به گزارش ایرنا، بیش از یک سوم جمعیت جهان در مناطق خشک زندگی می کنند؛ یعنی در مناطقی که با کمبود زیاد آب مواجه هستند. مهندسان و دانشمندان در دانشگاه تگزاس آستین، راه حل منحصربه فردی یافته اند که میتواند به مردم این نواحی کمک کند به آب آشامیدنی پاکیزه دست یابند.
پژوهشگران لایه ژلی کم هزینه را تهیه نموده اند که متشکل از مواد فراوانی است که میتواند حتی در خشک ترین اقلیم ها آب را از هوا خارج کند.
هزینه موادی که این واکنش را تسهیل می کنند، کیلویی ۲ دلار است. با این روش میتوان در مناطقی که خشکی نسبی هوا کمتر از ۱۵% است از هر یک کیلوگرم بیش از ۶ لیتر( ۱.۶ گالن) آب و در مناطقی که خشکی نسبی آن ها تا ۳۰% است، می توان ۱۳ لیتر( ۳.۴ گالن) آب تولید کرد.
گیهوا یو( Guihua Yu) استاد علوم مواد و مهندسی مکانیک در دانشکده مهندسی کاکرِل، دپارتمان مهندسی مکانیک واکر، می گوید:با این پژوهش جدید به راه حل هایی کاربردی دست خواهیم یافت که در نتیجه آن مردم میتوانند در گرم ترین و خشک ترین مناطق زمین به آب دست یابند. این محصول میلیون ها نفری را که به آب آشامیدنی دسترسی مداوم ندارند، قادر خواهد ساخت ابزاری ساده برای تولید آب در خانه داشته باشند و بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
مشروح این مقاله جدید مجله نِیچِر کامیونیکِیشِنز( Nature Communications) به چاپ رسیده است.
پژوهشگران از سلولز تجدیدپذیر و صمغ کُنیاکو( konjac، گیاهی از تیره گل شیپوریان) بعنوان ساختار آب دوست( hydrophilic skeleton) اصلی استفاده کردند.
منافذ باز صمغ فرایند جذب رطوبت را سرعت می بخشد. جزء دیگری که طراحی شده، سلولز پاسخگو به حرارت( ترموریسپانسیو) است که هنگامی که حرارت می بیند واکنش آب گریز( هیدروفوبیک) نشان می دهد، کمک می کند که آب جمع شده به سرعت خارج شود تا مجموع انرژی واردشده برای تولید آب به کمترین میزان برسد.
- 10
- 6