شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۵۷

تاریخچه اختراع موبایل های یک کیلوگرمی تا موبایل های هوشمند

تاریخچه موبایل,اختراع موبایل,تاریخچه استفاده از موبایلتاریخچه موبایل
تلفن همراه امروزه به یکی از اعضای مهم زندگی ما تبدیل شده است، به طوری که اگر نباشد بخش بزرگی از امور روزانه مختل خواهد شد. در ادامه این مطلب سرپوش به نحوه ساخت این دستگاه و تاریخچه آن می پردازیم.

تاریخچه موبایل:

حدود ۴۵ سال است که از اختراع موبایل می گذرد، این ابزار به قدری در زندگی هایمان جاگیر شده است که اگر حتی یک لحظه نباشد احساس کمبود آن را کاملا حس می کنیم. شاید شما هم که این مقاله را مطالعه می کنید در جریان سیر پیشرفتی موبایل ها قرار داشته باشید که چگونه از دستگاه هایی بسیار ساده به ابزاری برای برقراری ارتباط تصویری با فردی هزاران کیلومتر آن ظرف تر تبدیل شده اند. در ادامه اطلاعاتی درباره تاریخچه موبایل و نحوه ورود آن به جامعه بشری ارائه می شود:

اختراع و تولید اولین تلفن همراه:

اختراع اولین تلفن همراه توسط فردی به نام مارتین کوپر در بین سال های ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ انجام شد. این گوشی بی سیم حدود ۲۵ سانتی متر طول و یک کیلوگرم وزن داشت و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه شارژ آن تمام می شد و باید مجددا به منبع تغذیه وصل می شد. 

کمپانی موتورولا در سال ۱۹۸۳ این ایده را خریداری کرد و در نهایت مدل DynaTAC 8000X به عرصه فروش رسید. طول این گوشی هم حدود یک فوت تقریبا برابر با ۳۰ سانتی متر بود و به مدت ۳۰ دقیقه هم می توانست شارژ را در خود نگه دارد. 

باوجودی که این تلفن اندازه بسیار بزرگی داشت اما اختراع وسیله ای بی سیم که بتوان به وسیله آن تماس تلفنی برقرار کرد یک تحول بزرگ محسوب می شد. قیمت اولین موبایل موتورولا چهار هزار دلار بود.

پسر صاحب شرکت «راکال وودافون» حدود دو سال بعد در انگلیس دومین تلفن همراه را نیز اختراع کرد که وزنی تقریبا برابر با ۵ کیلوگرم داشت. در آن سال ها شرکت های  «راکال وودافون» و «بی‌تی سل‌نت» مجوزی برای راه اندازی تلفن همراه در انگلیس داشتند و تنها ۹ روز بعد از ثبت اولین تماس تلفنی با تلفن همراه وودافون، شرکت بی‌تی‌ سل‌نت هم توانست اولین تماس با تلفن همراه خود را انجام دهد.

کمپانی موتورولا در سال ۱۹۸۹ مدل دیگری از تلفن همراه را به اسم ۹۸۰۰X یا MicroTAC طراحی و سپس راهی بازار کرد. این موبایل اندازه کوچک تری نسبت به مدل های قبلی داشت و روی آن از صفحه کلید پوشانده شده بود. 

تاریخچه موبایل,اختراع موبایل,مخترع موبایلتاریخچه موبایل؛ مخترع اولین تلفن همراه

سامانه ارتباطی سیار GSM:

در بین سال های ۱۹۹۱۱ تا ۱۹۹۴ سامانه جهانی ارتباطات سیار GSM توسط کمپانی اربیتال در انگلیس راه اندازی شد. تا قبل از سال ۱۹۹۲ تلفن همراه را فقط برای تجار و بازرگانان می ساختند اما بعد از آن مصرف کنندگان عادی با کاهش قیمت موبایل مشتاق شدند تا این کالا را داشته باشند. 

نوکیا این فرصت را غنیمت شمرد و تولید گوشی های مقرون به صرفه در بازار را آغاز کرد، در همین سال مدل نوکیا ۱۰۱۱ به دست مردم رسید که با استقبال زیادی هم روبرو شد. 

در این دوره موبایل ها علاوه بر برقراری تماس صوتی امکان ارسال پیام های کوتاه و بازی های موبایلی را نیز داشتند. 

رنگی شدن موبایل ها:

در بین سال های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ موبایل ها ظاهری رنگی به خود گرفتند، البته منظور از رنگی تنها ۴ رنگ است. کمپانی زیمنس مدل S10 را در سال ۱۹۹۷ که رنگ های رنگ‌های قرمز، سبز، آبی و سفید داشت وارد بازار کرد. در این دوره اولین موبایل بدون آنتن توسط کمپانی Hagenuk نیز تولید شد. 

درحقیقت می توان مدگرایی در صنعت ساخت موبایل را در همین دوره مشاهده کرد. در این دوره سونی اریکسون هم گوشی موبایل رنگی خود را وارد بازار کرد و نوکیا قاب های قابل تعویضی را برای مدل های سری ۵۱۰۰ ساخت و به دست مردم رساند. 

در این دوره همزمان با بهبود ظاهر موبایل قابلیت ها نیز افزایش پیدا می کردند به طوری که امکان ارسال ایمیل، ویبره، نمایشگرهای رنگی نیز به تلفن همراه اضافه شد. 

تاریخچه موبایل,اختراع موبایل,تاریخچه تلفن همراهتاریخچه موبایل؛ رنگی شدن موبایل ها

موبایل زیمنس:

کمپانی زیمنس مدل S10 را در سال ۱۹۹۷ که در چهار رنگ قرمز، سبز، آبی و سفید عرضه می شد وارد بازار جهانی کرد. در بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ قابلیت های جدیدی به موبایل ها اضافه شد. برای مثال در سال ۱۹۹۹ نوکیا مدل ۷۱۱۰ عرضه کرد که به عنوان اولین موبایلی شناخته می شود که از سرویس وپ استفاده می کرد. درحقیقت وپ سیستمی است که در آن پروتکل ارتباطی و محیط برنامه‌نویسی جهت پیاده‌ سازی سیستم‌ های اطلاعاتی مبتنی بر وب، روی موبایل‌ها ارائه می‌شود.

طول و عرض این موبایل ها به ترتیب برابر با ۱۲۷ میلی‌متر و ۳۹ میلی‌متر بود و حدود ۷۴ گرم نیز وزن داشتند. ضخامت حدود ۱۷ میلی متری نیز به عنوان یک قدم بزرگ در طراحی و به روزرسانی موبایل های آن زمان محسوب می شد. 

باوجودی که این موبایل ها در آن زمان تنها در بازارهای ژاپنی عرضه می شدند اما تولیدات آنها نشان می دهد که برخی از کاربران تمایل داشند که با موبایل خود عکاسی کنند. 

در غرب و کشورهای اروپایی موبایل های دوربین دارد برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ وارد بازار شدند که اولین نمونه آنها سونی‌ اریکسون مدل T68i بود.

با پیشرفت موبایل ها در طی این دوران بر امکانات آنها نیز اضافه می شد، از جمله این موارد می توان به سرویس وپ، تماس‌های ویدیویی، تقویت‌کننده سیگنال موبایل سه‌ باند، جی‌پی‌اس، دوربین، سامانه انشای هوشمند، زنگ‌های چندصدایی، بلوتوث، MP3 پلیر، کارت حافظه و MMS. اشاره کرد. 

موبایل شارپ:

اولین موبایل مجهز به دوربین توسط کمپانی شارپ به نام J-SH04 تولید شدند. 

انقلاب در موبایل دیتا:

در بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ انقلابی در دیتا موبایل صورت گرفت؛ با راه اندازی نسل سوم شبکه تلفن همراه یعنی همان G3 سرعت دانلودها به طرز قابل توجهی زاد شد و به ۲ مگابایت بر ثانیه ارتقاء پیدا کرد. 

این سرویس برای اولین بار در در ماه مارس ۲۰۰۳ توسط شرکت مخابراتی Three UK به مردم عرضه شد. مدل ۸۱۰۰ پرل را کمپانی بلک بری در این سال ها وارد بازار کرد. باید اشاره کرد در این دوره سونی اریکسون دوربین جلو را هم به مدل Z1010 اضافه کرد که بیشتر برای تماس های ویدیویی استفاده می شد البته در آن زمان این قابلیت چندان مورد توجه قرار نمی گرفت. 

قابلیت های این موبایل ها در این دوره شامل؛ واقعیت افزوده، وای‌فای، تقویت‌کننده سیگنال موبایل چهار باند، استاندارد ضدآب بودن، مرورگر وب بود.

تاریخچه موبایل,اختراع موبایل,تاریخ اختراع موبایلتاریخچه موبایل؛ موبایل های دکمه دار

تولید موبایل های کمی هوشمند:

در بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ موبایل ها مقداری هوشمندتر شدند، به طوری که برای جایگزینی دکمه های معمولی از اسکرول و ضربه زدن بر روی صفحه نمایش استفاده شد. کمپانی LG برای استفاده از این قابلیت پیشرو بود و مدل پرادا را وارد بازار فروش کرد. 

چند ماه بعد یعنی در می سال ۲۰۰۷ اپل با مدیریت استیوجابز با دانشی قوی تر وارد میدان شد و تلفن هایی را با صفحه نمایش لمسی خازنی وارد بازار جهانی کرد. 

قابلیت های موبایل در این دوره شامل مواردی از قبیل؛ صفحه نمایش لمسی خازنی، اضافه شدن اپلیکیشن‌ها، فناوری NFC، شارژ وایرلس می شد. 

تبدیل موبایل به همراه همیشگی:

در سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ محبوبیت موبایل ها به طرز شگفت انگیزی میان مردم افزایش یافت و این دستگاه کوچک نقش محوری تری را در زندگی مدرن به خود اختصاص داد. 

در سال ۲۰۱۲ نسل چهارم شبکه تلفن همراه یعنی ۴G نیز از طرف شرکت EE در انگلستان معرفی و شروع به کار کرد، سرعت دانلود این شبکه به حدود ۱۲ مگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کرد. 

قابلیت تشخیص گفتار یا voice recognition نیز در تلفن های همراه استفاده شد، این سرویس در ابتدا برای گوگل وویس و سپس برای Siri، دستیار صوتی شرکت اپل فعال شده بود. در این دوره سامسونگ نیز از دیگر رقیب های تجاری خود عقب نماند و مدل گلکسی S5  را وارد بازار موبایل کرد. این مدل دارای سنسور تشخیص ضربان قلب نیز بود. 

از جمله قابلیت های موبایل ها در این دوره می توان به؛ تشخیص گفتار، دوربین‌های دوگانه، تشخیص چهره، اسکن اثر انگشت، نمایشگرهای Full HD، سنسور تشخیص ضربان قلب اشاره کرد. 

تاریخچه موبایل,اختراع موبایل,هدف از اختراع موبایلتاریخچه موبایل؛ تبدیل موبال به همراه همیشگی

اهمیت پیدا کردن اندازه تلفن همراه:

در بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ همزمان با جهانی شدن نسل چهارم شبکه تلفن همراه، تماس‌های تصویری و استریمینگ ویدیو به صورت پیشرفته تری انجام می شدند. برای بهبود کیفیت این موارد لازم بود تا اندازه نمایشگرها بزرگتر شود که این موضوع به تدریج اتفاق افتاد. 

برای مثال کمپانی اپل با ساختن آیفون ۷ پلاس نشان داد که صفحه نمایشگر آن نسبت به اولین تلفن تولید شده در سال ۲۰۰۷ به اندازه ۵۷ درصد بزرگتر شده است. همچنین برای امکان خرید اینترنتی هم سیستم‌های پرداخت موبایلی Apple Pay و Android Pay راه‌اندازی شدند. 

قابلیت موبایل ها در این دوره شامل مواردی مانند؛ اسکنر، پرداخت موبایلی اپل و اندروید، نمایشگرهای بدون حاشیه، تکنولوژی ناچ و سنسور اثر انگشت بود. 

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش