سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۹:۵۶ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۸۰۳
نجوم و فضا

ناسا: ژوئیه سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه کره زمین بود

کره زمین,گرم ترین ماه زمین در سال 2023
ناسا ژوئیه را گرم‌ترین ماه زمین از سال ۱۸۸۰ تاکنون اعلام کرد.

به گفته ی ناسا ماه ژوئیه سال ۲۰۲۳ گرم ترین ماه زمین از سال ۱۸۸۰ تاکنون بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، یک سال این چنینی به ما نگاهی اجمالی از تاثیر افزایش دما و باران های شدید بر جامعه و زیرساخت های حیاتی می دهد که در دهه های آینده تحت فشار قرار می گیرند.

در پی آتش سوزی های غم انگیز هاوایی که باعث مرگ بیش از ۹۰ نفر شد، کارشناسان ناسا روز دوشنبه (۱۴ اوت) گردهم آمدند تا درباره ی وضعیت اضطراری آب و هوایی سیاره ما بحث کنند. این گفتگو کاملا شوکه کننده بود.

نه تنها اعضای این میزگرد تایید کردند که ماه ژوئیه سال جاری گرم ترین ماه از اواخر دهه ی ۱۸۰۰ تاکنون بوده، بلکه پنج ژوئیه اخیر، گرم ترین ماه های ژوئیه در پایگاه داده سازمان ناسا هستند. آژانس فضایی ناسا همچنین پیش بینی می کند که سال آینده گرم تر نیز خواهد بود.

به طور خاص، بیانیه ای که بلافاصله پس از کنفرانس منتشر شد، بیان می کند که ماه ژوئیه ۰.۴۳ درجه فارنهایت (۰.۲۴ درجه سانتیگراد) گرم تر از هر ژوئیه دیگری در موارد ثبت شده ی ناسا بود که به سال ۱۸۸۰ برمی گردد و ۲.۱ درجه فارنهایت (۱.۱۸ درجه سانتیگراد) گرم تر از میانگین دمای ماه ژوئیه بین سال های ۱۹۵۱ و ۱۹۸۰ بوده است.

سارا کاپنیک (Sarah Kapnick)، دانشمند ارشد اداره ملی اقیانوسی و جوی، در این کنفرانس گفت:این ژوئیه گرم ترین ماه ژوئیه بوده و یک نکته مهم در گفت وگوی روز گذشته این بود که بشر افسار این حقیقت ناگوار را در دست دارد.

گاوین اشمیت (Gavin Schmidt)، مدیر موسسه ی مطالعات فضایی گادرد ناسا، می گوید: پدیده های بلندمدتی که از قرن نوزدهم، به ویژه از دهه ۱۹۷۰ شاهد آن ها بوده ایم، همه ناشی از اثرات فعالیت های انسانی است.

اصطلاح «انسان زاد» (anthropogenic) به فعالیت های انسان محور مانند سوزاندن زغال سنگ برای تولید برق، قطع درختان برای ایجاد زیرساخت ها و افزایش آلودگی هوا (Air pollution) اشاره دارد.

اشمیت توضیح داد که داده های ناسا به وضوح سایر عوامل تغییرات آب و هوایی مانند رویدادهای ال نینو که الگوهای آب و هوایی طبیعی هستند که منجر به گرم شدن سطوح اقیانوس ها میشوند و فعالیت های آتشفشانی را نشان می دهد که در مقایسه با مولفه های انسانی تأثیرات «بسیار بسیار کوچک تری» بر گرمایش جهانی می گذارند.

برای مثال، طبق داده های این آژانس فضایی، ال نینو می تواند منجر به افزایش موقت دما در حدود ۰.۱ درجه سانتیگراد شود، اما گرمایش جهانی (Global warming) که تاکنون مشاهده شده است، بسیار بیشتر از این مقدار است.

اشمیت گفت: بدون کمک انسان به محرک های تغییرات آب و هوایی، ما شاهد دمایی که در حال حاضر مشاهده می کنیم، نخواهیم بود.

مشاهدات دراز مدت این تیم از مدل های آماری مملو از اطلاعات مربوط به تکامل دمای زمین به دست می آید زیرا با فرآیندهای مختلفی که در سراسر کره زمین اتفاق می افتند، چه طبیعی و چه غیر طبیعی، مرتبط است.

کاپنیک می گوید:دماهایی که ما اکنون تجربه می کنیم، تنها در صورتی می توانند ایجاد شوند که انتشار گازهای گلخانه ای در جو و تغییر کاربری زمین را که ما ایجاد کرده ایم، در نظر بگیرید.

چنین افزایش دمایی ارزش نگرانی دارد زیرا به ایجاد شرایط عالی برای بلایای طبیعی شدید مانند خشکسالی، طوفان ها و آتش سوزی های جنگلی از جمله بحران هاوایی که در چند روز گذشته در حال وقوع بوده است کمک می کند.

بیل نلسون( Bill Nelson)، مدیر ناسا در این کنفرانس گفت:فقط به اطراف خود نگاه کنید و خواهید دید که چه اتفاقی افتاده است. ما سیل بی سابقه را در ورمونت داریم. ما در فونیکس و میامی گرمای بی سابقه ای تجربه می کنیم. بخش های عمده ای از کشور توسط دود آتش سوزی پوشیده شده است و البته آنچه در لحظه در حال تماشای آن هستیم فاجعه ای است که در هاوایی رخ داده است.

اشمیت با اشاره به این نکته که موقعیت های محلی در جزیره مائویی هاوایی وجود دارد که به خطر آتش سوزی کمک می کند، مانند مزارع شکر رها شده و علف های غیر بومی، توضیح داد که گرم شدن کره ی زمین قطعا در اینه مورد نقش دارد. برای مثال ، تغییرات آب و هوایی طوفان ها را مجبور به حرکت به سمت شمال کرده است که منجر به بارش کمتر در این جزیره و ایجاد شرایط خشک تر شده است.

اشمیت می گوید: بطور کلی، تغییرات اقلیمی نوعی تهدید برای ایجاد آتش سوزی های جنگلی به حساب می آید.

در آینده، ناسا قصد دارد تا درک دقیق تری از تغییرات آب و هوایی در ایجاد این آتش سوزی های هاوایی به عنوان یک علت خاص و اولیه داشته باشد که هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.

بحث روز دوشنبه همچنین به تاثیرات تغییر آب و هوا بر سلامت دریایی پرداخت. کارلوس دل کاستیلو (Carlos Del Castillo)، رئیس آزمایشگاه اکولوژی اقیانوس در مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا در این کنفرانس گفت: اقیانوس  ها (Oceans) حدود ۹۰ درصد از گرمایش جهانی را تجربه می کنند. هنگامی که اقیانوس ها گرم میشوند، آب منبسط می شود. هنگامی که آنرا با ذوب شدن یخ در خشکی ادغام کنید، سطح دریاها افزایش خواهد یافت.

پیامدهای چنین افزایش سطحی که با گذشت سال ها شتاب می گیرد شامل سیل و حتی فرسایش سواحل است. کاستیلو (Castillo) ساحل میامی فلوریدا را مثال زد. او گفت: آن ها سیل های ساحلی مکرر را تجربه کرده اند، پنج برابر بیشتر از آنچه ۵۰ سال پیش تجربه می شد.

کاستیلو همچنین به این واقعیت اشاره کرد که باتلاق های لوئیزیانا در حال ناپدید شدن هستند و تاکید کرد که چرا باید از مرگ صخره های مرجانی و علف های دریایی نگران باشیم.

او گفت: متأسفانه، صخره های مرجانی نمی توانند از جای خود بلند شده و دور شوند. بنابراین باید در جای خود بمانند و گرمایش جهانی را تجربه کنند. ۲۵ درصد گونه های دریایی با مرجان ها ارتباط دارند. آن ها به علم پزشکی کمک می کنند. آنها به معیشت میلیون ها نفر کمک می کنند. آنها از خط ساحلی در برابر موج های جزر و مدی و طوفان محافظت می کنند.

ماموریت آینده ناسا به نام PACE که سرواژه ی کلمات پلانکتون، آئروسل، ابر و اکوسیستم اقیانوسی است، بارقه ای از امید را بر این وضعیت می تاباند.

این برنامه که یکی از بسیار راه حل های آب و هوایی است که آژانس فضایی ناسا روی آن کار می کند، قرار است در سال ۲۰۲۴ با پرتاب یک کاوشگر آغاز شود و برای شناسایی تغییراتی مانند رنگ اقیانوس ها ، داده هایی ارسال کند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش