شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۴ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۶۶۷
اختراعات و پژوهش های علمی

قابلیت های خیره کننده یک ماده هوشمند جدید

ماده مصنوعی هوشمند,سازه های ساختمان
مهندسان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس، ماده مصنوعی هوشمندی ساخته اند که به گفته آنها میتواند رفتارها را یاد بگیرد و با شرایط مختلف سازگار شود و به علت انعطاف پذیری، در آینده در بال هواپیماها یا سازه های ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، مهندسان مکانیک در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس( UCLA) نوع جدیدی از مواد را تولید کرده اند که از هوش مصنوعی برای یادگیری رفتارها در دوره های زمانی طولانی استفاده می کند.

مزایای ماده جدید در صنایع مختلف

این ماده از یک سیستم ساختاری متشکل از میله های قابل تنظیم ساخته شده است که میتواند شکل و رفتار خود را در طول زمان تغییر دهد. محققان می گویند که این تغییر، واکنشی به شرایط دینامیکی است. پژوهشگران دریافتند که این ماده هوشمند میتواند در ساخت ساختمان ها، هواپیماها و فناوری تصویربرداری به کار رود.

جاناتان هاپکینز، پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه UCLA می گوید:این تحقیق، یک ماده مصنوعی هوشمند را معرفی می کند و نمایش می دهد که میتواند رفتارها و ویژگی های مطلوب را پس از قرار گرفتن در معرض شرایط محیطی نشان دهد. اصول مورد استفاده در این تحقیق همان اصولی است که در فن آوری یادگیری ماشینی استفاده می شود و به مواد توانایی سازگاری می دهد.

مثال ارائه شده در این پژوهش به امکان استفاده از این ماده در بال هواپیما اشاره می کند. مواد هوشمند، توانایی یادگیری و تغییر شکل بال ها را دارند که این اتفاق بر اساس الگوهای باد در طول پرواز برای ایجاد انعطاف پذیری و کارایی بیشتر ممکن می شود.

این گروه پژوهشی همچنین مزایای استفاده از این ماده هوشمند در مصالح ساختمانی را با اشاره به بهبود پایداری در هنگام زلزله، طوفان یا سایر بلایا خاطر نشان می کند.

ساخت این ماده هوشمند

پژوهشگران از مفاهیم شبکه های عصبی مصنوعی( ANN) موجود برای ایجاد این ماده استفاده کرد. شبکه های عصبی مصنوعی، الگوریتم هایی هستند که یادگیری ماشینی را هدایت می کنند. آنها این ماده را شبکه عصبی مکانیکی( MNN) می نامند.

شبکه عصبی مکانیکی شامل میله های قابل تنظیم مستقل است که در یک الگوی شبکه مثلثی قرار گرفته اند. هر میله جداگانه حاوی یک سیم پیچ صوتی، فشارسنج و قطعه خمشی است که میله را قادر می سازد تا طول خود را تغییر دهد، با محیط متغیر خود در لحظه سازگار شود و با سایر میله های سیستم تعامل داشته باشد. این قطعات به ماده اجازه می دهند تا سازگاری خود را در محیط حفظ کند.

هدف از سیم پیچ، فشارسنج و قطعه خمشی

در این پژوهش در خصوص هدف از استفاده از سیم پیچ، فشارسنج و قطعه خمشی تأکید شده است، سیم پیچ صوتی که نام خود را از مورد استفاده اصلی خود در بلندگوها برای تبدیل میدان های مغناطیسی به حرکت مکانیکی گرفته است، فشرده سازی یا انبساط دقیق را در واکنش به نیروهای جدید وارد شده بر میله عملی می کند.

فشارسنج نیز مسئول جمع آوری داده ها از حرکت میله مورد استفاده در الگوریتم برای کنترل رفتار یادگیری است و قطعه خمشی هم اساساً به عنوان اتصالات انعطاف پذیر در بین میله های متحرک برای اتصال سیستم عمل می کند. این سه قطعه با هم کار می کنند تا خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری را ایجاد کنند.

نهایی سازی سیستم شامل یک الگوریتم بهینه سازی است که کل سیستم را با گرفتن داده ها از فشارسنج ها و ایجاد مقادیر سختی برای کنترل نحوه انطباق شبکه تنظیم و مقدار نیرویی که باید اعمال شود را کنترل می کند. همچنین دوربین هایی روی قسمت بیرونی سیستم تعبیه شده است تا کارایی سیستم فشارسنج را بررسی کنند.

اهداف آتی

اندازه فعلی شبکه عصبی مکانیکی( MNN)، مشابه یک مایکروویو است. با این حال، پژوهشگران می خواهند این مفهوم را ساده تر کند تا بتوان هزاران سیستم را در مقیاس بسیار کوچک تری ایجاد کند تا در وظایف مختلف به کار روند.

در کنار استفاده از این مواد در هواپیماها و ساختمان ها، میتوان از این مواد در زره های محافظ آینده برای جلوگیری از امواج ضربه ای استفاده کرد.

نتایج این پژوهش در مجله Science Robotics به تفصیل شرح داده شده است.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش