پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۵۳۲
نجوم و فضا

ایلان ماسک:

برای سکونت در مریخ باید گیاهخوار شویم!

سکونت در مریخ,ایلان ماسک
طبق مطالعه ای که در خصوص برنامه های ایلان ماسک برای ایجاد یک مستعمره در مریخ انجام شده است ، به علت منابع محدود، مستعمره نشینان آینده مریخ باید رژیم غذایی گیاهخواری داشته باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ماسک شرکت اسپیس ایکس را با هدف تبدیل بشر به گونه ای چند سیاره ای در سال ۲۰۰۲ تأسیس کرد.

این میلیاردر از جزئیات یک سکونتگاه مریخی، از جمله ایده ساخت گنبدهای شیشه ای که بعنوان زیستگاه های موقتی برای انسانها عمل می کنند تا هنگامی که مریخ به نحوی برای سکونت آماده و زمینی سازی شود و همچنين استفاده از مزارع آب کشت برای تولید میوه و سبزیجات سخن گفته است. آب کشت شیوه ی کشت گیاه بدون خاک است. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می شود با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت مغذی و نگه داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثر عملاً نیاز به خاک را منتفی می کنند.

از آنجایی که بنظر میرسد موشک مریخی استارشیپ بزودی نخستین پرواز آزمایشی مداری خود را در سال جاری به انجام برساند و هدف آن سفر بدون خدمه در سال ۲۰۲۴ است، کارشناسان نگاهی به آنچه برای سکونت در مریخ نیاز داریم می اندازند. جان کی استریکلند( John K. Strickland)، از انجمن ملی فضایی، در مقاله ای که برای" Space Review" نوشته است می گوید:تعداد افرادی که با مصرف گوشت و ماهی میتوانند در گنبدهای شیشه ای زندگی کنند نصف کسانی خواهد بود که رژیم غذایی وگان دارند. یک کلنی متشکل از ۵۰۰۰ نفر که از رژیم غذایی گیاهی استفاده می کنند، میتوانند از یک مزرعه سه دهم مایل مربعی استفاده کنند.

ماسک به تایم گفته است که در نخستین مرحله استعمار مریخ مردم باید به رژیم گیاهخواری روی بیاورند اما گام بزرگ بعدی ساخت یک شهر خودکفا و بردن حیوانات و دیگر موجودات زمینی به مریخ است. درست شبیه به کشتی نوح. البته ما بیش از یک جفت خواهیم برد.

استریکلند نوشت که برای رسیدن به هدف ماسک، قبل از آن که بتوان غذا تولید کرد باید ۵۰۰۰ سفر انجام شود که در هر کدام ۲۰۰ تن محموله حمل می شود. زمانی که تمام تجهيزات منتقل شد، میتوان کار بر روی تولید غذا را آغاز کرد. او می گوید برای هر نفر ۲۰۰۰ فوت مربع( ۱۸۵ متر مربع) زمین و ۱۰۰ کیلووات انرژی لازم است. این بدان معناست که برای خدمه ای ۱۰۰ نفره که ساخت و ساز اولیه را انجام دهند باید ۱۰ مگاوات انرژی و ۲۱۵ هزار فوت مربع( ۲۰ هزار متر مربع) زمین داشت.

او پیشنهاد کرد مساحتی حدود یک میلیون فوت مربع( ۹۳ هزار متر مربع)، که در چهار طبقه مساوی پراکنده شده است، برای تغذیه ۵۰۰۰ نفر با رژیم گیاهخواری کافی است. او افزود که مقدار قابل توجهی نیرو برای پشتیبانی از ۵۰۰۰ نفر مورد نیاز است. استریکلند با اشاره به نیاز به تولید انرژی برای وسایل نقلیه و رفت و برگشت گفت:« مقدار زيادي نیرو نیز برای تولید سوخت مورد نیاز خواهد بود. این نیرو باید از شکافت، همجوشی یا آرایه های خورشیدی فضایی به دست آید، زیرا هیچ سوخت فسیلی در مریخ وجود ندارد، و برپایی آرایه های خورشیدی زمینی عظیم در نور ضعیف خورشید در مریخ کار دشواری است.

بعضی از این انرژی نیز باید برای حمایت از زمین شناسان صرف شود. تا به دنبال مناطق دارای ذخایر معدنی مفید برای تولید مواد مورد نیاز برای ساخت وساز بگردند. او پیشنهاد می کند که ناسا به جای اینکه به تنهایی کار کند، باید با اسپیس ایکس همکاری کند. استریکلند نوشت که با بزرگ تر شدن سکونت گاه در مریخ، اهمیت آن در ذهن مردم روی زمین بیشتر می شود و این سیاره به خانه دوم بشریت تبدیل می شود.

" زمینی سازی"( terraforming) به آماده سازی جو، دما، مکان نگاری پوسته یا بوم شناسی یک سیاره یا قمر به سبک کره زمین برای زندگی انسان می گویند. پیش تر الان ماسک از ارسال سلاح های هسته ای به مریخ بعنوان راهی برای ایجاد اثرات گلخانه ای و کمک به غلیظ تر شدن جو سخن گفته است. با این حال او معتقد است که این اتفاق به سرعت رخ نخواهد داد و تغيير اکوسیستم یک سیاره صدها تا هزاران سال به طول خواهد انجامید و تا آن زمان نیاز به گنبدهای شیشه ای از بین نخواهد رفت.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش