دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۷ - ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۹۴۸
نجوم و فضا

سرکوب انبساط جهان توسط نیرویی مرموز

سرکوب انبساط جهان توسط نیرویی مرموز,نیروی مرموزی مانع رشد جهان
به عقیده فیزیکدانان، نیروی مرموزی مانع رشد جهان می‌شود.

فیزیکدانان می گویند چیزی در حال سرکوب انبساط جهان است.

به گزارش ایسنا به نقل از اس ای، از منظر کلی، کهکشان های کیهان ما مانند کفی که روی سطح اقیانوس وجود دارد، به صورت توده ها و رشته ها به سمت اطراف کشیده می شوند.

این شبکه درخشان میلیاردها سال طول کشیده تا گردهم بیاید و به تدریج تحت هدایت گرانش از چیزی که میلیاردها سال پیش به شکل یک مه از ذرات سفید داغ و تازه بیرون آمده از کوره ی انفجار بزرگ (مه بانگ) خارج شده بود، جمع شود.

از آنجایی که این رشد برای ما انسان های فانی آهسته به نظر می رسد ، فیزیکدانان دانشگاه میشیگان به نام های نات- مین انگوین (Nhat- Minh Nguyen)، دراگان هوترر (Dragan Huterer) و یووی ون (Yuewei Wen) می خواهند آن را حتی بیشتر کنند و یکی از آزاردهنده ترین مسائل علم را در این فرآیند حل کنند.

بهینه سازی پیشنهادی آنها برای مدلی که در حال حاضر به بهترین شکل جهان ما را توصیف می کند، میتواند تضاد قابل توجهی را در مشاهدات جهان در حال انبساط حل و فصل کند.

پژوهشگران می گویند، امروزه بنظر میرسد فضای خالی بیشتری نسبت به دیروز وجود دارد. به نظر می رسد چیزی باعث رشد نیستی می شود و راه خود را به شکاف های بین کهکشان ها باز می کند تا به آرامی ساختار مقیاس بزرگ کیهان را با سرعت فزاینده ای از هم جدا کند.

از آنجایی که نمی دانیم پشت این هل دادن اسرارآمیز چیست، از آن بعنوان انرژی تاریک یاد می کنیم.

انگوین، نویسنده اصلی این پژوهش می گوید:اگر گرانش مانند تقویت کننده ای عمل می کند که آشفتگی های ماده را افزایش می دهد تا به ساختاری در مقیاس بزرگ تبدیل شود، انرژی تاریک مانند یک تضعیف کننده عمل می کند که این آشفتگی ها را کاهش می دهد و رشد ساختار را کند می کند.

وی افزود: با بررسی چگونگی خوشه بندی و رشد ساختار کیهانی، می توانیم ماهیت گرانش و انرژی تاریک را درک کنیم.

سرعت دقیق انبساط جهان که به ثابت هابل (H۰) معروف است ، روشن و مشخص نیست. اگر نحوه عقب نشینی انواع خاصی از ستارگان در حال انفجار را اندازه گیری کنید، امکان دارد به شتاب ۷۴ کیلومتر در ثانیه به ازای هر مگ پارسک داشته باشید. با استفاده از« پژواک نور» تشعشعات که هنوز پس از انفجار بزرگ- پس زمینه مایکروویو کیهانی (CMB) – وجود دارد ، سرعت H۰ به حدود ۶۷ کیلومتر در ثانیه نزدیکتر است.

این اختلاف ممکن است تفاوت چندانی بنظر نرسد، ولی این اختلاف در بررسی های مختلفی ادامه یافته است، به طوری که دیگر نمی توان آنرا به عنوان یک خطای بی اهمیت در نظر گرفت.

انگوین، هوترر و وِن نگاهی تازه به مدل کیهان شناسی تطابق مسطح ΛCDM به عنوان منبع بالقوه فرضیات اشتباه گرفته شده انداختند. اگر کیهان شناسی یک بازی شطرنج باشد، این تخته و مهره ها همان طور که روی کاشی های نسبیت عام قرار دارند، با فشار انرژی تاریک حرکت می کنند و توسط تأثیرات گرانشی ماده تاریک هم تراز می شوند.

با مرور حرکت این مهره های شطرنج می توانیم به طور موثر ببینیم که بازي چگونه آغاز شده، از یک انفجار لحظه ای و تورم سریع کیهان و زمانی که اولین ستاره ها فرو می ریزند، تا شکل گیری کهکشان ها و ظهور نهایی آنها به شکل رشته های غول پیکر و به هم پیوسته.

اگر به دلایلی این فرآیند از آنچه توسط مدل تطابق پیش بینی شده منحرف شود و مانع رشد ساختار مقیاس بزرگ جهان شود، اختلاف بین اندازه های مختلف انبساط شتاب دهنده جهان از بین می رود.

پژوهشگران از ترکیبی از اندازه گیری های مربوط به امواج در شبکه کیهانی، رویدادهای همگرایی گرانشی و جزئیات در پس زمینه مایکروویو کیهانی استفاده کردند تا به یک نتیجه آماری قانع کننده برسند که شبکه کیهانی کندتر از پیش بینی مدل کیهان شناسی تطابق مسطح ΛCDM در حال رشد است.

انگوین می گوید:تفاوت در این نرخ های رشد که بطور بالقوه کشف کرده ایم، با نزدیک شدن به روزگار فعلی برجسته تر می شود. این کاوشگرهای مختلف به صورت جداگانه و جمعی نشان دهنده سرکوب رشد جهان هستند. ما به هر حال یا بعضی از خطاهای سیستماتیک را در هر یک از این کاوش ها از دست می دهیم یا برخی از فیزیک های جدید و قدیمی را در مدل استاندارد خود از دست می دهیم.

در حالی که هیچ رقیب آشکاری برای آنچه که میتواند مانع رشد شبکه کیهانی شود وجود ندارد، اندازه گیری های آینده از ساختار مقیاس بزرگ کیهان حداقل امکان دارد به نیاز به بررسی بیشتر این ایده اشاره کند.

۱۳.۷ میلیارد سال طول کشیده تا کیهان به این شکل کنونی به نظر برسد، پس چیزی نیست اگر ما چند سال دیگر صبر کنیم تا راز این چین و چروک های کیهانی را کشف کنیم.

این پژوهش در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش