سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۶ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۹۰۲
اختراعات و پژوهش های علمی

راز لکه بنفش طومار ۸۰۰ ساله واتیکان

لکه‌های بنفش طومارواتیکان,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش
لکه‌های بنفش در یک طومار مهم "واتیکان"، دانشمندان را سالها به چالش کشیده و گیج کرده بود. داستان این لکه‌ها سالها مبهم باقی مانده بود تا اینکه دانشمندان اکنون مقصر را شناسایی کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، تصویر اصلی این خبر آسیب‌های اسرارآمیز و لکه‌های بنفش را که پوست ۸۰۰ ساله طی سالها متحمل شده بود نشان می‌دهد. حالا که این راز حل شده، آیا امید برای بازگرداندن پوست و داستان "لائورنتیوس لوریکاتوس" وجود دارد؟!

 

از قرن ۱۸ میلادی، چند پوست نوشته که داستان خود مجازاتی یک مرد جوان را بازگو می‌کند، در آرشیو مخفی "واتیکان" نگهداری می‌شد. با این حال، صرف نظر از اینکه این طومار در قدیمی‌ترین مجموعه از آرشیوهای "واتیکان" مخفی شده است، رمز و راز داستان مرد جوان به علت آسیب‌های وارده به پوست‌ها است که بخش‌هایی از داستان را غیر قابل خواندن می‌کند.

 

پوست، متحمل لکه‌های بنفش مرموز و خساراتی در سطح خارجی است. در دوران باستان، پوست نوشته‌ها اغلب از پوست حیوانات به خصوص پوست گاو ساخته می‌شده، هرچند پوست نوشته مورد بحث از پوست بُز ساخته شده است.

 

سالها علت لکه‌ها و آسیب‌های این پوست نوشته تا پیش از این که "لوسیانا میلیوره" که یک "بوم‌آلاینده‌شناس" (Ecotoxicologist) است، از تکنولوژی جدید برای حل مشکل استفاده کند و نتایج شگفت آوری را به دست آورد، یک راز بود.

 

بوم‌آلاینده‌شناسی دانشی است که به بررسی و شناخت اثر مواد شیمیایی آلاینده و سمی روی جانداران، به ویژه اثر آنها روی جمعیت زیستی (Population biology)، زیستگاه نیادی (Biocoenosis) و بوم‌سازگان می‌پردازد.

 

بوم‌آلاینده‌شناسی دانشی چندگانه است که از درهم‌آمیختگی دانش سم‌شناسی و دانش بوم‌شناسی ساخته شده است.

 

آنچه "میلیوره" و تیمش می‌خواستند انجام شود این بود که تکنولوژی جدید را در توالی ژنتیکی به امید شناسایی میکروب‌هایی که پوستها را می‌خورد، اعمال کنند. بنابراین تصمیم گرفتند از این تکنولوژی در پوست نوشته ۸۰۰ ساله استفاده کنند که از ابتدا تا انتها در تمام سطح صفحات دارای لکه‌های بنفش است.

 

بدیهی است که آنها در محدوده لکه‌ها مقدار بسیار بیشتری از میکروب‌ها نسبت به نقاط دیگر پوست یافتند، اما آنچه که آنها را شگفت زده کرد این واقعیت بود که بسیاری از میکروب‌ها دریایی یا آبزی هستند. با وجود این که هیچ کدام از طومارها هرگز حتی در نزدیکی دریا هم نبوده‌اند!

 

به طور خاص، آنها هر دو باکتری "هالوفیل" (Halophile) و "هالوتولرنس" (Halotolerance ) را که روی تمام طومارها پر شده بودند، یافتند.

 

بر اساس یافته‌ها، آنها معتقدند که باکتری‌های "هالوفیل" برای اولین بار سطح طومارها را قبل از اینکه باکتری‌های "هالوتولرنس" در جای خود قرار بگیرند، پوشانده‌اند.

 

"هالوفیل"، ترکیباتی هستند که در غلظت نمک زیاد رشد می‌کنند. آنها یک نوع از ترکیب‌های افراطی هستند. این نام از کلمه یونانی "عاشق نمک" می‌آید. همچنین هالوفیل‌های باکتریایی و برخی از یوکاریوت‌ها نیز وجود دارد.

 

هالوفیل‌ها را می‌توان در هر نقطه با غلظت نمک پنج برابر بیشتر از غلظت نمک اقیانوس، مانند دریاچه نمکی بزرگ در یوتا(دریای مرده) و در تالابها و دریاچه‌های تبخیر شده دانست.

 

سازگاری موجودات زنده با شرایط بسیار شور را "هالوتولرنس" (نمک تابی) یا تحمل به شوری می‌گویند. این سازگاری با تنظیم فشار "اسمزی" صورت می‌گیرد. موجودات نمک‌تاب در برق‌کاف‌های بسیار غلیظ می‌توانند رشد کند. به گیاهان نمک‌تاب گیاهان شورپسند می‌گویند.

 

نمک‌تاب‌ها معمولا در دریاچه‌های بسیار شور، شوره‌زارهای خشک و ساحلی و چشمه‌های شور زندگی می‌کنند.هنگامی که طومارهای باستانی ساخته می‌شدند، پوست حیوانات ابتدا در یک حمام آب شور قرار داده می‌شدند تا آن را از، از بین رفتن توسط هرگونه باکتری حفظ کنند و آن باکتری‌ها را از بین ببرد.

 

با این حال، این کار باز هم نتوانسته بود از ایجاد لکه‌های بنفش جلوگیری کند.با گذشت سالها، تغییرات دما و رطوبت احتمالا سبب شده تا باکتری‌ها تغییر کرده و به باکتری‌های نمکی تبدیل شوند.

 

اکنون محققان معتقدند که با وجود این از طریق برداشتن لکه‌های بنفش سند باستانی، ممکن است راهی برای بازگرداندن پوست وجود داشته باشد، هرچند بخشی از پوست دیگر نمی‌تواند بازسازی شود زیرا باکتری، پوست را خورده است.

 

"لائورنتیوس لوریکاتوس" سرباز جوان حدود ۱۵ یا ۱۶ ساله بود که به طور تصادفی یک مرد را کشت. به خاطر این جرم غیر عمد، او به مدت ۳۴ سال در یک غار در نزدیکی "سوبیاکو" (Subiaco) در ایتالیا زندگی کرد تا خود را مجازات کرده باشد. داستان او در سال ۱۲۴۴ میلادی روی یک طومار پوستی ۵ متری نوشته شده که در نهایت به آرشیو مخفی "واتیکان" منتقل شد. روستاییانی که در نزدیکی آن غار زندگی می‌کردند، از "واتیکان" درخواست کرده بودند که "لائورنتیوس" را به عنوان قدیس به رسمیت بشناسد.

 

گزارش این پژوهش در مجله "Scientific Reports" منتشر شده است.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش