به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، گروهی از مهندسان Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) با همکاری محققان دانشگاه یوسی برکلی، دانشگاه روچستر و MIT فرایندی ابداع کرده اند که با استفاده از لیزرهایی مشابه هولوگرام فقط در چندثانیه اشیایی با پرینتر سه بعدی و داخل یک تانک رزین مایع می سازد.
این روش که «پرینت سه بعدی حجمی» نامیده می شود، بسیاری از محدودیت های مربوط به تولید کالا با چاپگرهای سه بعدی را حل می کند.
پرینترهای سه بعدی فعلی اشکال را به صورت لایه لایه می سازند. اشیای پلاستیکی را می توان با ریختن پلاستیک مایع در قالب های سه بعدی و اشیای فلزی را با روی هم ریختن لایه های نازک گرد و غبار فلز (در مرحله بعد با استفاده از لیزر یا اشعه الکترون این لایه ها بهم می چسبند) ایجاد کرد.
اما روش نوین یک شکل را به طور کامل و همزمان چاپ می کند. برای این منظور از سه لیزر با اشعه های متداخل استفاده می کند که مانند هولوگرام به یک مخزن مملو از رزین تابانده می شوند. ترکیب سه اشعه لیزر سبب می شود شکل مورد نظر در ۱۰ ثانیه به وجود آید. پس از ساخت این شکل، رزین مازاد از مخزن خارج و شکل نهایی نمایان می شود.
این روش نه تنها سریع تر بلکه انعطاف پذیر است. تاکنون از این روش برای تولید مکعب، هواپیما و اشیای خمیده و پیچیده استفاده شده است.
- 13
- 5