ستاره شناسان ۳ سیارک نزدیک زمین کشف کرده اند که یکی از آنها کمترین فاصله تا خورشید را دارد.
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، یکی دیگر از صخره های فضایی بزرگ ترين سیارک خطرناک شناسایی شده برای زمین به حساب می آید که قطر آن حدود یک مایل و مدار آن به گونه ای است که ممکن است با مدار زمین تداخل یابد.
جمعی از ستاره شناسان از «دوربین انرژی تاریک» (DECam) برای کشف ۳ سیارک در همسایگی زمین استفاده کرده اند. یکی از آن ها ۲۰۲۱PH۲۷ نام دارد که عرض آن حدود یک کیلومتر است و فاصله مدار آن تا خورشید کمتر از هر شی کشف شده در گذشته است. دمای سطح صخره آسمانی در نقطه خاصی از مدارش به حدود ۵۰۰ درجه سانتیگراد می رسد.
دومین سیارک (Asteroid) ۲۰۲۱LJ۴ نام دارد که کوچک تر و اندازه آن بین ۳۰۰تا ۴۰۰ متر است. مدار آن کاملا در مدار زمین قرار گرفته و مسیر آن از مدار زهره و عطارد می گذرد.
سومین سیارک مذکور از همه جالب تر است که ۲۰۲۲AP۷ نام دارد و هر مدار آن دور خورشید ۵ سال طول می کشد. جالب آنکه فرایند طی شدن مدار آن مشابه مدار یک ساله زمین دور خورشید است، بنابراین سیارک و کره خاکی هرگز در یک نقطه قرار ندارند. مشابه این رفتار در مقیاس وسیع تر در منظومه شمسی نیز دیده می شود، پلوتو از مدار نپتون می گذرد.
اما این حقیقت که چنین صخره بزرگی برای مدتی طولانی ردیابی نشده، کارشناسان را نگران کرده است. مشکل اصلی آنجاست که درخشندگی زیاد خورشید رصد سیارک بین آن و زمین را چالش برانگیز می کند. بیشتر سیارک ها و اجسام آسمانی رصد شده با بررسی مستقیم منظومه شمسی شناسایی شده اند، با این وجود بسياري از آن ها ناشناخته باقی می مانند.
دوربینDECam به طور خاص مجهز است و میتواند در بازه زمانی کم تر از تلسکوپ های دیگر عمق آسمان را رصد کند.
این تحقیق در نشریه «آسترونومیکال ژورنال» منتشر شده است.
- 19
- 1