به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، ماهواره "نقشهبردار فراخورشیدی گذران" ناسا که به اختصار "تس"( TESS) نامیده میشود، اولین تصاویر رسمی علمی خود را به زمین فرستاد.
ارسال این تصاویر فضایی اولین گام برای یافتن دنیایی فراتر از منظومه شمسی است.
اولین تصویر رسمی "تس"با استفاده از ۴ دوربین و در تاریخ ۷ آگوست به ثبت رسیده است که تقریبا ۴ ماه پس از ترک زمین بوده است.
این تصاویر خیرهکننده روشن، چندین ویژگی آسمانی را نشان میدهند که از این قبیل میتوان به رصد "ابر ماژلانی بزرگ" و "ابر ماژلانی کوچک"، ستاره "بتادرنا" (ستارهای در صورت فلکی درنا) و ستاره "آرماهی زرین"(یک ستاره متغیر نیمهمنظم) اشاره کرد.
"ابرهای ماژلانی" کوچک و بزرگ کهکشانهای کوتوله نامنظمی هستند که مانند ماهواره به دور کهکشان راه شیری میچرخند و مانند راه شیری دارای میلیونها ستاره بوده و همچنین احتمالا دارای سیاره هستند.
این دو کهکشان در نیمکره جنوبی آسمان در صورت فلکی "صلیب جنوبی" دیده میشوند. "ابرهای ماژلانی" کوچک و بزرگ در مقایسه با راه شیری اندازه کوچکتری دارند و به طوری تحت جاذبهاش گرفتار شدهاند.
"پائول هرتز"( Paul Hertz) یکی از مدیران ناسا گفت: "تس" در دریایی از ستارگان، نویدبخش وجود سیارههایی برای مطالعات آینده است.
اولین تصاویر رنگی منتشر شده از"تس"، قابلیت بالای دوربینهای این ماهوراه را نشان میدهد.
ماموریت "تس"، پتانسیلی باورنکردنی در جستوجوی زمینی دیگر دارد.
جالب است که ثبت این تصاویر با روشن شدن دوربینهای ماهواره تنها به مدت ۳۰ دقیقه صورت گرفته است.
در این فضاپیما آزمایشات متعددی انجام شدهاست که قابلیت دید وسیع آسمانی آن را تایید و بررسی کند.
ماهواره "تس" در تاریخ ۱۹ آوریل سال جاری با استفاده از موشک "فالکون ۹"( Falcon ۹) به فضا پرتاب شد.
قیمت این تلسکوپ فضایی ۳۳۷ میلیون دلار است.
"تس" این توانایی را دارد که با استفاده از ۴ دوربین خود ۸۵ درصد از کل آسمان را رصد کند.
بنابر گزارشات منتشر شده، ناسا امیدوار است که تس به جستوجو و کشف سیارههایی در خارج از منظومه شمسی کمک کند و سرنخهایی از زندگی در این جهانها را بیابد.
در مقایسه با حدود ۳ هزار و ۸۰۰ سیاره فراخورشیدی که تاکنون پیدا شده، انتظار میرود که این فضاپیما موفق به پیدا کردن بیش از ۲۰ هزار سیاره دیگر شود.
- 10
- 6