دانشمندان استرالیایی در قالب یک دستاورد بزرگ علمی در حوزه تحقیقات انرژی پایدار، برای نخستین بار راهی برای تولید انرژی از هوای رقیق با استفاده از یک آنزیم یافتند.
به گزارش فارس به نقل ازفیوچریسم، برمبنای نتایج مطالعه جدیدی که این هفته در مجله نیچر منتشر شد، محققان دانشگاه موناش در ملبورن استرالیا یک آنزیم باکتریایی جدید کشف کردند که هیدروژن موجود در جو زمین را به الکتریسیته تبدیل می کند. این فناوری روزی می تواند در سلول های سوختی به کار رود و انرژی هر چیزی از ساعت هوشمند گرفته تا حتی خودروهای سواری را تامین کند.
پروفسور کریس گرینینگ از محققان این طرح گفت: «مدتی است که می دانیم باکتری ها می توانند از هیدروژن موجود در هوا بعنوان منبع انرژی برای کمک به رشد و بقای خود از جمله در خاک های قطب جنوب، دهانه های آتشفشانی و اعماق اقیانوس استفاده کنند. ولی ما تابحال نمی دانستیم آن ها چگونه این کار را انجام می دهند.»
این آنزیم که Huc نام دارد از Mycobacterium smegmati- یک باکتری نسبتاً رایج و بسیار انعطاف پذیر - استخراج شده است. آنزیم یادشده از طریق بعضی روش های پیشرفته نقشه برداری مولکولی کشف شد.
ریس گرینتر، محقق ارشد و پژوهشگر دانشگاه موناش گفت: «Huc فوق العاده کارآمد است. برخلاف تمام آنزیم ها و کاتالیزورهای شیمیایی شناخته شده ، حتی هیدروژن را بسیار اندک و به اندازه ۰.۰۰۰۰۵ درصد از هوایی که تنفس می کنیم، مصرف می کند.»
- 13
- 2