به گزارش مهر به نقل از انگجت، در حال حاضر برای توسعه رباتهایی که بتوانند در بدن انسان کار کنند، چالشهایی وجود دارد. یکی از این چالشها کشف منبع نیرو است زیرا نمیتوان باتری بزرگی به آنها متصل کرد.
در همین راستا محققان دانشگاه جورجیا تک یک ربات مسواکی (bristle-bot)چابک بسیار کوچک ابداع کرده اند که با دریافت انرژی ارتعاش طیف مختلفی از منابع (از اولتراساوند گرفته تا یک بلندگو در نزدیکی فرد) میتواند حرکت کند. برای این منظور محققان یک محرک پیزوالکتریک کوچک را در بدنهای از جنس پلیمر قرار دادند که پاهای مسواک مانند آن زاویه دار هستند و در واکنش به ارتعاشات در جهتی خاص واکنش نشان میدهند.
رباتهای مذکور که با پرینتر سه بعدی ساخته میشوند فقط ۲ میلیمتر طول دارند. وزن آنها نیز فقط ۵. گرم است. اما آنها میتوانند در هر ثانیه حدود ۸ میلیمتر حرکت کنند. محرکهای ربات از جنس تیتانات زیرکونات سرب(lead zirconate titanate ) ساخته شده اند که میتواند برای حرکت کردن ولتاژ را به ارتعاشات تبدیل کند یا در صورت نیاز به تأمین انرژی حسگرها این روند را به طور معکوس انجام دهد.
البته این ربات در شکل کنونی خود چندان استفادهای ندارد و فقط میتواند در یک جهت حرکت کند. همچنین هیچ باری را حمل نمیکند.
محققان امیدوارند رباتهایی با قابلیت جهش یا شنا کردن را بیاموزند. اگر این فناوری توسعه یابد به زودی در دانشگاهها رباتهایی ساخته میشود که میتوانند مشکلات بیماران را از داخل بدن آنها حل کنند.
- 11
- 2