ستاره شناسان اخیرا موفق به کشف یک کهکشانی دوردست شده اند که به طرز شگفت آوری مانند کهکشان راه شیری بنظر می رسد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، اخترشناسان مؤسسه ماکس پلانک اخیرا از "آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما" (Atacama Large Millimeter Array) معروف به آلما در شیلی برای پیدا کردن یک کهکشان که ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، استفاده کردند.
این سیاره "SPT0418- 47" نام گرفته است و پژوهشگران می گویند این کشف نشان دهنده ساختارهای کهکشان راه شیری و سایر کهکشان های مارپیچی در ۱۲ میلیارد سال قبل در هنگامی که کهکشان جوان بوده، است.
در حالی که بنظر میرسد کهکشان هایی که توسط ستاره شناسان مورد مطالعه قرار گرفته اند دارای بازوی مارپیچی نیستند، ولی حداقل دو ویژگی همانند کهکشان راه شیری ما دارند که یکی از آن ها یک قرص برآمده و دیگری قرص چرخشی است.
قرص برآمده گروه بزرگی از ستارگان را شامل می شود که کاملا محکم در اطراف مرکز کهکشانی کهکشانهای مارپیچی کنار هم قرار گرفته اند و بعنوان یک لکه سفید در کهکشان راه شیری دیده می شوند. این نخستین باری است که یک قرص برآمده که در اوایل جهان تشکیل یافته، مشاهده می شود. این ویژگی ها کهکشان "SPT0418- 47" را به دورترین کهکشان شبیه کهکشان راه شیری تبدیل می کند.
پژوهشگران گفتند مطالعه کهکشان های دوردست مانند SPT0418- 47 برای درک ما در مورد چگونگی شکل گیری و تکامل کهکشان ها مهم هستند. اگر چه این کهکشان ها بسیار دور هستند و مشاهدات دقیق با حتی قوی ترین تلسکوپ ها تقریباً غیرممکن است، زیرا کهکشان ها کوچک و کم رنگ بنظر می رسند؛ ولی محققان با کمک آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما موفق به کشف آن شدند.
- 12
- 5