به گزارش سیناپرس، همان طور که در مطالعات اخیر مشخص شد، یک تیم تحقیقاتی سه مدل را برای کمک به تفسیر پاسخ گونه های مختلف به چنین نوسانات چرخه های آب و هوایی فرموله کرد. این مدل ها درک جدیدی از نحوه واکنش گونه های سازگار با سرما به گرمایش آب و هوای ناشی از فعالیت های انسانی به ارمغان می آورند که برای تصمیم گیری برای افزایش تنوع زیستی و حفاظت از زیستگاه ها مهم است.
دکتر جوانا استواک (Joanna Stojak) پژوهشگر این مطالعات از موسسه تحقیقات پستانداران در آکادمی علوم لهستان در این باره گفت: امروزه گونه های مختلف قطب شمال به دلیل گرم شدن آب و هوای جهانی بيش ترین آسیب را می بینند و بدون شک مردم و فعالیت های انسانی مسئول این روند هستند.
او می افزاید، ما متأسفانه نمی توانیم به عقب برگردیم، اما امیدواریم هنوز بتوانیم از انقراض عظیم بعدی جلوگیری کنیم و بهترین نقطه شروع این است که بفهمیم گرمایش آب و هوا چگونه بر گونه های قطب شمال تاثیر می گذارد.
دکتر استواک در انتها اضافه می کند که ما نگاهی دقیق تر به تغییرات زمان گذشته و حال در تنوع ژنتیکی گونه های مختلف سازگار با سرما و چگونگی تغییر دامنه رفتاری آن ها همراه با تغییر آب و هوا داشتیم.
او اضافه می کند، این تحقیق بسیار هیجان انگیز بود که می دیدیم گونه های مختلف جانوران واکنش های متفاوتی در مواجهه با تغییرات آب و هوایی نشان می دادند، با این حال ما توانستیم الگوهای واضح و مشترک را شناسایی کنیم.
شرح کامل این پژوهش و یافته های این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Mammal Review منتشر شده و دردسترس علاقه مندان قرار دارد.
- 16
- 6