله دار "UN۲۷۱ ۲۰۱۴"، رکورددار بزرگترین دنباله دار مشاهده شده، دنباله داری به نام "هیل باپ" (Hale- Bopp) بود که تقریبا ۷۴ کیلومتر عرض داشت.
جالب اینجاست که دنباله دار "UN۲۷۱ ۲۰۱۴" رکورد خود را به مدت طولانی حفظ نخواهد کرد، چراکه محققان ضمن اشاره به این نکته که اندازهگیری آنها از این دنباله دار، دورترین اندازه گیری است که تابحال از انعکاس یک دنباله دار انجام شده است ، گفتند که با نزدیک شدن "UN۲۷۱ ۲۰۱۴" به خورشید، به طور مداوم یخ از دست می دهد، به این معنی که وقتی شروع به دور شدن از خورشید کند، نصف اندازه فعلی اش خواهد بود.
- 11
- 6