موضوع ارتباط با بیگانگان و اینکه آن ها احتمالا تاکنون پیام های زيادي را برای ما ارسال کرده اند، همیشه محل مناقشه دانشمندان بوده است، ولی یک محاسبه جدید با رویکردی متفاوت نشان می دهد که زمین ما احتمالا تاکنون چندین بار چنین پیام هایی را به صورت کوانتومی دریافت کرده است.
به گزارش فرارو به نقل از sciencenews، یک مطالعه جدید نشان می دهد که سیگنال های کوانتومی میتوانند در فواصل بین ستاره ای حرکت کنند، بنابراین یک تمدن بیگانه هوشمند میتواند به سادگی چنین پیام هایی را به زمین ارسال کرده باشد. به عبارت بهتر، این دانشمندان در ژوئن ۲۰۲۲ در نشریه معتبر Physical Review D گزارش دادند که ذرات نور یا فوتون ها میتوانند در فواصل بین ستاره ای وسیع و بدون از دست دادن ماهیت کوانتومی خود منتقل شوند و این میتواند به سادگی برای انتقال پیام در فواصل دور و سرعت بالا مورد استفاده قرار گیرد.
دانشمندان در حال حاضر در حال توسعه ارتباطات کوانتومی مبتنی بر زمین هستندکه از ذرات کوانتومی برای ارسال اطلاعات استفاده می کند و این پتانسیل را دارد که از ارتباطات استاندارد یا کلاسیک ایمن تر باشد. آرجون بررا، فیزیکدان نظری دانشگاه ادینبورگ، می گوید اگر فرازمینی های هوشمندی در کیهان وجود داشته باشند، امکان دارد به فناوری ارتباطات کوانتومی نیز مجهز باشند که میتواند اکتشافات کیهانی را برای آنها میسر سازد.
با این همه دانشمندان می گویند یکی از موانع اصلی برای برقراری ارتباط کوانتومی، عاملی به نام «ناهمدوسی» است که در آن یک ذره کوانتومی در تعامل با محیط اطراف خود، خاصیت کوانتومی خود را از دست می دهد. بررا می گوید: «حالت های کوانتومی که معمولاً آن ها را بسیار ظریف می دانیم، در هر نوع تعامل خارجی، به نوعی حالت ویژه خود را از دست میدهند».
با وجود این، از آنجایی که چگالی متوسط ماده در فضا بسیار کمتر از زمین است، میتوان انتظار داشت که ذرات پیش از تسلیم شدن دربرابر ناپیوستگی، به فضا های دورتری سفر کنند. بر همین اساس بررا و فیزیکدان نظری Jaime Calderón Figueroa، توانستند به این محاسبه برسند که نور- به ویژه پرتوهای ایکس- تا چه اندازه میتواند بدون آسیب در فضای بین ستاره ای حرکت کند.
محققان دریافتند فوتون های اشعه ایکس میتوانند مسافتی بیش از کهکشان راه شیری را طی کنند و بطور بالقوه صد ها هزار سال نوری یا حتی بیشتر را طی کنند. بر اساس این محاسبات جدید، بررا و Calderón Figueroa استراتژی هایی را برای جستجوی پیام های کوانتومی ارسال شده در نظر گرفتند. یک نوع پیام بالقوه برای این جستجوها، تله پورت کوانتومی است، که در آن خواص یک ذره دور را می توان به ذره دیگر منتقل کرد. از آنجایی که این فناوری هم به سیگنال های کوانتومی و هم به سیگنال های کلاسیک نیاز دارد، دانشمندان میتوانند به دنبال چنین سیگنال های هم زمان با شناسایی هرگونه پیام کوانتومی بیگانگان باشند.
- 17
- 3