در یک تحقیق علمی جدید و خیره کننده در خصوص سیستم های هوش مصنوعی، محققان موفق به ابداع نوعی از این سیستم ها شده اند که قادر است قوانین دنیای فیزیکی اطراف را همانند یک کودک خردسال یاد بگیرد.
به گزارش سیناپرس، در یک مقاله علمی پژوهشی که به تازگی منتشر شده است، محققان به توضیح ابداع خود در تولید یک سیستم هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) پرداخته اند که میتواند قوانین اساسی و حس مشترک دنیای فیزیکی را به روشی مشابه یک نوزاد یا کودک خردسال یاد بگیرد.
به گفته محققان موسسه دیپ مایند لندن، حتی کودکان بسیار خردسال نیز از قوانین عقل سلیم در مورد نحوه عملکرد جهان یا اصطلاحا «فیزیک شهودی» آگاه هستند.برای مثال ، نوزادان پنج ماهه اگر موقعیتی به آنها نشان داده شود که شامل یک رویداد فیزیکی غیرممکن مانند ناپدید شدن ناگهانی یک اسباب بازي باشد، شگفت زده می شوند.
با این حال، ثابت شده است که یادگیری فیزیک بصری برای الگوریتم های یادگیری ماشین دشوار است، حتی اگر این سیستم ها توانایی فوق العاده انسانی را در بسياري از کارهای دیگر، مانند یادگیری تشخیص اشیاء مختلف نشان داده باشند.
در پژوهش جدید، محققان انگلیسی یک سیستم یادگیری عمیق به نام پلاتو را معرفی کرده اند که میتواند فیزیک شهودی را بیاموزد. پلاتو شامل سیستم هایی است که از تحقیقات در مورد نحوه یادگیری نوزادان الهام گرفته شده اند.
این سیستم که هم نام فیلسوف بزرگ جهان و یونان باستان، افلاطون است، این تز را اتخاذ می کند که اشیاء، نقشی مرکزی در بازنمایی و پیش بینی دنیای فیزیکی اطراف ما دارند.
محققان، پلاتو را با نمایش فیلم هایی از صحنه های ساده، مانند افتادن توپ ها روی زمین، غلتیدن توپ ها از پشت اشیا دیگر و ظاهر شدن مجدد و پرتاب توپ ها از روی یکدیگر آموزش دادند. پس از آموزش، این سیستم هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) با نمایش فیلم هایی که گاهی اوقات حاوی صحنه های غیرممکن بود، مورد آزمایش قرار گرفت.
بر اساس نتایج، پلاتو درست مانند یک کودک خردسال، هنگامی مشاهده اتفاقات بی معنی و غیرممکن مانند عبور اشیا از میان یکدیگر بدون تعامل، غافلگیر می شد. این اثرات یادگیری پس از تماشای ۲۸ ساعت ویدیو مشاهده شد.
مجریان این تحقیق نتیجه گرفته اند که سیستم هوش مصنوعی پلاتو، میتواند ابزار قدرتمندی برای تحقیق در مورد چگونگی یادگیری فیزیک شهودی توسط انسانها باشد و اهمیت بازنمایی اشیا در درک ما از را جهان نشان می دهد.
این اطلاعات پژوهشی جالب توجه در مجله جهانی و معتبر Nature Human Behaviour ارائه شده اند.
- 10
- 2