محققان آمریکایی توانسته اند ربات های بسیار کوچکی را طراحی و ابداع کنند که نیروی موردنیاز آن ها از الکل تامین می شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، یکی از کوچکترین میکروربات های جهان که قدرت آن با الکل تامین می شود، میتواند باری ۲/۶ برابر وزن خود را حمل کند.
عضلات ربات های کوچک معمولاً به یک منبع خارجی نیرو متصل می شوند. این منبع خارجی، باتری هایی هستند که وزن و اندازه آن ها، کارآیی ربات ها را کاهش می دهد.
محققان "دانشگاه کالیفرنیای جنوبی" (USC) برای برطرف کردن این مشکل، میکرورباتی موسوم به "روبیتل" (RoBeetle) را ابداع کرده اند که با الکل کار می کند.
"نستور پرز آرانسیبیا" (Nestor Perez- Arancibia)، از محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و طراح روبیتل اظهارکرد: تراکم انرژی باتری هایی که برای ربات های کوچک استفاده میشوند، بسیار پائین است. به همین دلیل ما به منبع جدیدی از انرژی نیاز داشتیم. از آنجا که منبع جدید ما باتری نبود، توانستیم ربات ها را بسیار سبک و کوچک بسازیم.
میکروربات های روبیتل، به یک مخزن کوچک مجهز هستند که وزن آن ۹۵ ميلي گرم است و پس از پر شدن با الکل، واکنش های شیمیایی را شروع می کند که انرژی از آن ها بدست می آید.
قدرت کشش عضلات، به روبیتل امکان می دهد تا مانند یک سوسک بخزد. این میکروربات هنگام حرکت میتواند باری ۲/۶ برابر وزن خود را حمل کند.
محققان سعی دارند تا با استفاده از منابع دیگر انرژی، به بهبود عملکرد روبیتل کمک کنند.
گام بعدی محققان این است تا روبیتل را با اضافه کردن بال، به نخستین ربات پرنده کاملاً خودران در این مقیاس تبدیل کنند تا برای پروژه های نظامی کاربرد داشته باشد.
این پژوهش، در مجله "Science Robotics" به چاپ رسید.
- 19
- 3