به گزارش ایسنا، شرکت" زیمنس گیمسا" که یک شرکت اسپانیایی- آلمانی با فعالیت در زمینه ساخت سیستم های برق بادی است، تولید تیغه های ۳۷۷ فوتی( ۱۱۵ متری) خود موسوم به" B۱۱۵" را در کارخانه آلبورگ خود در کشور دانمارک شروع نموده است.
این شرکت نخستین تیغه تولید شده خود را در توییتر به نمایش گذاشت و نوشت:ما حالا ساخت نخستین تیغه های B۱۱۵ را در آلبورگ دانمارک شروع نموده ایم. این تیغه ۱۱۵ متری دارای استاندارد موجود هست و همینطور با استفاده از فن آوری منحصر به فرد قابل بازیافت ما تولید خواهد شد.
دو هفته پیش بود که گزارش شد شرکت انرژی های تجدیدپذیر" جنرال الکتریک" یک تیغه توربین ۲۰۳ فوتی( ۶۲ متری) ساخته است. از آنجایی که جهان به دنبال اتخاذ روش های سبزتر برای برآورده کردن نیازهای انرژی خویش است، مزارع بادی دریایی در حال توسعه هستند، به دلیل آنکه در خشکی فضا اشغال نمی کنند.
بدین ترتیب توسعه دهندگان مزارع بادی قصد دارند توربین های بزرگ تری بسازند که بتواند در هر جا که نصب می شود، برق بیشتری تولید کند.
همینطور چندی پیش گزارش گردید که یک شرکت چینی قصد دارد یک توربین بادی بسازد که بتواند یک خانه را به مدت دو روز تنها با یک چرخش تغذیه کند.
اکنون شرکت" زیمنس گامسا" در حال ساخت وسیع ترین توربین بادی جهان به نام" SG- ۱۴ ۲۳۶ DD" با قطر ۷۷۴ فوت( ۲۳۶ متر) است. این توربین با هر چرخش مساحتی به وسعت ۴۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع را پوشش می دهد و ۱۴ مگاوات برق تولید می کند. ضمن اینکه ظرفیت این توربین حتی میتواند به ۱۵ مگاوات نیز برسد.
آنچه این توربین را قادر به این کار می کند، تیغه های B۱۱۵ با طول ۱۱۵ متری است که تقریباً ۱۰ متر بیشتر از طول یک زمین فوتبال است.
آنچه در تصویر خبر دیده می شود، تیغه توربین بادی نیست، بلکه قالبی است که برای ساخت آن استفاده می شود. فن آوری این شرکت به آنها اجازه می دهد این تیغه را بدون هیچ گونه اتصال چسبی و به صورت کاملاً یکپارچ و یک تکه بسازند.
مهندسان مستقر در کارخانه دانمارک این شرکت، از این قالب برای کنار هم قرار دادن فایبرگلاس و رزین اپوکسی که عمده قسمت های تیغه را تشکیل میدهند ، استفاده می کنند.
این شرکت همینطور از مشکلات ضایعاتی که تولید توربین های بادی در آینده ایجاد خواهند کرد، به خوبی آگاه است. بدین ترتیب اطمینان حاصل نموده است که تیغه های B۱۱۵ آن با فناوری قابل بازیافت تولید شود.
" زیمنس گامسا" قصد دارد با استفاده از یک رزین قابل بازیافت که ذوب می شود، اجزای توربین های خود را قابل بازیافت کرده و تا سال ۲۰۴۰ آن ها را به صورت جامع قابل بازیافت کند.
پس از اینکه پره های B۱۱۵ به صورت کامل تولید شوند، اواخر سال جاری توسط این شرکت در یک نمونه اولیه آزمایش می شوند.
- 12
- 1