سیارک کوچک "LV۶۲ ۲۰۰۲" زین پس با نام رسمی "تفرشی ۲۷۶۱۶۳" (۲۷۶۱۶۳ Tafreshi) خوانده می شود.
به گزارش ایسنا، ستاره شناس آماتور استفان کورتی (Stefan Kürti) از نوه زامکی (Nové Zámky) در اسلواکی، بیش از یک دهه است که تصاویر آرشیو شده که دردسترس عموم قرار دارد را جستجو می کند و به دنبال سیارک هایی می گردد که از نگاه متخصصان دور مانده اند.
سیارکی که اکنون با نام (۲۷۶۱۶۳) تفرشی شناخته می شود در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۹ در تصاویر آرشیوی متعلق به ۱۳ ژوئن ۲۰۰۲ شناسایی شد. او با استفاده از مشاهدات انجام شده، مسیر احتمالی سیارک را تعیین کرد و موفق شد این جرم ناشناخته را در تصاویر آرشیو شده ردیابی کند. مرکز بررسی ریزسیاره ها (MPC) در کمبریج براساس داده ها ، این سیارک جدید را بطور موقت "۲۰۰۲ LV۶۲" نامگذاری کرد. متعاقباً، این مرکز مشاهدات دیگری را طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ انجام داد. این مشاهدات بطور قابل توجهی مسیر سیارک (Asteroid) را بهبود بخشید و این به مرکز بررسی ریزسیاره ها اجازه داد تا به آن عدد دائمی ۲۷۶۱۶۳ را اختصاص بدهند.
اکنون اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) این سیارک را با شماره (۲۷۶۱۶۳) و نام موقت "۲۰۰۲ LV۶۲" به نام تفرشی نام گذاری کرده است. این سیاره کوچک در تصاویری که در ۱۳ ژوئن ۲۰۰۲ در کوه پالومار، ایالات متحده گرفته شد، کشف شد. سیاره کوچک تفرشی هر ۵.۱ سال یک بار به دور خورشید می چرخد و قطر آن تقریباً ۱۹۰۰ متر است. فاصله این سیارک از خورشید بین ۲.۳ تا ۳.۰ واحد نجومی متغیر است. واحد نجومی( AU) تقریباً فاصله زمین تا خورشید و برابر با ۱۵۰ میلیون کیلومتر است. در حال حاضر ، این سیارک در صورت فلکی کمان (Sagittarius) در حال حرکت است. با توجه به موقعیت فعلی آن نسبت به خورشید و زمین، میتوان آنرا با تلسکوپ های متوسط با قطر ۵۰ سانتی متر و دوربین حسگر افزاره بارجفت شده (CCD) رصد کرد. این سیاک هیچ خطری برای زمین ندارد، زیرا یک جسم بالقوه خطرناک( PHO) یا یک جسم نزدیک به زمین (NEO) نیست.
بابک تفرشی عکاس، روزنامه نگار و منجم آماتور ایرانی است. او "برنامه جهان در شب" (The World at Night) را در سال ۲۰۰۷ با شعار" یک ملت یک آسمان"( One People One Sky) ایجاد کرد و از آن زمان تاکنون در حال رهبری تیم رو به رشد عکاسان در حدود ۳۰ کشور جهان است. تفرشی در سال ۲۰۰۹ "جایزه لنارت نیلسون" (Lennart Nilsson Award) که شناخته شده ترین جایزه علمی عکاسی در آن زمان بود را به دلیل تلاش هایش در جهت ایجاد ارتباط دوباره بین بشر و دنیای طبیعی با استفاده از تصاویر آسمان شب، دریافت کرد. علاقه مادام العمر تفرشی به نجوم از زمانی آغاز شد که او برای اولین بار در کودکی ماه را از طریق تلسکوپش در تهران مشاهده کرد. او عکاسی از آسمان تاریک ایران را از اوایل دهه ۱۹۹۰ و پیش از تحصیل در رشته فیزیک آغاز کرد. سپس به روزنامه نگاری تبدیل شد که حوزه نجوم و فضا را پوشش می دهد. او از سال ۲۰۱۲ تا به حال با نشنال جئوگرافیک همکاري می کند و آثار خود را در بیش از ۱۰۰ برنامه تلویزیونی و مستند ارائه کرده است.
تفرشی به تازگی موفق به دریافت جایزه "وی فایندر ۲۰۲۲" شده است. این جایزه سالیانه توسط انجمن نشنال جئوگرافیک به افرادی که از طریق علم، آموزش، حفاظت از منابع، فناوری و داستان سرایی عصر جدیدی از اکتشافات را رهبری می کنند، اهدا می شود.
- 14
- 6