چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۰۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۲۷۴
اختراعات و پژوهش های علمی

ابداع یک ترکیب گیاهی به سفتی استخوان

ترکیب گیاهی به سفتی استخوان,ساخت ترکیب گیاهی از چوب
پژوهشگران "دانشگاه ام آی تی"، یک ترکیب گیاهی ابداع کرده اند که به اندازه استخوان سفت است و شاید در آینده بتوان از آن در ایمپلنت دندان استفاده کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ام آی تی نیوز، قوی ترین قسمت درخت، در تنه یا ریشه های پراکنده آن نیست؛ بلکه در دیواره سلول های میکروسکوپی آن نهفته است.

دیواره یک سلول چوب، از الیاف سلولزی ساخته شده است که فراوان ترین پلیمر طبیعت و مؤلفه اصلی ساختار همه گیاهان و جلبک ها به شمار می رود. درون هر کدام از الیاف، نانوبلورهای سلولز وجود دارند که زنجیره ای از پلیمرهای آلی هستند که در الگوهای بلوری تقریبا کاملی چیده شده اند. این نانو بلورها در مقیاس نانو، قوی تر و سفت تر از الیاف موسوم به "کولار" (Kevlar) هستند. اگر بتوان نانوبلورهای سلولز را در بخش های قابل توجهی به مواد تبدیل کرد، آن ها میتوانند راهی بسوی ابداع پلاستیک های قوی تر، پایدارتر و به دست آمده از طبیعت باشند.

اکنون، پژوهشگران "دانشگاه ام آی تی" (MIT)، ترکیبی را مهندسی کرده اند که از مخلوط کردن نانوبلورهای سلولز با مقداری پلیمر مصنوعی ساخته شده است. بلورهای آلی، حدود ۶۰ تا ۹۰ درصد از این ماده را تشکیل می‌دهند که تا به امروز، بالاترین میزان از نانوبلورهای سلولزی موجود در یک ترکیب بوده است.

پژوهشگران دریافتند که این ترکیب مبتنی بر سلولز از برخی انواع استخوان، قوی تر و از آلیاژهای آلومینیوم معمولی، سفت تر است. ساختار این ماده، به پوشش داخلی پوسته سفت برخی از نرم تنان شبیه است.

این گروه پژوهشی، دستورالعملی را برای ترکیب مبتنی بر نانوبلورهای سلولزی ارائه کردند که میتوان آن ها را با استفاده از چاپ سه بعدی و ریخته گری معمولی ساخت.

آن ها ترکیب را چاپ کردند و استحکام و سفتی آن را مورد بررسی قرار دادند. همچنین، آنها کامپوزیت را به شکل دندان درآوردند تا نشان دهند که این ماده ممکن است روزی برای ساخت ایمپلنت های دندان مبتنی بر سلولز و در این مورد ، هر محصول پلاستیکی قوی تر، سفت تر و پایدارتر استفاده شود.

"جان هارت" (John Hart)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه ام آی تی گفت: با ایجاد این ترکیب می توانیم به مواد مبتنی بر پلیمر، خواص مکانیکی بدهیم که پیشتر هرگز نداشتند. اگر بتوانیم مقداری پلاستیک مبتنی بر نفت را با سلولز طبیعی جایگزین کنیم، مسلما برای سیاره زمین نیز بهتر خواهد بود.

سالانه بیش از ۱۰ میلیارد تن سلولز از پوست، چوب یا برگ گیاهان تولید می شود. بیشتر این سلولزها برای تولید کاغذ و منسوجات مورد استفاده قرار می گیرند و بخشی از آن ها نیز به پودری تبدیل می شوند که در غلیظ کننده های موادغذایی و لوازم آرایشی بکار می رود.

دانشمندان در سال های اخیر، کاربرد نانوبلورهای سلولز را بررسی کرده اند که می توان آن ها را از الیاف سلولز استخراج کرد. بلورهای فوق العاده قوی را میتوان به عنوان تقویت کننده های طبیعی در مواد مبتنی بر پلیمر استفاده کرد اما پژوهشگران تنها توانسته اند مقدار کمی از نانوبلورهای سلولز را ترکیب کنند زیرا آنها به جمع شدن تمایل دارند و فقط پیوند ضعیفی را با مولکول های پلیمری ایجاد می کنند.

هارت و همکارانش به دنبال توسعه یک ترکیب با کسر بالایی از نانوبلورهای سلولز بودند که بتوان آن ها را به شکل های قوی و بادوام درآورد. آنها کار خود را با مخلوط کردن محلولی از پلیمر مصنوعی با پودر نانوبلورهای سلولز آغاز کردند. آنها نسبتی را برای نانوبلورهای سلولز و پلیمر تعیین کردند که محلول را به نوعی ژل تبدیل می کند. قوام این ژل به اندازه ای است که میتوان آنرا از طریق نازل یک چاپگر سه بعدی تغذیه کرد یا در قالب ریخت. آنها از یک کاوشگر برای شکستن توده های سلولز درون ژل استفاده کردند. این کار، احتمال ایجاد پیوندهای قوی با ملکول های پلیمری را برای سلولز پراکنده افزایش داد.

آن ها مقداری ژل را از طریق یک چاپگر سه بعدی تغذیه کردند و بقیه را در قالب ریختند. سپس به نمونه های چاپ شده اجازه دادند تا خشک شوند. طی این فرآیند، ماده منقبض شد و یک ترکیب جامد باقی ماند که بیشتر آن از نانوبلورهای سلولز تشکیل شده بود.

"آبیناو رائو" (Abhinav Rao)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما چوب را از اساس تخریب کردیم و به بازسازی آن پرداختیم. ما بهترین اجزای چوب را که نانوبلورهای سلولزی هستند، برداشتیم و آن ها را بازسازی کردیم تا به یک ترکیب جدید دست پیدا کنیم.

زمانی که این گروه پژوهشی، ساختار ترکیب را زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار دادند، مشاهده کردند که دانه های سلولز در یک الگوی شبیه به آجر و ملات قرار گرفته اند.

آن ها مقاومت این ماده را در برابر ترک خوردن آزمایش کردند و ابزارهایی در مقیاس نانو و سپس در مقیاس میکرو را به کار بردند. آن ها دریافتند که آرایش دانه های سلولز این ترکیب در مقیاس های چندگانه، از شکافته شدن در اثر ترک برداشتن جلوگیری می کند. این مقاومت در برابر تغییر شکل، به سفتی ترکیب کمک می کند.

پژوهشگران در ادامه بررسی های خود، به دنبال راه هایی برای به حداقل رساندن انقباض ژل ها هنگام خشک شدن هستند. اگرچه انقباض، مشکل چندانی را در چاپ اشیای کوچک ایجاد نمی کند اما اشیای بزرگ تر با خشک شدن ترکیب امکان دارد ترک بردارند.

این پژوهش، در مجله "Cellulose" به چاپ رسید.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش