اخترشناسان دانشگاه آریزونا مدلی از VY Canis Majoris، یک ابرغول سرخ که احتمالاً بزرگ ترين ستاره کهکشان راه شیری است، ساخته اند که میتواند چگونگی مرگ آنرا پیش بینی کند. در واقع این مدل نشان می دهد که این ستاره مراحل مرگ خود را سپری می کند.
به گزارش فرارو به نقل از Universe Today، چگونگی مرگ غول های قرمز اخیراً موضوع بحث های فراوانی در میان اخترشناسان بوده است. در ابتدا، ستاره شناسان فکر می کردند که مانند بسياري از ستاره های دیگر آنها نیز به یک ابرنواختر تبدیل می شوند. با این حال، داده های جدیدتر نشان می دهد که فقدان تعداد قابل توجهی از ابرنواختر ها در مقایسه با تعداد ابرغول های قرمز نمی تواند پاسخ جامعی برای این فرضیه باشد.
نظریه جدید این است که احتمال فروپاشی آنها به یک سیاهچاله بیشتر است، زیرا مشاهده مستقیم آن بسیار دشوارتر از ابرنواختر های است. با این همه ، مشخص نیست ستارگانی که به سیاهچاله تبدیل می شوند دقیقاً چه ویژگی هایی دارند. برای یافتن پاسخ این پرسش، داشتن یک مدل هوشمند مفید خواهد بود. اخترشناسان دانشگاه آریزونا برای آزمایش مدل خود در این زمینه از VY Canis Majoris به عنوان یک پایه عالی برای بررسی ابرغول های قرمز استفاده کردند.
خود ستاره پرجرم است و اندازه آن از ۱۰ AU تا ۱۵ AU (واحد نجومی) متغیر است و تنها ۳۰۰۹ سال نوری از زمین فاصله دارد. این امر VY Canis Majoris را که در صورت فلکی Canis Major جنوبی واقع شده است، برای ناظران جذاب می کند. اندازه بسیار بزرگ و نزدیکی آن به منظومه شمسی ، آن را به یک کاندیدای رصدی عالی تبدیل کرده است. همچنین با وجود داده های رصدی خوب، اخترشناسان میتوانند پیچیدگی های نفسگیر سطح ستاره را نیز ببینند.
یکی از فرآیند های اساسی در مرگ یک ستاره، از دست دادن جرم است. به طور معمول، این اتفاق زمانی می افتد که گاز و غبار بطور یکسان از فوتوسفر ستاره خارج می شوند. با این حال، در VY Canis Majoris، ویژگی های عظیمی وجود دارد که شبیه به کمان های تاجی خورشید هستند، اما یک میلیارد برابر پر جرم تر هستند. محققان دانشگاه UA از تلسکوپ ALMA برای جمع آوری سیگنال های رادیویی این ستاره استفاده کردند که بعنوان بخشی از این فوران ها به فضا منتشر شده است. این مواد، از جمله دی اکسید گوگرد، دی اکسید سیلیکون، و کلرید سدیم، به آنها اجازه می دهد تا سرعت حرکت این مواد را تشخیص دهند.
برای انجام این کار، آن ها باید تمام ۴۸ دیش ALMA را تراز می کردند و بیش از یک ترابایت داده را جمع آوری می کردند تا اطلاعات صحیح را به دست آورند. پردازش تمام داده های جمع آوری شده میتواند بسیار چالش برانگیز باشد، و آنها هنوز روی برخی از داده ها کار می کنند. با این حال، دانشمندان دریافتند که این ستاره در حال سپری کردن مراحل مرگ خود است. در واقع ، بزرگ ترين ستاره کهکشان راه شیری کم کم رو به مرگ می رود.
- 19
- 2