جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۶۰۷
اختراعات و پژوهش های علمی

۷ اختراع عجیب و مرموز'نیکولا تسلا' که هرگز ساخته نشدند

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز
در این گزارش به معرفی هفت اختراع عجیب و غریب از" نیکولا تسلا" از دستگاه موج جزر و مدی مصنوعی گرفته تا یک دوربین که از افکار اشخاص عکس می گیرد، می پردازیم که تا به حال پا به دنیای حقیقت نگذاشته اند.

به گزارش ایسنا،" نیکولا تسلا" یکی از بزرگترین مخترعان تاریخ است که با کارهایش زندگی نسل های پس از خود را در دنیا برای همیشه تغییر داد. او صاحب بیش از ۲۷۰ حق اختراع ثبت شده در ۲۷ کشور دنیا از جمله ۱۱۲ اختراع در ایالات متحده است که به حق ، جایگاه خود را در تاریخ تثبیت نموده است. با این حال، تمامی اختراعات تسلا به تولید نرسیده اند. حالا ما به سراغ هفت مورد از عجیب ترین اختراعات تسلا رفته ایم که هرگز ساخته نشده اند.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۱. انتقال دهنده بی سیم انرژی

نیکولا تسلا بعنوان کسی که کاملا با برق مرتبط بود، تعجب آور نیست که بسیاری از اختراعاتش در زمینه تولید و انتقال برق باشد. آنچه بسیاری از مردم نمی دانند این است که تسلا سعی کرد برجی بسازد که برق را از طریق هوا منتقل کند. وی حتی از" جی.پی مورگان" سرمایه دار آمریکایی برای تأمین مالی این برج موسوم به" برج واردن کلیف"( Wardenclyffe Tower) در ساحل شمالی" لانگ آیلند" کمک گرفت و امیدوار بود بتواند آنرا برای انتقال برق به شهر نیویورک سازگار کند.

مورگان از زیر هزینه این طرح انتقال برق شانه خالی کرد و از تأمین بودجه بقیه پروژه خودداری کرد و تسلا مجبور شد آنرا رها کند و عاقبت این برج را یک دهه بعد در سال ۱۹۱۷ از بین برد.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۲. کشتی های هوایی مافوق صوت با حمایت از برج های برق بی سیم زمینی

هنگامی که همین چند سال پیش فن آوری شارژ بی سیم معرفی گردید، یک فن آوری انقلابی بنظر می رسید. این در حالیست که اگر نیکولا تسلا امروز زنده بود ما را بابت این خوشحالی ملامت میکرد ، به دلیل آنکه وی در سال ۱۹۱۹ ایده یک کشتی هوایی مافوق صوت را در سر می پروراند که کاملاً از طریق انتقال بی سیم برق از برج های زمینی تأمین نیرو شود و بتواند در ارتفاع ۱۲ کیلومتری از سطح زمین و با سرعت ۱۶۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند. وی می خواست با ساخت این کشتی هوایی سفر از نیویورک به لندن را به کمتر از چهار ساعت برساند.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۳. نیروهای دریایی قابل کنترل از راه دور

در حالی که تسلا بیشتر بخاطر کار با برق مشهور است ، این تنها حوزه ای نیست که او در آن کار می کرد. یکی دیگر از زمینه های اصلی کار تسلا، فن آوری های نظامی بود. او مانند" آلفرد نوبل" معتقد بود که بهترین راه برای جلوگیری از جنگ این است که درگیری در آن کاملاً بیهوده باشد و یا برای شرکت کنندگان در آن آنقدر فاجعه بار باشد که هیچ کس آنقدر دیوانگی به خرج ندهد که یک جنگ را آغاز کند یا در آن درگیر شود.

تسلا باتوجه به این موضوع، قایق کوچکی را اختراع کرد که می توانست با سیگنال های رادیویی و به صورت کاملاً کنترل از راه دور آغاز به حرکت کند و متوقف و هدایت شود. او امیدوار بود که با چنین فن آوری هایی انسانها را از معادله جنگ حذف کند.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۴. دوربین ذهن

یکی از عجيب ترين ایده های تسلا این بود که بتوان از افکار اشخاص عکس گرفت. او در سال ۱۹۳۳ به خبرنگاران بیان کرد:در سال ۱۸۹۳ در حالیکه به تحقیقات خاصی مشغول بودم، متقاعد شدم که یک تصویر مشخص در اندیشه آدمی باید یک تصویر متناظر در شبکیه چشم ایجاد کند که ممکن است بتوان آنرا با یک دستگاه مناسب خواند و از افکار خود عکس بگیریم. اگر این درست باشد که هر فکر یک تصویر را در شبکیه منعکس می کند، میتوان از آن عکس گرفت و سپس از روش های معمول موجود برای ظاهر کردن آن استفاده کرد.

او گفت:اگر این کار با موفقیت انجام شود، اشیای تصور شده توسط یک شخص در هنگام شکل گیری به وضوح روی یک صفحه نمایش منعکس میشوند و از این طریق میتوان فکر هر فردی را خواند. بدین ترتیب ذهن ما واقعاً مانند کتاب های باز خواهد بود.

بدیهی است که هنوز مشخص نیست که فرآیندهای تفکر در ذهن انسان چگونه کار می کنند، ولی در خصوص مکانیسم بیولوژیکی اندیشه و شعور انسان اطلاعات زیادی وجود دارد که نمی توان به صورت قطع گفت که تسلا در اشتباه بوده است.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۵. ماشین زلزله

تسلا در سال ۱۸۹۳ حق اختراع یک لرزش ساز مکانیکی را ثبت کرد که با بخار کار میکرد و می توانست از ارتعاشات آن برای تولید برق استفاده کند. همان طور که بعدها تسلا به خبرنگاران بیان کرد، در حالیکه این دستگاه را برای انجام یک آزمایش کالیبره میکرد ، این دستگاه آزمایشگاه وی را در شهر نیویورک چنان لرزاند که تقریباً در حال تخریب همه ساختمان بود.

او خاطرنشان کرد:ناگهان تمام ماشین آلات سنگین موجود در آزمایشگاه به اطراف به پرواز درآمدند. من یک چکش به دست گرفتم و این دستگاه را شکستم. اگر چند دقیقه دیگر به فعالیت خود ادامه می داد، ساختمان روی سرمان خراب شده بود. همه بیرون ساختمان در خیابان جمع شده بودند و سپس پلیس و آمبولانس ها رسیدند. به دستیارانم گفتم چیزی نگویند. ما به پلیس گفتیم حتماً زمین لرزه بوده است. این تنها چیزی است که آنها در مورد این حادثه می دانند.

این دستگاه مرموز، الهام بخش تسلا برای ساخت یک لرزش ساز تله ژئودینامیکی شد که در واقع یک ماشین زلزله بود و می توانست به دانشمندان برای کشف خصوصیات زمین شناسی زمین و به مهندسان و محققان برای یافتن ذخایر سنگ های معدنی و فلزات در زیر زمین کمک کند.

تسلا هرگز موفق به ساخت ماشین زلزله خود نشد، اما دانشمندان و مهندسان امروزی از همان اصل استفاده می کنند تا دقیقاً همان کاری را انجام دهند که تسلا آنرا در تصور خود داشت.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۶. امواج جزر و مدی مصنوعی

تسلا در طول زندگی خود ساخت سلاح هایی آنچنان مخرب را در ذهن داشت که اگر ساخته شده و مورد استفاده قرار می گرفتند، از نظر قدرت ویرانگری با بمب اتم قابلیت رقابت داشتند.

یکی از این سلاح ها موج جزر و مدی مصنوعی بود که به اعتقاد تسلا آخرین دفاع در برابر ناوگان دریایی دشمن بود. امید تسلا این بود که بزرگترین سلاح دریایی را بسازد تا کشورها دیگر اقدام به ساخت ناوگان جنگی نکنند و شرکت در هر جنگی برایشان بی فایده باشد.

تسلا برای انجام این کار ساخت دستگاهی موسوم به" تله اوتوماتونز"( telautomatons) را تصور کرد که میتواند چندین تن ماده منفجره را در نزدیکی نیروی دریایی دشمن منفجر کند. تسلا محاسبه کرد که حباب گاز حاصل از این انفجار، امواج جزر و مدی با ارتفاع بیش از ۳۰ متر تولید می کند که برای از بین بردن بزرگترین ارتش هایی دریایی نیز کافی است.

نیکولا تسلا,۷ اختراع عجیب و مرموز

۷. پرتوی مرگ

هفتمین اختراع عجیب نیکولا تسلا دستگاهی به نام" پرتوی مرگ" یا همان طور که تسلا آنرا صدا می کرد ،" پرتوی صلح" است.

تسلا معتقد بود که با سرعت بخشیدن به ایزوتوپ های جیوه تا ۴۸ برابر سرعت صوت، پرتویی تولید می شود که انرژی کافی را برای از بین بردن تمامی ارتش ها از فاصله دور تولید می کند و فقط انحنای سطح زمین بود که می توانست آنرا محدود کند.

تسلا ظاهراً در سال های پیش از مرگش سعی در فروش این ایده به چندین دولت از جمله ایالات متحده داشت، ولی اتحاد جماهیر شوروی تنها کشوری بود که آزمایش آنرا انجام داد و هرگز نتیجه ای را که تسلا انتظار داشت، به بار نیاورد.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش