دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۶ - ۰۶ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۵۰۳
نجوم و فضا

فضانوردان چگونه ماه‌ها در فضا زندگی می‌کنند؟

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
قرنطینه خانگی یکی از بهترین راهکار‌ها برای شکستن زنجیره انتقال کروناست اگر بازه زمانی طولانی قرنطینه شما را خسته کرده، گزینه مناسبی برای شغل فضانوردی نیستید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، افرادی که به شغل فضانوردی علاقه‌مند هستند به جز سلامت جسمانی و تحصیلات ویژه و پشت سرگذاشتن انواع آزمایش‌ها و دوره‌های تمرینی باید از سلامت روانی مطلوبی برخوردار باشند.

دارا بودن زمینه افسردگی، استرس، پرخاشگری، خشونت و مواردی از این دست می‌تواند منجر به انتخاب نشدن فرد در آزمون‌های فضانوردی شود.

سفر به فضا و بازگشت از ماموریت‌های فضایی، اقامت طولانی مدت در ایستگاه فضایی با تمامی خطر‌های آن، دوری از اعضای خانواده، کره زمین، دسترسی بسیار محدود به امکانات پزشکی، تاخیر در برقراری ارتباط با زمین و صد‌ها مشکل دیگر پیش روی فضانوردان قرار دارد.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

در ایستگاه فضایی بین المللی فضانوردان، فضای بسیار کمی برای پرداختن به کار‌های مختلف دارند و درعین حال باید همکاری مستمری با دیگر فضانوردان از آژانس‌های فضایی بین المللی داشته باشند به همین دلیل توانایی غلبه بر احساسات، تحمل وضعیت قرنطینه و زندگی تنهایی در فضا و حفظ روحیه از الزامات شغل فضانوردی است.

اسکات کلی فضانورد ناسا یکی از فضانوردانی است که نزدیک به یک سال به همراه فضانورد آژانس فضایی روسیه در ایستگاه فضایی بین المللی به تنهایی زندگی کرده است.

این فضانورد زندگی در فضا را مانند وضعیت قرنطینه این روز‌های بسیاری از کشور‌های جهان می‌داند. همانطور که افراد نمی‌توانند از خانه خارج شوند، فضانوردان هم نمی‌توانند به سادگی از ایستگاه فضایی بین المللی خارج شوند. تنها در زمان انجام ماموریت‌های پیاده روی یا بازگشت به زمین فضانوردان می‌توانند از بخش درونی ایستگاه خارج شوند و در این حالت خطر‌های بسیاری از جمله تابش‌های سرطان زای اشعه‌های کیهانی سلامت آنها را تهدید می‌کند.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

فضانوردان شاغل در ایستگاه فضایی بین المللی به کار‌های مختلفی می‌پردازند از جمله انجام آزمایش‌های علمی، ورزش روزانه، تدوین و ارائه گزارش، تعمیر تجهیزات و مواردی از این دست، آنها مانند مردم در کره زمین بازه زمانی معینی برای کار دارند و بخشی از شبانه روز برای انجام کار‌های شخصی، استراحت و تفریح اختصاص دارد.

در ایستگاه فضایی به دلیل محدودیت مکانی، فضانوردان در اوقات فراغت به انجام ورزش، مطالعه کتاب، تماس با اعضای خانواده و یا تماشای فیلم و سریال می‌پردازند تا سلامت جسمی و روانی خود را در سطح بالایی نگهداری کنند.

با وجود آنکه ایستگاه فضایی هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور کره زمین گردش می‌کند، فضانوردان بازه مشخصی برای خوابیدن درنظر می‌گیرند تا ساعت بیولوژیک بدن آنها به هم نریزد.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

بنا به اعلام محققان، برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها ازجمله دیابت، سرطان و چاقی شود.

فضانوردان قادر به خروج از ایستگاه فضایی نیستند و درفضا گرانش وجود ندارد تا حرکت پای خود را حس کنند به همین دلیل برای حفظ سلامت و جلوگیری از تحلیل رفت عضله‌ها به انجام ورزش با تردمیل می‌پردازند. افرادی که اکنون در قرنطینه خانگی به سر می‌برند می‌توانند به قدم زدن در خانه بپردازند تا به سلامت استخوان هایشان کمک کنند.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

مطالعه کتاب، نوشتن خاطرات، گوش دادن به کتاب‌های صوتی و مواردی از این دست جزو سرگرمی‌های فضانوردان در زمان زندگی طولانی مدت درفضاست. فضانوردان در زمان حضور در فضا به انجام کارهایی، چون تمرین ساز‌های موسیقی یا عکس برداری و یادگیری مهارت‌های جدید می‌پردازند.

بیشتر فضانوردان درماموریت‌های ۶ ماهه به فضا می‌روند هرچند که برخی از آنها مانند اسکات کلی یا خانم کریستنا کوخ برای ثبت رکورد طولانی‌ترین اقامت انسان درفضا و انجام آزمایش‌های علمی بازه زمانی بیشتری درفضا زندگی می‌کنند.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

ارسال انسان به فضا و بازگرداندن سالم فضانوردان پس ازپایان ماموریت به زمین یکی از کار‌های سخت و پیچیده برای دانشمندان است. این کار به انجام محاسبه‌های علمی فراوان، داشتن تیمی ازمحققان و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و آموزش کارکنان و خدمه پرواز نیاز دارد به همین دلیل پرتاب موشک حاوی کپسول فضایی هر ۶ ماه یک بار از زمین انجام می‌شود.

هرچند سازمان هایی، چون ناسا، اسپیس ایکس و بوئینگ در نظر دارند با ساخت کپسول‌های فضایی هوشمند زمان ارسال انسان به فضا و بازگرداندن او را کوتاه‌تر کنند.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

با وجود فاصله بین ۳۳۰ تا ۴۳۵ کیلومتری ایستگاه فضایی با سطح زمین و بروز اختلال و تاخیر در برقراری ارتباط با زمین، فضانوردان ارتباط خود با اعضای خانواده و دوستان را حفظ می‌کنند و درجریان وضعیت سلامت و زندگی روزمره اطرافیان خود قرار دارند.

بسیاری از فضانوردان دارای خانواده بر روی زمین هستند و به گفته محققان برقراری ارتباط حتی به شکل مجازی با اطرافیان در بهبود سلامت روان افراد اثر گذار است.

فضانورد اسکات کلی به افرادی که دچار کسالت و بی حوصلگی به دلیل اقامت در خانه شده اند توصیه می‌کند در کنار رعایت تمامی موارد برای حفظ سلامت جسم و روان به توصیه‌های بهداشتی و کشفیات علمی جدید درباره راه‌های مقابله با ویروس کرونا توجه ویژه داشته باشند تا خود و اعضای خانواده شان دچار ابتلا به بیماری نشوند.

زندگی فضانوردان در ماه,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش