به گزارش ايسنا به نقل از فیز، پژوهش های" مؤسسه پژوهش های فضایی گادرد"( GISS) سازمان ناسا نشان میدهند که وضعیت سیاره زهره به مدت دو تا سه میلیارد سال طوری بوده که امکان سکونت در آن وجود داشته هست. تغييرات قابل توجه این سیاره، بیش از ۷۰۰ ميليون سال قبل شروع شده و ۸۰ درصد این سیاره را تحتتأثیر قرار داده اند؛ در نتيجه قابلیت سکونت در آن کم کم کاهش یافته و از بین رفته هست.
نتیجه بررسی های اخیر سازمان ناسا نشان میدهند که زهره در این مقطع زمانی دو تا سه میلیاردی، هوای مطلوب و آب مایع کافی داشته و به همین علت، مکان مناسبی براي زندگی بوده هست.
این پژوهش، بینش جدیدی در مورد سوابق اقلیمی زهره عرضه ميدهد و احتمالا پیامدهای چشمگیری براي بررسی وضعیت سکونت در سیارات خورشیدی بهمراه داشته باشد که در مدارهای شبیه قرار دارند.
محققان سازمان ناسا، تا حدود چهل سال قبل بر این عقیده بودند که احتمالا زمانی سیاره زهره، یک اقیانوس عمیق داشته هست. دکتر" مایکل او"( Michael Way) و" آنتونی دل جنیو"( Anthony Del Genio)، محققان مؤسسه گادرد براي بررسی اقلیم زهره در گذشته، پنج مورد شبيه سازي سه بعدی را طبق سطوح مختلف پوشش آب روی این سیاره انجام دادند.
آن ها با این شبيه سازي ها متوجه شدند که زهره حدود سه میلیارد سال، دمای ثابتی بین ۲۰ تا ۵۰ درجه داشته و این دما، امکان سکونت موجودات مختلف را در آن فراهم می نموده است.
دکتر وی خاطرنشان کرد:فرض ما این هست که احتمالا زهره براي میلیاردها سال، اقلیم ثابتی مثل زمین داشته و تغييرات اقلیمی، آنرا به یک سیاره غیرقابل سکونت مبدل نموده است . بعد از تمام شدن ذخایر آب زهره، ميزان دی اکسید کربن در جو آن بالا رفت و این، پایان امکان حیات در زهره بود.
فرض محققان نشان ميدهد که درصورتی که شرایط فعلی زهره با وضعیت آن در قبل برابر بود، این سیاره را به محل مناسبی براي زندگی تبدیل میکرد.
دکتر او ادامه داد: ما براي بررسی زهره، به مأموریت های بیش تر و اطلاعات کامل تری احتیاج داریم تا بتوانیم پیشینه و تکامل آنرا درک کنیم. در هر حال، مدل های سه بعدی ما نشان میدهند که سیاره زهره کنونی با سیاره زهره پیشین، تفاوت های چشمگیری دارد. احتمالا این نتایج پژوهش بتوانند امکان بررسی سیارات فراخورشیدی که در اطراف زهره قرار دارند و احتمالا قابل سکونت باشند، فراهم کنند.
- 11
- 4