شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۵ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۶۰۳
اختراعات و پژوهش های علمی

ابداع یک کلاه ایمنی که توانایی تصفیه هوای آلوده را دارد

کلاه ایمنی,کلاه ایمنی برای تصفیه آلودگی هوا
یک استارت آپ هندی کلاه ایمنی ساخت که هوای آلوده را تصفیه می‌کند.

یک کلاه ایمنی به تازگی توسعه یافته است که آلاینده های مضر هوا را فیلتر می کند و از موتورسواران در دهلی نو و سایر شهرهای هند که جزء آلوده ترین شهرهای جهان به حساب می آیند، محافظت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از تک اکسپلور، یک استارت آپ هندی مستقر در دهلی نو به نام "Shellios Technolabs" که این کلاه ایمنی را توسعه داده است، می گوید فیلترهای استفاده شده در آن میتوانند ذرات معلق کوچک تر از ۲.۵ میکرومتر و سایر آلودگی های سمی منتشر شده از وسایل نقلیه را که میلیون ها موتورسوار در جاده های هند مستقیماً در معرض آن قرار دارند، تصفیه کند.

آمیت پاتاک (Amit Pathak)، یکی از موسسین این شرکت می گوید:از آنجا که کل سیستم تصفیه از جمله باتری های قابل شارژ، دمنده و برد مدار الکتریکی در پشت این کلاه ساخته شده از فایبرگلاس (فیبر شیشه) قرار دارند، بنابراین در دید و حرکات موتورسوار تداخلی ایجاد نمی کنند و در عین حال هوای تمیزی را برای فرد فراهم می کنند.

موتورسیکلت ها، اسکوترها و سایر وسایل نقلیه دو چرخ، بخش مهمی از حمل و نقل شخصی در هندوستان را تشکیل می‌دهند و تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۲۱ میلیون مورد از آن ها در این کشور مورد استفاده افراد بود و در طول سال مالی ۲۰۲۱- ۲۰۲۲، بیش از ۱۳ میلیون وسیله نقلیه دوچرخ فروخته شد.

استارتاپ Shellios Technolabs بودجه اولیه خود را از وزارت علوم و فناوری هند دریافت کرد و مورد حمایت پارک کارآفرین علم و فناوری (STEP) قرار گرفت تا این کلاه ایمنی را توسعه دهد. قیمت آن اکنون که به صورت تجاری به فروش میرسد به ۵۶ دلار آمریکا می رسد.

به گفته ی این شرکت، این محافظ سر ۱.۵ کیلوگرمی با استانداردهای ایمنی و ارگونومیک دولتی مطابقت دارد و در محیط های آزمایشی نشان داده که میتواند ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرومتر و سایر آلاینده های فضاهای باز را تا ۸۰ درصد تصفیه کند.

دیپتی شانموگام (Deepthi Shanmugam) مدیر اجرایی آکادمی آموزش فنی مستقر در بنگلور که با پارک کارآفرین علم و فناوری کار می کند می گوید: کلاه ضد آلودگی یکی از محصولات امیدوارکننده ای بود که این پارک علم و فناوری آن را مورد حمایت قرار داد زیرا این نوآوری مزایایی واقعی برای مردمی داشت که برای مقابله با سطوح بسیار بالای آلودگی در شهرهای بزرگ هند تلاش می کنند.

در گزارشی که در روز ۱۷ اوت منتشر شد، دهلی نو و کلکته توسط مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت، ماساچوست بعنوان اولین و دومین شهرهای آلوده جهان رتبه بندی شدند.

گزارشی که شهرها را بر اساس دو آلاینده اصلی هوا یعنی ذرات ریز (کم تر از ۲.۵ میکرومتر) و دی اکسید نیتروژن (NO۲) رتبه بندی می کند، نشان داد که بالاترین میانگین سالیانه قرار گرفتن در معرض ذرات ریز با مقادیر ۱۱۰ میکروگرم در هر متر مکعب در سال ۲۰۱۹ متعلق به دهلی بوده است و پس از آن کلکته با ۸۴ میکروگرم در متر مکعب قرار گرفت.

سازمان بهداشت جهانی که ذرات ریز آلاینده را بزرگ ترين تهدید زیست محیطی برای سلامت انسان می داند توصیه می کند که میانگین سالیانه غلظت آن نباید از پنج میکروگرم در متر مکعب تجاوز کند.

پاتاک می گوید:کلاه ما دارای یک فن دمنده بی صدا است که هوا را از طریق غشای یک فیلتر هوا با بازدهی بالا (هپا) به داخل میکشد و با باتری های قابل شارژ تغذیه می شود.

فیلترهای هپا( HEPA) در حال حاضر بطور گسترده در تصفیه کننده های هوای موجود در خانه ها ، ادارات و رستوران ها در دهلی نو استفاده می شوند.

پاتاک می گوید که نسخه های آینده این کلاه از تهویه مطبوع و قابلیت هندزفری تلفن های همراه از طریق اتصال بی سیم بهره خواهند برد. این کلاه از طریق بلوتوث به تلفن همراه متصل می شود تا زمان تعویض فیلتر را به کاربر هشدار دهد. پاتاک افزود: در حال حاضر تمرکز ما بر اطمینان حاصل کردن از دسترسی به هوای قابل تنفس برای موتورسواران در هند و دیگر شهرهای به شدت آلوده جنوب آسیا مانند کاتماندو و داکا است.

بوپندرا داس (Bhupendra Das)، متخصص کیفیت هوا و رییس بخش خدمات توسعه انرژی و محیط زیست نپال، می گوید که از ۳.۲ میلیون وسیله نقلیه ثبت شده در نپال طی دو دهه گذشته ۸۰ درصد آنها دو چرخ بوده است. او ادامه داد: باتوجه به افزایش شدید آلودگی هوای ذرات ریز، داشتن کلاه ایمنی تصفیه کننده هوا برای راکبان وسایل نقلیه دو چرخ مفید خواهد بود.

داس می گوید فیلتر هپا در کلاه ایمنی میتواند قرار گرفتن در معرض آلاینده های مرتبط با بیماری های تنفسی، قلبی عروقی و حساسیت بیش از حد آلرژیک را که در نپال در حال افزایش است، کاهش دهد. او اظهار کرد: دولت های جنوب آسیا باید معرفی چنین دستگاه های نوآورانه ای را به عنوان بخشی از ابزار سیاستی در حال اجرا برای مقابله با سطوح بالای آلودگی در کنار سایر اقدامات مدنظر قرار دهند.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش