پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و تولید پارچه دیر سوز لباس کار صد درصد پنبه ای شده اند؛ این پارچه علاوه بر مقاوم بودن دربرابر شعله و پاشش مذاب، راحتی مطلوبی را برای افراد فراهم می آورد.
به گزارش سیناپرس، باتوجه به کاربرد الیاف و منسوجات در زندگی روزمره و اینکه منسوجات از جمله مواد قابل اشتعال هستند و این مواد میتوانند هر ساله خسارات مالی و جانی زيادي دراثر آتش گرفتن به وجود آورند، لازم است در بعضی موارد منسوجاتی دیرسوز تولید شود.
در عمل هرگز نمی توان پارچه را به صورتی درآورد که اصلا آتش نگیرد ولی با استفاده از الیاف ضد آتش یا به کارگیری مواد شیمیایی جهت تکمیل پارچه، در نهایت میتوان منسوجاتی تولید کرد که قابلیت کند کنندگی شعله را داشته باشند.
اخیرا پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر باتوجه به اهمیت این مهم موفق به طراحی و تولید پارچه دیر سوز لباسکار صد درصد پنبه ای شده اند.
یکی از ویژگی های لباس پارچه دیرسوز تولید شده استفاده از الیاف پنبه برای تولید پارچه است. بعضی از پوشاک مقاوم در برابر آتش از الیافی تهیه میشوند که ذاتا ضدآتش هستند ولی راحتی مناسبی نداشته و قیمت بالایی دارند.
از سوی دیگر الیاف پنبه ذاتا از مواد آتش گیر هستند اما راحتی پوشاک تهیه شده از آن ها نسبت به دیگر الیاف، بیشتر است. پارچه دیر سوز تولید شده این مجموعه علاوه بر مقاوم بودن در برابر شعله و پاشش مذاب، راحتی مطلوبی را برای افراد فراهم می آورد.
گفتنی است، این طرح دارای گواهی ثبت اختراع از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. کیفیت و قیمت آن نیز قابل رقابت با محصولات مشابه اروپایی است.
- 13
- 3