سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۵ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۴۶۶
نجوم و فضا

احتمال وجود حیات در سیاره زهره!

حیات فرازمینی در منظومه شمسی,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

به تازگی و با مطرح شده اعداهایی در مورد حیات فرازمینی در منظومه شمسی، تعدادی از دانشمندان آژانس فضایی ناسا از وجود حیات در سیاره زهره صحبت کرده‌اند.

 

اخیرا گزارشی در قالب یک مقاله، از طرف محققان وابسته به ناسا (NASA)، در ژورنال “Journal Astrobiology” منتشر شده که در آن صحبت‌های جنجال‌برانگیزی در مورد وجود حیات فرازمینی در سیاره زهره یا همان ونوس، دومین سیاره منظومه شمسی، مطرح شده است.

 

این طور که احتمال می‌رود،‌ ابرهای اسیدی و خطرناک زهره ممکن است میزبان موجودات فضایی باشند؛ البته این موجودات برخلاف تصور ما، به صورت تکامل‌یافته نبوده و در حالت باکتری هستند. با این حال،‌ وجود حیات در سیاره زهره موضوعی بوده که به تازگی توجه زیادی به خود جلب کرده است.

 

جزئیات پژوهش جدید در مورد حیات در سیاره زهره

دانشمندان باور دارند که زندگی فرازمینی در این سیاره، در لایه بالایی اتمسفر غنی از اکسید سولفور زهره جا گرفته است؛ برای مطرح‌ شدن این ادعا کاوشگرهای مخصوصی که مناطق تیره رنگ موجود بر روی سطح سیاره را بررسی می‌کنند، مورداستفاده قرار گرفتند و این حقیقت که باکتری‌های سیاره ما نوعی خواص جذب نور دارند، در پژوهش ارائه‌شده نقشی کلیدی داشته است.

 

به بیان دیگر، متخصصان گفته‌اند که چنین نقاط تیره رنگی که توسط کاوشگرها دیده شده‌اند، ممکن است محلی برای تجمع باکتری‌های فرازمینی بر روی سیاره ونوس بوده و رفتاری مانند ارگانیسم‌های مشابه خود در دریاچه‌ها و برکه‌های زمینی نشان داده باشند.

 

نمایی از سطح ونوس

از آنجایی که ابرهای زهره از اسید سولفوریک تشکیل شده‌اند،‌ چیزی در حدود ۷۵ درصد نور خورشید با تابیدن به آن‌ها منعکس می‌شود و به همین دلیل اتمسفر زهره کاملا کدر به نظر می‌آید؛

 

حیات فرازمینی در منظومه شمسی,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

از طرف دیگر، بسیاری از محققان در هنگام صحبت از ونوس، از این جرم آسمانی به عنوان برادر شیطانی زمین یاد می‌کنند، چرا که شرایط عجیب و سخت موجود امکان بقای حیات در سیاره زهره را به شدت کاهش داده است و با وجود ابرهایی که به جای آب،‌ اسید بر روی سیاره می‌بارند،‌ احتمال پیدا کردن موجودات فضایی بر روی این بخش از منظومه شمسی بسیار بعید به نظر می‌رسد؛ در ضمن،‌ جالب است بدانیم که دمای میانگین سطحی در ونوس ۴۶۲ درجه سلسیوس است!

 

با این تفاسیر، در تحقیق جدید این احتمال مطرح شده که شاید باکتری‌ها، با جابه‌جایی توسط بادهای سهمگین و به شکلی عجیب، خود را به ابرهای خنک‌تر بالایی رسانده باشند و در سیاره شگفت‌انگیز زهره شکلی پایدار از حیات فرازمینی را به وجود آورده باشند.

 

راکش مغول (Rakesh Mogul)، از استادان شیمی بیولوژیک در دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا و یکی از نویسندگان مقاله اخیر می‌گوید که در سیاره ما حیات در شرایط اسیدی از بین نمی‌رود و ارگانیسم‌هایی هستند که با مصرف دی اکسید کربن در این شرایط، اسید سولفوریک تولید می‌کنند. مغول اظهار کرده که اتمسفر اسیدی و فوق‌العاده بازتابنده زهره حاوی مقادیر زیادی کربن دی اکسید و قطرات سولفوریک اسید است و به این ترتیب، نمی‌توان احتمال وجود حیات بر روی زهره در چنین شرایطی را به طور کامل نادیده گرفت.

 

حیات فرازمینی در منظومه شمسی,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

وجود حیات فرازمینی در سندی از وب سایت ویکی لیکس تایید شده است! 

 

البته این اولین باری نیست که دانشمندان از احتمال بقای شکلی از زندگی بر روی ونوس صحبت می‌کنند و گفته شده که بیوفیزیک دانی به نام هارولد مورویتز (Harold Morowitz) به همراه ستاره ‌شناسی به اسم کارل ساگان (Carl Sagan)، اولین کسانی بودند که در سال ۱۹۶۷ در این رابطه شواهد و استدلال‌های جالبی ارائه دادند.

 

از آن زمان تاکنون هم بررسی شرایط جوی زهره به کمک تکنولوژی‌هایی که روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند، ساده‌تر شده و احتمال می‌رود که تا چند سال آینده اطلاعات قطعی‌تر و دقیق‌تری در مورد حیات در سیاره ونوس به علاقه‌مندان ارائه شود.

 

 

 

  • 50
  • 18
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش