نتیجه بررسی های گروهی از دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که وقوع جنگ هسته ای بین قدرت های بزرگ جهانی منجر به آنچه آن ها «عصر یخبندان کوچک هسته ای» خوانده اند، خواهد شد.
به گزارش ایسنا، به گفته محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در آمریکا این «عصر یخبندان کوچک هسته ای» ممکن است چند هزار سال طول بکشد. در نتیجه تحقیق این گروه از دانشمندان آمده است که طوفان های آتش زای ناشی از انفجارهای هسته ای دود و غبار زيادي را به بالای جو زمین خواهد فرستاد.
به گفته دانشمندان این دود و غبارها مانع از رسیدن نور خورشید (Sunlight) به کره زمین خواهد شد. امری که برداشت محصولات کشاورزی در سراسر زمین را غیرممکن خواهد کرد.
طبق نتیجه پژوهش دانشمندان میانگین دمای کره زمین طی ماه های اولیه پس از درگیری هسته ای احتمالی بین قدرت های جهانی بیش از هفت درجه سانتی گراد کاهش خواهد یافت. این میزان از افت دما بیش از سطح کاهش میانگین دمای زمین در ماه های ابتدایی آخرین عصر یخبندان خواهد بود.
آخرین عصر یخبندانی که کره زمین با آن روبرو بود ۱۱ هزار و ۷۰۰ سال قبل به پایان رسید و نسل برخی از حیوانات از جمله ماموت پشمالو را منقرض کرد.
به گفته دانشمندان آمریکایی وقوع جنگ هسته ای و پیامدهای آن میزان دمای اقیانوس ها (Oceans) را نیز به سرعت کاهش خواهد داد؛ امری که در عمل فعالیت بسياري از بندرهای مهم جهان را متوقف خواهد کرد.
نتیجه تحقیق دانشمندان آمریکایی درباره پیامدهای جنگ هسته ای بین قدرت های جهانی همزمان با تداوم تهاجم نظامی روسیه به اوکراین منتشر شده است. حمله روسیه به اوکراین نگرانی ها از احتمال وقوع درگیری بین کشورهای عضو ناتو و روسیه را افزایش داده است.
- 12
- 6