به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، یکی از نیازهای اصلی فناوریهای ارتباطات نوری آینده، یک منبع نور نانومقیاس است که قابلیت انتشار پالسهای نور مافوق سریع را داشته باشد.
گرافین، ماده دو بعدی شگفتانگیزی که از یک صفحه کربنی به ضخامت یک اتم ساخته شده، قدرتهای بسیاری دارد.
پژوهشگران با ارائه دستگاههای مبتنی بر گرافین که پالسهای نوری با پهنای باند تا ۱۰ گیگاهرتز و طول پالس کمتر از ۱۰۰ پیکوثانیه (یا ۱۰ میلیارد پالس بر ثانیه) منتشر میکنند، نشان دادهاند ممکن است گرافین، گزینه ایدهآلی برای چنین منبع نوری باشد.
این پژوهشگران از جمله "یانگ دوک کیم" (Young Duck Kim)از "دانشگاه کیونگ هی (Kyung Hee University) در کره جنوبی، پروفسور "جیمز هون" از "دانشگاه کلمبیا"(Columbia University) در آمریکا و نویسندگان همکارشان، در شماره جدید مجله "Nano Letters"، مقالهای در مورد فرستندههای نور مبتنی بر گرافین منتشر کردهاند.
کیم در مصاحبه با فیز گفت: گرافین، یک ماده مهم نوظهور در شاخه "نانو فوتونیک" (nanophotonics) است. پژوهش اخیر حسگرهای نور پر سرعت مبتنی بر گرافین و مدولاتور نور را نشان داده است. این پژوهش، انتشار نور را به ابزارهای فوتونیک پرسرعت مبتنی بر گرافین اضافه میکند.
همانگونه که پژوهشگران توضیح می دهند، گرافین چندین ویژگی دارد که آن را به عنوان یک فرستنده نوری مافوق سریع، به گزینه امیدوارکنندهای تبدیل میکند. این ویژگی ها شامل پایداری حرارتی بالا و ظرفیت حرارتی پایین هستند.
پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که ابزارهای مبتنی بر گرافین میتوانند نور را در محدودههای مادون قرمز و مرئی منتشر کنند؛ اگرچه این چالش برای فعال کردن نوسان سریع خاموش و روشن کردن، هنوز به قوت خود باقیست.
- 15
- 2