پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۸۱۲
نجوم و فضا

محققان دقیق ترین نقشه ترسیم شده از محل فرود احتمالی مریخ نورد ۲۰۲۰ را منتشر کردند

اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا,مریخ
محققان دانشگاه براون دقیق ترین نقشه تاریخچه زمین شناسی یکی از محل های فرود مریخ نورد ناسا را منتشر کردند. این ناحیه که فلاته سیرت بزرگ نام دارد، یکی از سه کاندیدایی است که ناسا برای فرود مریخ نورد آینده خود در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است.

این ناحیه احتمالا در گذشته دارای کلونی از میکروب ها بوده باشد. در نواحی آتشفشانی با توجه به گرما امکان ذوب یخ های زیر سطحی و کشف چشمه های آب گرم وجود دارد. همچنین لایه های این ناحیه برای مطالعات زمین شناسی مناسب است.

 

محققان با استفاده از تصاویر بسیار با کیفیت مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا،  نقشه ای دقیق از میزان ذخایر مواد معدنی و ویژگی های زمین شناسی منطقه ترسیم کرده اند.

 

مایک برامبل، محقق ارشد این مطالعه که در نشریه ایکاروس منتشر شده، می گوید:”هنگامی که به این تصاویر وضوح بالا نگاه می کنیم، می توانیم الگوهای ژئومورفولوژی (ریخت‌شناسی زمین) پیچیده و تنوع مواد معدنی را در سطح مشاهده کنیم که فکر می کنم، بر خلاف چیزی است که تاکنون در مریخ دیده ایم.”

 

اگر ناسا در نهایت تصمیم بگیرد، مریخ نورد خود را در فلاته سیرت بزرگ فرود بیاورد، این نقشه می تواند به عنوان نقشه راه سفر مریخ نورد مورد استفاده قرار گیرد.

 

فلاته سیرت بزرگ بین دو عارضه عظیم مریخ قرار گرفته، دهانه ای با قطر ۲۰۰۰ کیلومتر به نام اسیدیس پلانتیا  و یک آتشفشان بزرگ به نام سیرت ماجور قرار گرفته است. این حوضه برخوردی حدود ۳.۹۶ میلیارد سال قبل ایجاد شده، در حالی که جریان گدازه های آتشفشانی حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش به این ناحیه آمده اند. فلاته سیرت بزرگ علائمی از فعالیتهای زمین شناسی که ۲۵۰ میلیون سال قبل در این ناحیه روی داده را در خود حفظ کرده است. میلیاردها سال فرسایش، عمدتا بر اثر وزش باد در سراسر دشت های اسدیس؛ شواهدی از این فعالیت ها را در سطح این ناحیه برجای گذاشته است.

 

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا,مریخفلاته سیرت بزرگ احتمالا در گذشته دارای کلونی از میکروب ها بوده باشد. در نواحی آتشفشانی با توجه به گرما امکان ذوب یخ های زیر سطحی و کشف چشمه های آب گرم وجود دارد. همچنین لایه های این ناحیه برای مطالعات زمین شناسی مناسب است

 

 

در فلاته سیرت بزرگ علائمی از چهار نوع مختلف محیط های مرطوب و بالقوه قابل سکونت وجود دارد. این مواد معدنی در تحقیقات قبلی شناسایی شده اند، اما نقشه جدید جزئیات مربوط به پراکندگی این عوارض زمین شناسی را به خوبی نشان می دهد. این نقشه می تواند به کشف مکانیسم هایی که منجر به ایجاد این نواحی شده و همچنین چگونگی ارتباط این ویژگی با هم کمک کند.

 

پست ترین و قدیمی ترین لایه ستریس، از نوعی مواد معدنی گِلی است که بر اثر تعامل سنگ ها با آب ایجاد شده اند و دارای پی هاش نسبتا خنثی هستند. این سنگ ها حاوی کائولینیت اند، ماده معدنی که با نفوذ آب در خاک ایجاد می شود. در لایه های فوقانی تر نقاطی وجود دارد که در آن کانی اولیوین به کربنات تبدیل شده است، این واکنش آبی بر روی زمین، انرژی مورد نیاز کلونی های باکتریایی را تامین می کند. لایه های فوقانی حاوی مواد معدنی سولفات اند که نشانه دیگری از یک محیط زیست بالقوه قابل سکونت محسوب می شود.

 

جک موستارد استادی از دپارتمان زمین، محیط و علوم سیاره ای دانشگاه براون و محقق همکار این مطالعه می گوید، درک زمان بندی نسبی این محیط ها بسیار مهم است. این رویدادها در زمان انتقال بین دوره های هسپرین و نواکیان اتفاق افتاده اند، یعنی زمانی که تغییرات محیطی عمیقی در مریخ روی داده است.

 

موستارد می گوید: “می دانیم محیط های فوق در حوالی این نقطه محوری مهم در تاریخچه مریخ وجود داشته اند و با نقشه برداری از این زمینه ها می توانیم، توالی زمانی ایجاد این عوارض را درک کنیم. بنابراین زمانی که یک مریخ نورد به این نواحی اعزام می شود، می تواند با نمونه برداری از سنگ های این نقاط مهم، می تواند به درک زمان این تغییرات و همچنین تست فرضیه های مختلف امکان وجود حیات در گذشته مریخ کمک کند.”

 

کشف نشانه های حیات در گذشته مریخ، هدف اصلی ماموریت مریخ نورد ۲۰۲۰ محسوب می شود. ناسا در همین رابطه سه کارگاه را برگزار کرده که در آن دانشمندان از دلایل خود برای فرود مریخ نورد در نواحی پیشنهادی صحبت کرده اند.  موستارد و برامبل در این کارگاه ها، دلایل خود برای فرود مریخ نورد در فلاته سیرت بزرگ را مطرح کرده بودند. ناسا ماه فوریه، سه کاندید برتر محل فرود مریخ نورد ۲۰۲۰ را اعلام کرد؛ فلاته سیرت بزرگ، دهانه جزیرو و تپه های کلمبیا.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا,مریخمحققان با استفاده از تصاویر بسیار با کیفیت مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا، نقشه ای دقیق از میزان ذخایر مواد معدنی و ویژگی های زمین شناسی منطقه ترسیم کرده اند

 

ناسا به محض راه اندازی و فرود مریخ نورد کریاسیتی در سال ۲۰۱۲، اعلام کرد، مراحل ساخت و طراحی ماموریت مریخ نورد ۲۰۲۰ را آغاز کرده است. ماموریت اصلی مریخ نورد، شناسایی نواحی است که پیش از این و یا حتی در آینده ممکن است، دارای حیات بوده باشند. به همین منظور، ماموریت مریخ نورد ۲۰۲۰، به ارزیابی زمین شناختی نواحی خاصی خواهد پرداخت که احتمالا دارای بقایای میکروب های باستانی مریخ بوده اند و همچنین در اولویت بعدی به مطالعه و بررسی نواحی قابل سکونت سیاره سرخ برای ماموریت های سرنشین دار آینده خواهد پرداخت.

 

برای اکتشاف تمام نواحی سیاره، انتخاب محل مناسب فرود این مریخ نورد، بسیار مهم است. واضح است که برای فرود مناسب و همچنین ادامه اکتشاف مریخ، سایت های فرود باید دارای برخی شاخص های زمین شناختی باشند. در این بین بررسی تاریخچه حضور آب مایع در مریخ از اهمیت خاصی برخوردار است، چنانچه به خوبی می دانیم، برخی صخره ها و نواحی می تواند بیش از نواحی دیگر، دارای شواهدی از وجود حیات باشد.

 

ناسا با توجه به این اهداف، از بین لیست هشت سایت احتمالی که در اوت سال ۲۰۱۵ اعلام کرده بود، اسامی سه کاندیدای برتر را اعلام کرد.

 

موستارد و برامبل امیدارند، این تحقیقات بتواند به ناسا برای  برنامه ریزی ماموریت مریخ ۲۰۲۰ کمک کند. این محققان در مقاله خود، نتیجه گیری کرده اند: “در حالی که به دنبال هدف بعدی برای اکتشاف در سطح مریخ هستیم، هیچ مکانی نسبت به فلاته سیرت بزرگ، دسترسی بهتری به فرآیندهای زمین شناسی مریخ ندارد.”

 

ناسا هنوز زمان دقیق انتخاب محل فرود مریخ نورد ۲۰۲۰ را اعلام نکرده است.

 

 

 

techera.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش