به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گرافین که مادهای بسیار نازک و محکم و رسانای گرما و الکتریسیته است، خواص ضد باکتری دارد و حتی میتواند سرطان را از پای در بیاورد. اکنون راهی برای خوردن گرافین ابداع شده است.
آزمایشگاه "جیمز تور"(James Tour) در دانشگاه "رایس" (Rice University)آمریکا، روشی را اثبات کرده است که گرافین علاوه بر موادی مانند مقوا و پارچه، روی غذاهایی مانند نان و سیبزمینی حک شود که در این روش گرافین مانند برچسب ردیابی "RFID" عمل میکند.
"سامانه بازشناسی با امواج رادیویی"(RFID) سامانهٔ شناسایی بیسیمی است که قادر به تبادل دادهها بهوسیله برقراری اطّلاعات بین یک Tag که به یک کالا، شئ، کارت و… متّصل شده است و یک بازخوان(Reader) است.
گروه رایس در حال پیدا کردن روشی برای ابداع ماده جدیدی موسوم به "گرافین ناشی از لیزر" (LIG) است.
این تکنیک همانطور که از نامش برمیآید، شامل استفاده از لیزر برای گرم کردن سطح یک ماده است تا به گرافین شکل برفکی و حبابی بدهد.
این ماده، در اصل، پلیمری بود که به عنوان "پلی آمید" (polyimide)شناخته میشد اما بعدا، تیم رایس موفق شد گرافین ناشی از لیزر را روی سطح چوب ایجاد کند.
اکنون، پژوهشگران موفق شدهاند این تکنیک را در انواع مواد به کار ببرند. آنها با تکمیل این روش از راه آزمایش دریافتند که بهترین نتایج هنگام عدم تمرکز لیزر و چند بار گذشتن از ماده، به دست میآید.
تور میگوید: در برخی موارد، چند بار لیزر کردن، یک واکنش دو مرحلهای ایجاد میکند. نخست، لیزر به صورت "فوتوترمال"، سطح مورد نظر را به "کربن آمورف" (amorphous carbon) تبدیل میکند. سپس، جذب انتخابی اشعه مادون قرمز در گذرهای بعدی لیزر، کربن آمورف را به گرافین ناشی از لیزر تبدیل میکند. ما فهمیدیم که طول موج، به وضوح مهم است.
این گروه، تکنیکی پیدا کردند که توانست همراه با موادی مانند مقوا، کاغذ، پارچه، چوبپنبه و ذغالسنگ، با غذاهایی مانند نان، سیبزمینی و نارگیل کار کند. به نظر میرسد، با موفقیت در استفاده از گرافین روی پارچه، امکان دارد به خاطر قابلیت رسانایی گرما، کاربردهای دیگری در حسگرهای پوشیدنی یا حتی پوشاک وجود داشته باشد که به راحت گرم شدن کمک کند.
- 14
- 2