به گزارش ایرنا ، برخی از مهمترین اکتشافات نجومی سال ۲۰۱۶ به شرح زیر است:
***احتمال وجود نهمین سیاره در منظومه شمسی
ستاره شناسان موسسه فناوری کالیفرنیا مدرک جدیدی از یک سیاره بزرگ و یخی در فضای تاریک فراسوی مدار 'پلوتو' ارائه کردند.
این مدرک برگرفته از الگوهای مداری عجیب و غریب اجرام نزدیک به کمربند کوییپر است. بر اساس الگوی ریاضی، ستاره شناسان تصور می کنند که سیاره مورد نظر پنج تا ۱۰برابر بزرگتر از زمین باشد.
***زمین یک قمر دوم کوچک دارد
به گفته محققان سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، زمین را دیگر نباید سیاره ای برخوردار از تنها یک ماه دانست؛ بلکه سیارکی به نام ۲۰۱۶ HO3 در مدار زمین زمین به دام افتاده است. این قمر ممکن است نسبتا کوچک و غیرواقعی باشد اما به گفته محققان ناسا، دستکم برای مدتی وجود خواهد داشت.
***تعداد کهکشان های کیهانی ۱۰ برابر بیشتر از تصور است
الگوهای ریاضی و آنالیزهای جدید به محققان امکان داده اند که به اطلاعات بیشتری در مورد تعداد کهکشان های موجود در کیهان پی ببرند. اکنون محققان به وسیله تلسکوپ فضایی هابل متوجه شده اند که تعداد کهکشان ها در منطقه قابل مشاهده کیهان، بسیار بیشتر از تصور ما بوده است.
***ونوس احتمالا در گذشته یک سیاره قابل سکونت بوده است
همواره به مریخ به عنوان قابل سکونت ترین سیاره نزدیک به زمین نگاه کرده ایم اما یافته های اخیر نشان می دهند که زهره یا ونوس احتمالا گذشته بسیار متفاوت تری در قیاس با تصورات ما داشته است؛ بر اساس اکتشافات جدید ناسا، برای چند میلیارد سال در تاریخ اولیه ونوس، این سیاره احتمالا یک اقیانوس کم عمق حاوی آب مایع و دمای سطحی بسیار خنک تر از دمای ۸۶۴ درجه فعلی داشته است.
- 13
- 2