استفاده از دست و پای مصنوعی همواره یک چالش جدی برای افراد دارای نقص عضو بوده و به همین دلیل پژوهشگران موفق شدند نوعی دست مصنوعی بسازند که بر اساس شرایط صاحبش، به روز رسانی شده و تطبیق پیدا می کند.
به گزارش سیناپرس، "جسیکا اسمیت" شناگر استرالیایی و قهرمان مسابقات شنای پاراالمپیک ۲۰۰۴ همواره با دست های مصنوعی خود دچار مشکل می شده است. او بطور مادرزاد فاقد دست بوده به والدینش توصیه شد که برای کمک به او از دست مصنوعی و پروتز استفاده کنند ولی وی برای استفاده از این دست دچار مشکل بوده و یکبار در کودکی کتری آب را هنگام برداشتن به روی خود ریخته و ۱۵ درصد بدنش دچار سوختگی شد.
او در این رابطه می گوید: من همیشه احساس می کردم دست مصنوعی واقعاً کمکی به من کرده و حتی بارها باعث آسیب دیدن من شد.
شرایط برای این ورزشکار پارا المپیکی زمانی تغییر کرد که یک شرکت مستقر در لیدز، شمال انگلستان، به نام کووی (Covvi) از وی خواست تا محصول آنها را امتحان کند. این دست های بیونیکی، تکانه های الکتریکی ماهیچه های بازو را به حرکتی تبدیل می کنند که توسط موتورهای موجود در این دست، عمل کرده و و کاربر را قادر می سازد کارهای روزمره را به راحتی انجام داده و به عنوان مثال لیوان را نگه داشته، دری را باز کند یا تخم مرغ را بردارد.
سیمون پولارد، که پنج سال قبل شرکت کووی را تأسیس کرد، اعلام کرد که می خواهد فناوری بلوتوث (Bluetooth) را به این دست مصنوعی اضافه کند تا به متخصصان شرکت اجازه دهد تا آنرا از طریق یک برنامه ویژه، به روزرسانی کنند.
مدیر اجرایی این پروژه نیز گفت: این واقعیت که ما می توانیم برخی از چیزه ایی را که مشتری می خواهد تغییر دهیم، یک اقدام مفید است که برای اولین بار در جهان انجام می شود.
گفته می شود برخی از دست های بیونیک موجود در بازار را می توان با اپلیکیشن کنترل کرد، ولی پولارد گفت که دست مصنوعی ساخته شده توسط آنها توانایی صحبت کردن داشته و فرمان پذیر است.
به این ترتیب دست مصنوعی فوق میتواند مطابق با خواسته های صاحبش به روز رسانی شده و به نوعی عمل کند که گویا یک عضد بدن وی بوده و کاملاً بر اساس دستورات فرد دارای نقص عضو، عمل می کند.
- 10
- 4