به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر پزشکان میتوانستند داخل بدن بیمار را ببینند تصور آنها از استخوانها واندامها زیرین بدن تا حد زیادی تغییر میکرد. این چیزی است که دانشمندان دانشگاه "آلبرتا" توسعه دادهاند. البته این پروژه هنوز در مرحله آزمایشی است و به نام پروژه "دی.آر"(DR) شناخته شده است.
این فناوری در واقع پوست را شفاف نمیکند و همچنین تصاویر واقعی داخل بدن بیمار را نیز ارائه نمیدهد، درعوض این تکنولوژی تصاویر سهبعدی پیشین به دست آمده از سی تی اسکن یا ام .آر .آی را بر روی پوست بیمار به طوریکه با بخشهای بدن بیمار مشابه است ظاهر میکند.
این سیستم شامل یک پروژکتور، دوربینهای مادون قرمز و نشانگرهایی است که در مکانهای استراتژیک بدن قرار میگیرند. دوربینها آن نشانگرها را ردیابی میکنند و به سیستم اجازه میدهند تا جهت بدن را بشناسد، به طوری که تصاویری که روی پوست نمایان میشوند، میتوانند حرکتی مشابه بدن بیمار داشته باشند.
همچنین این امکان وجود دارد که سیستم تصاویر جداگانه مانند تصاویر ریهها و یا تنها رگهای خونی را بسته به شرایط مورد نیاز طراحی کند.
"یان واتس" (Ian Watts)، دانشجوی علوم رایانه که این سیستم را با همکاری "مایکل فیست" (Michael Fiest)ساختهاند، گفت: برنامههای کاربردی متعددی، از جمله آموزش، فیزیوتراپی، جراحی لاپاروسکوپی و حتی برنامههای جراحی برای این تکنولوژی وجود دارند.
- 15
- 6