موسیقی کهکشان نامی است که بعضی طرفداران برای یک ویدیو منتشر شده از طرف سازمان ناسا انتخاب کرده اند؛ در این ویدیو آژانس فضایی ایالت متحده آمریکا یکی از تصاویر شگفت انگیز ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی هابل را که شامل تعداد بیشماری کهکشان می شود، به صدایی شنیدنی و نسبتا عجیب تبدیل کرده است.
در حالی که شگفتی های فوق العاده زيادي در فضای خارج از جو زمین وجود دارند، نبود ملکول های هوا و محیط خلاء فضا سبب می شود تا تقریباً تمامی کیهان بی صدا و ساکت باشد؛ وقتی محیطی خالی از هوا باشد، امواج صوتی هم نمی توانند در آن منتقل شوند و به همین دلیل، نبود هوا در خارج از جو زمین باعث بوجود آمدن سکوتی بی انتها می شود. سکوتی که بسياري از فضانوردان در محیط بیرونی جو زمین آن را تجربه کرده اند و بعنوان یکی از اصلی ترین ویژگی های فضا شناخته می شود.
با این حال، چنین موضوعی سبب نشد تا سازمان ناسا به دنبال استخراج صدا از میان شگفتی های کیهان نباشد و همانطور که اشاره شد، نوابغ این آژانس فضایی یکی از تصویرهای زیبای تلسکوپ هابل را به موسیقی کهکشان تبدیل کرده اند.
ساخت موسیقی کهکشان
دلیل انتخاب اسم موردنظر تعداد بیشماری کهکشان و خوشه کهکشانی بوده که در این تصویر دیده می شود و هر نقطه نورانی کوچک و بزرگی که در عکس می بینیم، محل زندگی تعداد فوق العاده زيادي ستاره نورانی و عظیم است. ستاره هایی که به زمین نزدیکتر هستند به شکل نقاطی درخشان تر دیده میشوند و نورانی ترین قسمت تصویر در وسط هم به خوشه ای مربوط بوده که تقریباً چندین هزار کهکشان بزرگ در درون آن به کمک نیروی جاذبه کنار هم نگه داشته شده اند.
ولی با وجود زیبایی خیره کننده صندوقچه گنج کهکشانی، فایل صوتی جدید سازمان ناسا شگفتی های فضای اطراف زمین و کیهان بی انتها را به سطح جدیدی می برد. این شما و این هم فایل صوتی موسیقی کهکشان که روی تصویر اصلی مورد استفاده قرار گرفته است:
تیم مسوول تهیه این فایل صوتی می گویند که هر قسمت نورانی از عکس نوت موسیقیایی خاصی را تولید می کند و در حالیکه ستارگان و کهکشان های کوچک صداهای کوتاه و واضحی بوجود می آورند، نت های حاصل از آنالیز کهکشان های مارپیچی، طولانیتر و پیچیده تر هستند.
سازمان ناسا در بخش نظرهای این ویدیو در سایت یوتیوب نوشته که خط زمانی موسیقی کهکشان از قسمت چپ تصویر به راست بوده و با حرکت از قسمت پائین به بالا، فرکانس صداها در رنج ۳۰ تا ۱۰۰۰ هرتز تغییر می کند؛ بدین ترتیب اجرام نزدیک بخش پایینی عکس نت های متفاوتی نسبت به اجرام قسمت بالا دارند و در حالیکه شنیدن فایل صوتی موردنظر برای نخستین بار حس عجیبی در ما بوجود می آورد، بعد از چند بار گوش دادن و مخصوصا رسیدن خط زمانی صدای تولید شده به خوشه کهکشانی “RXC J0142.9+ 4438” در وسط عکس، میتوان به کمک موسیقی کهکشان شگفتی کیهان را از زاویه ای دیگر مورد تحسین قرار داد.
- 18
- 1