به گزارش ایرنا، این فضاپیما که ۱۲ آگوست از مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا به فضا پرتاب شد، از سیاره زهره عبور کرده و به سمت خورشید در حرکت است. این فضاپیما تا سال ۲۰۲۴ میلادی در مجموع ۱۴۴ میلیون و ۸۴۱ هزار کیلومتر را طی و از کنار عطارد عبور می کند و قرار است به فاصله ۳ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۷۸۸ کیلومتری اتمسفر خورشید برسد.
فضاپیمای پارکر تنها پس از گذشت ۷۸ روز از زمان پرتاب، روز دوشنبه راس ساعت ۱۳ و ۴ دقیقه به وقت منطقه زمانی شرقی آمریکا توانست به فاصله ۴۲ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۸۳ کیلومتری سطح خورشید برسد و رکورد فضاپیمای آلمانی-آمریکایی هلیوس ۲ را که در سال ۱۹۷۶ ثبت شده بود، بشکند. همچنین این فضاپیما در ساعت ۲۲ و ۵۴ دقیقه همان روز توانست به سرعت ۲۴۶۹۶۰ کیلومتر در ساعت برسد و رکورد سرعت هلیوس ۲ را نیز بشکند.
گفته می شود کاوشگر پارکر با سرعتی بالغ بر ۲۴۷هزار کیلومتر بر ساعت هفته آینده به فاصله ۲۵میلیون کیلومتری خورشید می رسد،
به گفته متخصصان قرار است سرعت این فضاپیما به دفعات افزایش یابد و در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۶۹۲۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
همچنین قرار است این فضاپیما در ساعت ۲۲ و ۲۸ دقیقه روز چهارشنبه برای اولین بار رو در روی خورشید قرار گیرد و درحالی که در معرض تابش تشعشعات خورشیدی و دمای ۱۳۷۱ درجه سانتیگرادی قرار دارد، خورشید را از نزدیک رصد کند. تجهیزات این فضاپیما قادرند حرکت الکترون ها، پروتون ها و یون های تشکیل دهنده هاله خورشید و بادهای خورشیدی را تشخیص داده و اندازه گیری کنند.
محققان امیدوارند با کمک این فضاپیما بتوانند علت اختلاف دمای بسیار زیاد هاله خورشید با سطح آن و همچنین افزایش شدید سرعت بادهای خورشیدی را در زمان رسیدن به این هاله بیابند.
یک سپر حرارتی تا ۱۳۷۱ درجه از پارکر محافظت می کند و به گفته 'مایکل وال' (Michael Wall) کارشناس ناسا، این سپر حرارتی پیشتر روی زمین آزمایش شده و اکنون بطور عملی باید شاهد کارکرد آن بود، درصورتی که این سپر حرارتی از بین برود ادوات داخلی کاوشگر نابود و این ماموریت به پایان می رسد.
- 54
- 4