به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، غزل قضایی یکی مهندسان دانشگاه نیوکاسل به رهبری گروهی از محققان با اختراع این دست روباتیک مجهز به دوربین نسل جدیدی از اعضای مصنوعی هوشمند را بنیان گذاشته اند. هم اکنون آزمایش های کلینیکی روی این دست انجام شده است.
دوربین روی این دست مصنوعی مجهز به فناوری ماشین یادگیری است. به همین دلیل بیمار می تواند اشیا را به طور اتوماتیک نگه دارد. بنابراین این عضو مصنوعی به جای بیمار شیوه حرکت دست را کنترل می کند.
کلید شیوه فعالیت این دست نیز یادگیری ماشینی است. برای آموزش دست مصنوعی یک سیستم Convolutional Neural Network (CNN) ساخته شد که در حقیقت یک شبکه هوش مصنوعی است. درهمین راستا از ۵۰۰ شی مختلف ۷۲ عکس برای این شبکه به نمایش در می آید. این ۷۲ عکس از زوایای مختلف یک شی با فواصل ۵ درجه گرفته شده اند. پس از تکمیل این مرحله آموزشی نیز دست مصنوعی مورد آزمایش قرار گرفت.
قضایی، مولف ارشد تحقیق در این باره می گوید: ما به رایانه تصویر یک عصا را نشان می دهیم. اما کار همین جا تمام نمی شود. ما تصاویر مختلفی از همان عصا از زاویه های مختلف و در مکان های مختلف را برای رایانه نمایش می دهیم. رایانه نیز به تدریج شیوه بلند کردن و به دست گرفتن اشیا را می آموزد. بنابراین این برنامه شناسایی اشیا و شیوه حمل کردن آنها را به رایانه می آموزد. این گامی بسیار مهم در ساخت اعضای مصنوعی بیونیک است.
به گفته او این تحقیق دست ساخته شده، انعطاف پذیرتر از سیستم های دیر است و می تواند اشیای عجیب را به راحتی بلند کند.
- 11
- 1