مهندس مسعود عتیقی با اعلام اینکه این ماه گرفتگی بسیار جزئی خواهد بود و فقط بخشی از جنوب ماه درون سایه زمین قرار می گیرد، افزود: این خسوف جزئی متعلق به ساروس (دوره) ۱۱۹ است و شصت و دومین گرفت از ۸۳ گرفت این ساروس خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: هنگامیکه زمین میان ماه و خورشید باشد گاهی اوقات سایه زمین روی ماه می افتد و خسوف ایجاد می شود. تقریبا دوره هر گرفت ماه و خورشید ۱۸ سال و ۱۱ وز و هشت ساعت است. هر چند که در هر سال بین ۲ تا ۵ خورشید گرفتگی و صفر تا ۳ ماه گرفتگی می تواند رخ دهد که به دوره های متفاوت تعلق دارد.
عتیقی در مورد ماه گرفتگی روز دوشنبه گفت: این گرفت ماه ساعت ۱۷:۲۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه به وقت جهانی ( ۲۱:۵۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه به وقت تهران) آغاز و ۱۸:۲۱ دقیقه و ۳۸ ثانیه به وقت جهانی (۲۲:۵۱ دقیقه و ۳۱ ثانیه به وقت تهران) به میانه گرفت می رسد و ساعت ۱۹:۱۸ دقیقه و ۱۰ ثانیه به وقت جهانی (۲۳:۴۸ دقیقه و ۱۰ ثانیه به وقت تهران) این گرفت با خروج ماه از سایه زمین به اتمام خواهد رسید.
وی تاکید کرد: در تمامی قسمت های ایران کلیه مراحل این گرفت جزئی قابل مشاهده است و به جزء قاره آمریکا تمام چهار قاره جهان بخش هایی از این گرفت جزئی را مشاهده خواهند کرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد که پس از ماه گرفتگی کامل ششم مهر ۹۴ تا کنون ساکنان زمین تنها شاهد ماه گرفتگی های نیم سایه و یا خسوف غیرمرئی بوده اند که با چشم انسان قابل احساس نیست و تا ۱۱ بهمن ماه امسال ماه گرفتگی دیگری نخواهیم داشت. ماه گرفتگی ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ از نوع ماه گرفتگی کامل خواهد بود.
- 14
- 1