دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۵۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۱۲۵۵
نجوم و فضا

چطور از ماه عکس‌های خارق‌العاده بگیرید؟/فوت و فن‌های عکاسی از آسمان شب

ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
 ماه به دو دلیل سوژه‌ سختی برای عکاسی است؛ درخشان بودن و دور بودن. اما با تجهیزات و تنظیمات ویژه می‌توانید به این هدف برسید.

به گزارش زومیت، ماه سوژه‌ سختی برای عکاسی است. وقتی در شبی که ماه کامل است به بیرون می‌روید، ماه بزرگ به نظر می‌رسد، انگار بر آسمان غالب شده است. اما وقتی یک عکس سریع از آن می‌گیرید، مثل یک لامپ سفید کوچک به نظر می‌رسد.

 

آنچه یک عکس خوب از ماه را می‌سازد

قبل از عکس گرفتن از ماه، باید دو نکته را به خاطر داشته باشید: ماه بسیار بسیار درخشان است و بسیار بسیار دور است. این نکات شاید به نظر واضح برسند، اما در حقیقت عوامل اصلی هستند که عکاسی از ماه را دشوار می‌سازند.

 

به دلیل درخشان بودن ماه، و به این دلیل که تنها اجرام قابل مقایسه با آن، ستاره‌ها و سیاره‌ها هستند، ماه بزرگتر از آنچه هست ظاهر می‌شود. اما در واقعیت، فقط یک جسم کوچک در آسمان شب است. این یعنی بدون لنز تله‌فوتو قادر به ثبت یک کلوزآپ خوب از آن نیستید.در درجه‌ی دوم، ماه درخشان‌تر از هر جسم دیگری در آسمان است - در کنار نورهای مصنوعی. با این که چشم ما برای دیدن ماه و محیط اطراف، به اندازه‌ی کافی داینامیک رنج دارد، اما ممکن است دوربین از این داینامیک رنج برخوردار نباشد. این یعنی باید نورپردازی کافی را انجام دهید و آن را تنها جسم درخشان در یک آسمان سیاه کنید یا محیط اطراف را نورپردازی کنید و آن را به یک حباب سفید تبدیل کنید.

 

یک عکس خوب از ماه می‌تواند این مشکلات را حل کند. این عکس می‌تواند به صورت کلوزآپ با لنز تله فوتو ثبت شود تا جزئیات کوچک را نمایش دهد، یا راهی برای متعادل‌ ساختن نور ماه باشد که بتوانید جزئیات دیگر را هم در تصویر ببینید.

 

تجهیزات

وقتی از ماه عکس می‌گیرید، در صورت استفاده از سه‌پایه بهترین نتایج را می‌گیرید اگرچه لزوما نیازی به سه‌پایه ندارید.

 

اگر می خواهید یک عکس کلوزآپ از ماه بگیرید، به یک لنز حداقل ۲۰۰ میلی‌متری روی یک دوربین فول‌فریم نیاز خواهید داشت (که حدود ۱۳۰ میلی‌متر روی یک کراپ‌سنسور است). هرچقدر فاصله‌ کانونی بیشتر باشد، بهتر است.

 

عکاس‌های نجومی از قانون معروف به Loony 11 برای عکاسی از ماه استفاده می‌کنند (در واقع بیشتر یک راهنما است). بر اساس این قانون اگر گشادگی دیافراگم برابر با f/11 باشد، سرعت شاتر صحیح با ایزو رابطه‌ عکس دارد. به بیان دیگر، اگر گشادگی دیافراگم برابر با f/11 و ایزو برابر با ۱۰۰ باشد، سرعت شاتر صحیح، ۱/۱۰۰ خواهد بود؛ اگر ایزو ۴۰۰ باشد، سرعت شاتر باید ۱/۴۰۰ باشد.

 

قانون Loony 11 یک نقطه‌ی شروع خوب است اما آن را تبدیل به یک  اصل مسلم و قطعی نکنید. همیشه می‌توانید تنظیمات را تغییر دهید. اگر گشادگی دیافراگم را به اندازه‌ی یک استاپ باز کنید، باید سرعت شاتر را هم یک استاپ تغییر دهید. بهترین حالت این است که دوربین را روی مود دستی بگذارید، تنظیمات آن را برابر با f/11، ایزوی ۱۰۰ و سرعت شاتر f/100 قرار دهید.

 

نکات و ترفندهای دیگر

اگر یک تلسکوپ دارید و لنز تله‌فوتو ندارید می‌توانید از یک تیوپ الحاقی برای نصب دوربین روی تلسکوپ استفاده کنید. اگر به عکاسی نجومی علاقه‌مند هستید، این راه‌حل بهتر است زیرا می‌توانید از اجرام دیگر مثل حلقه‌های زحل هم عکس بگیرید.

 

همچنین می‌توانید با تلفن هوشمند و دوربین دوچشمی به نتایج خارق‌العاده‌ای برسید. فقط نیاز به یک اداپتور دارید تا آن‌ها را به هم وصل کنید و یک سه‌پایه می‌خواهید تا همه چیز را ثابت نگه‌دارید. سایت iAstrophotography به کاربرد تلفن هوشمند در عکاسی نجومی اختصاص یافته است پس اگر به دنبال این ماجراجویی هستید دیدن آن خالی از لطف نیست.

 

قانونی Looney 11 کاملا محیط اطراف عکس را نادیده می‌گیرد. نورپردازی را صرفا برای ماه انجام می‌دهد. اگر به دنبال ثبت ماه به عنوان بخشی از یک چشم‌انداز هستید، بهترین روش برای انجام این کار ثبت دو تصویر است: یکی نورپردازی برای ماه و دیگری نورپردازی برای منظره. همچنین می‌توانید یک نمونه از دو عکس متفاوت را در ادامه ببینید.

 

سپس در فتوشاپ یا ویرایشگر تصویر مورد نظر خود، می‌توانید دو عکس را ترکیب کنید. در نتیجه بهترین خروجی را از دو عکس می‌گیرید: یک چشم‌انداز واضح همراه با ماه.

 

این ترفند صرف‌نظر از تصویری که ماه را با آن ترکیب می‌کنید، نتیجه‌بخش است. تقریبا بر همه‌ چیز تأکید می‌کند. اگرچه ماه سوژه‌ی جذابی است اما عکاسی از آن دشوار است.

 

 

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش