دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۱ - ۰۸ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۹۹۴
طبیعت و محیط زیست

شناسایی میکروب باکتریایی خاص که جان زنبورهای عسل را نجات می‌دهد

زنبورعسل,شناسایی میکروب باکتریایی خاص ناجی جان زنبورهای عسل
میکروبی که ناجی جان زنبورهای عسل است توسط محققان شناسایی شد.

محققان دانشگاه ایندیانا یک میکروب باکتریایی خاص را شناسایی کرده اند که با تغذیه لارو زنبور عسل، میتواند اثرات استرس تغذیه ای بر زنبورهای در حال رشد که یکی از دلایل اصلی زوال زنبور عسل است را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا مدیکال اکسپرس، انسانها برای داشتن امنیت غذایی به زنبورهای عسل متکی هستند. از آنجا که آن ها تقریبا هر چیزی را گرده افشانی می کنند، زنبورهای عسل برای کشاورزی بسیار مفید هستند. اما در چند دهه گذشته، جمعیت زنبور عسل کاهش چشمگیری داشته است که ناشی از تاثیرات عوامل استرس زای متعدد است که فراگیرترین آن ها تغذیه محدود است. در یک نظرسنجی، زنبورداران آمريکا گزارش دادند که تنها بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، ۴۰.۵ درصد از کلنی های تحت مدیریت خود را از دست داده اند.

"ایرنه نیوتن" (Irene Newton) استاد بخش زیست شناسی کالج هنر و علوم دانشگاه ایندیانا بلومینگتون و رهبر این مطالعه گفت: اثرات تغذیه ای نامناسب در لاروهای در حال رشد زنبورهای عسل که به کارگران بالغی تبدیل میشوند که قادر به برآوردن نیازهای کلنی خود نیستند، آسیب می رساند. بنابراین ضروری است که ما چشم انداز تغذیه ای را که توسط لارو زنبور عسل تجربه می شود، درک کنیم.

نیوتن اظهار‌کرد: زنبورهای عسل باید گرده و شهد گیاهان و گل های مختلف را در طول سال جمع آوری کنند تا به کلنی های خود کمک کنند در طول سال سالم بمانند. ولی بسياري از زنبورها در ایالات متحده فاقد این تنوع گل هستند.

نیوتن گفت: ما روش استفاده از زمین خود را در آمريکا تغییر داده ایم. اکنون ما هزاران محصول تک کشتی مانند ذرت داریم که بادگرده افشان شده اند و بنابراین هیچ فایده ای برای زنبورها ندارد و هکتارها زمین را پوشش می دهد. سایر محصولاتی که زنبورها گرده افشانی می کنند نیز تک کشتی هستند و این امر گزینه ها را برای زنبورها محدود می کند.

بادگرده افشان (Anemophily) یا گرده افشان بادی یا گرده افشانی با باد (Wind pollination) نوعی گرده افشانی است که در آن گرده توسط باد پراکنده می شود.

محققان این مطالعه گفتند: اگر خود را به خوردن یک چیز محدود کنید، این برای شما سالم نیست. شما باید رژیم غذایی (diet) گسترده ای داشته باشید که به رفع تمام نیازهای تغذیه ای شما کمک کند. زنبورها نیز همینطور هستند.

لارو زنبور عسل توسط زنبورهای خواهر خود تغذیه می شود. رژیم غذایی آن ها شامل مواد علوفه ای مانند شهد و گرده و همچنین شاه انگبین است. اگر قرار باشد لاروها ملکه شوند، در تمام طول زندگی خود شاه انگبین می خورند. اگر آن ها کارگر باشند، رژیم غذایی آنها بعداز چند روز به شهد و گرده تبدیل خواهد شد.

شاه انگبین از محصولات زنبورعسل می باشد. این محصول با نام های دیگری مانند ژل رویال، ژل سلطنتی، غذای ملکه یا شیر زنبور عسل نیز شناخته می شود. شاه انگبین علاوه بر مغذی تر بودن نسبت به شهد و گرده گل، مدت هاست که به دلیل اسیدیته، ویسکوزیته و وجود پپتیدهای ضد میکروبی، دارای خواص ضد میکروبی قوی است. نیوتن گفت این بدان معناست که بیشتر میکروب هایی که در معرض شاه انگبین قرار می گیرند، می میرند.

بر اساس مطالعه جدید محققان دریافتند که یک میکروب خاص به نام "Bombella apis" تنها باکتری مرتبط با لارو است که در واقع میتواند در شاه انگبین رشد کند. آن ها همچنین دریافتند که B. apis شاه انگبین را با افزایش قابل توجه آمینو اسید آن مغذی تر می کند که این امر به رشد زنبورها در ایجاد انعطاف پذیری دربرابر اضطراب تغذیه کمک می کند.

نیوتن اظهار‌کرد: ما یک همزیستی تغذیه ای از زنبورهای عسل را شناسایی کرده ایم و آن میکروبی است که میتواند به تقویت زنبورها در برابر کمبود مواد مغذی و استرس کمک کند. زمانی که تغذیه زنبورها را در طول توسعه محدود کردیم، شاهد کاهش وزن زنبورها بودیم. زنبورها بسیار کوچک تر از همتایان کنترل شده خود بودند. وقتی B. apis به همین زنبورها اضافه شد، اگرچه آنها تغذیه ضعیفی داشتند، اما به وزن زنبورهای کنترل شده که تغذیه کامل داشتند، رسیدند. میکروب توانست رژیم غذایی ضعیف را جبران کند. این نشان می دهد که B. apis میتواند بعنوان یک پروبیوتیک برای محافظت دربرابر استرس تغذیه ای به کلنی ها اضافه شود.

B.‎ apis میتواند بیش از ۲۴ ساعت در آب قند زنده بماند، بنابراین زنبوردارانی که کلنی های خود را تغذیه می کنند می توانند به طور بالقوه یک پروبیوتیک B. apis را در رژیم غذایی زنبورهای خود اضافه کنند.

یافته های این مطالعه در مجله "Microbial Ecology" منتشر شد.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش