به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بر اساس یک مطالعه جدید ذوب سریع یخچال های طبیعی در منطقه هیمالیا و هندوکش آسیا، خانه مرتفع ترین کوه های جهان، زندگی و معیشت ۲ میلیارد نفر در پایین دست را تهدید می کند.
یخچال های طبیعی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به دهه قبل ۶۵ درصد سریع تر ذوب شدند و امکان دارد تا پایان این قرن ۸۰ درصد از حجم فعلی خود را از دست بدهند. این گزارش می گوید که این امر ممکن است در طول زمان باعث کاهش چشمگیر ذخایر آب شیرین در ۱۲ رودخانه شود که در ۱۶ کشور منطقه جریان دارد.
این مطالعه همچنین نشان داد که این رشته کوه ها که به طول بیش از ۳۵۰۰ کیلومتر از افغانستان در غرب تا میانمار در شرق امتداد دارند. همچنین شاهد کاهش یخ های دائمی هستند که میتواند باعث رانش های زمین بیشتری شود.
موسسه تحقیقاتی در لالیتپوردر نپال (ICIMOD) دارای هشت کشور عضو در سراسر آسیا از جمله چین و هند است؛ معاون این مؤسسه گفت: هنوز زمان برای نجات این منطقه حیاتی وجود دارد اما به شرطی که کاهش سریع و عمیق انتشار گازهای گلخانه ای از هم اکنون آغاز شود. ذوب برف، ذوب یخچال ها و ذوب شدن یخ های دائمی به این معناست که پیش بینی می شود، بلایای بیشتری اتفاق می افتند که مرگبارتر و پرهزینه تر هستند.
این سیاره در حال حاضر ۱.۲ درجه سانتی گراد گرمتر از دوران پیش از صنعتی شدن است و یخ های قطب شمال و قطب جنوب با سرعتی بی سابقه ذوب می شوند. از آنجایی که امواج گرما کشورهای بیشتری از بریتانیا تا چین را فرا می گیرد، آتش سوزی جنگل های کانادا و طوفان بسیار شدیدی به سواحل هند و پاکستان می آید.
این گزارش می گوید که علاوه بر خطر سیل های ناگهانی و رانش زمین، اثرات کشاورزی، امنیت غذایی، در دسترس بودن آب شیرین و منابع انرژی انسان ها را تهدید می کنند. همچنین برخی از گونه های گیاهی و جانوری را در نقاط حساس تنوع زیستی تا حد انقراض به خطر می اندازند.
- 19
- 3